x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: נפט לטווח הארוך

נפט לטווח הארוך

שלום רב,
    רציתי לדעת מה דעתך בקשר להשקעה לטווח של כ-5 שנים בתעודת סל על נפט דרך אפיק מט"ח דולרי (כגון- usl).
    אבקש שבתשובתך תתייחס לעליית ערכו של חומר גלם זה בעקבות המחסור שקיים בבארות נפט, התייחסות מיוחדת לסוגיה האיראנית ולמתיחות השוררת באזור ואפילו למצב קיצוני שבו תפרוץ מלחמה באזורינו.

תודה רבה על תשובתך,
    duke_92

Re: נפט לטווח הארוך

אתחיל מהסוף להתחלה.
    הגדרת יפה את הסוגיה האיראנית.
    לכן, ברור לך שכל התייחסות ארוכת טווח לנושא, אינה במקומה (סוגיית איראן יכולה להיפתר בעוד 3 שבועות או בעוד שלושה חודשים ואולי אף יותר, אבל כנראה לא תימשך 5 שנים) בדרכים של שלום או במלחמה (כל אפשרות תגרום למצב שונה במחירי הנפט).
    לכן, משוואת איראן אינה יכולה להיכנס לטווח זה.

עכשיו, בוא נדבר על הפט ככלל ונעבור לנקודות הבאות.
    כבר מאמצע שנו ה-50 טוענים שהנפט בעולם הולך ומדלדל, דבר שגרם להתייקרות נפט בנקודות זמן כאלה ואחרות. אולם מחקרים חדשים ומעודכנים, טוענים שהנפט לא יאזל מן העולם עד 2050 , אלא רק בשנת 2100 יהיה משבר אמיתי אפשרי, אבל מחקרים אלא טוענים שייתכנות מציאת מאגרי נפט חדשים במקומות נוספים אינה בדייה. בהקשר לכך, צריך להבין ששיטות הפקת הנפט הולכות ומשתכללות ומאפשרות חיפושים במעמקי הים ובבטן האדמה, במקומות ובעומקים שעשולר אחד לפני נחשב כמדע בידיוני.
    לכן, גם על סוגייה זו איני יכול להשיב לך בתקופה של 5 שנים.
    הדבר שכן יכול להשפיע על מחירי הנפט לטווח כזה, הן החברות והמדינות שהחליטולצמצם את צריכת הנפט מטעמים אידואולוגיים ומטעמים של חיסכון, אלה המדינות שמשקיעות באנרגיה חלופית שאכן יכולה להוריד את מחירי הנפט.
    משבר עולמי, כזה או אחר, יכול להשפיע על המחירים, אבל טיבם שלמשברים הוא שלא ניתן לדעת מתי הם יקרו.
    לכן, כדי לקצר סיפור ארוך אומר את דעתי על פי הניתוח הטכני בלבד.
    נראה שהנפט יגיע ל-90.15 לאחר התיקון שהחל עכשיו. בתיקון שהחל עכשיו, הנפט יכול להגיע עד ל רמת 80 דולר לחבית. לאחר מכן, אם 50% של פיב' ייפרצץ היעד יהיה 103.65 תיקון 61.8% של פיב'. כיוון שזהו תיקון ברמות של חודשים. אני מצפה רק לאחר מכן לירידה משמעותית במחירי הנפט.
    בהמשך אצרף קובץ עם הגרף.

Re: נפט לטווח הארוך

תודה על תשובתך.
    אני מסכים איתך שניתן להניח שבמהלך השנים הבאות מדינות מפותחות אכן ישקיעו את מאמציהם למציאת תחליף לנפט, אך לדעתי אין להוציא מן המשוואה את הסוגיה האיראנית.
    אני מבין שהפעילות שמתרחשת שם היא מאוד לא צפויה, אך אני מאמין שהמתיחות שקיימת שם, גם מבחינה דיפלומטית ואולי גם מבחינה צבאית בעתיד תביא לסיכון מצבורי הנפט שקיימים באזור ותוביל לעליית מחיר הגלם.
    לפי מה שהבנתי מדבריך, ישנה בעיתיות לא קטנה בהשקעה בנפט לטווח הארוך מכיוון שהמשוואה מכילה הרבה מאוד גורמים, אך האם לדעתך המגמה של המשוואה תהיה כלפי מעלה או מטה?
    האם יש סחורות אחרות שהיית יכול להמליץ עליהם לטווח של כ-5 שנים?

תודה רבה על תשובתך,
    duke_92

Re: נפט לטווח הארוך - הגרף

ראו פיבונאצ'י 50%, פיבונאצ'י 61.8% ואפשרות ליתד דובית.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות