x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: בוימלגרין ג'

בוימלגרין ג'

אלון שלום,
    רציתי לדעת מה דעתך על מחיר האג"ח כיום יחסית לפוטנציאל שלו.
    תודה
    רפי

(אני מודע לזה שזה אג"ח בסיכון גבוה)

Re: בוימלגרין ג'

ברור לכל שהאגחים האילו לא ישולמו והדחיות ימשיכו ושיהיה איזשהו מסגרת הסדר בהמשך הדרך.

מסגרת הסדר -

בגלל שעדיין לא קיימת הצעה קשה לדעת האם מחיר נוכחי משקף מחיר טוב או לא. אני אישית לא הייתי נכנס לפני קריאה של הצעה כולשהי, גם במחיר של הפסד רווח עתידי.

אני מאמין כי עדיף להכנס כאשר העתיד של הנייר כבר ידוע - אני אומנם אוהב השקעות שהשוק מגדיר כמסוכנות, אבל אני שונא סיכונים ובמקרה זה פשוט אין מספיק מידע.

מסגר פירוק -

בהנחת פירוק נדרש לבדוק את נתוני החברה:

ההון העצמי השלילי גדול ביחס לנכסים, מה גם שכאשר מנסים למכור נכסים מגלים לרוב כי ניתן לקבל פחות מערכם בספרים.

אז יש לקחת בחשבון כי יש נושים עם עדיפות על האגח ויוצא כי אפילו את מחיר השוק הנוכחי אין פוטנציאל לקבל חזרה.

ניצנים של תקווה?!?

לכן מקבלים כי הכל תלוי ביכולת ההתאוששות של החברה במסגרת דחייה של החוב והזרמת מזומנים לחברה (בין אם בעלים ובין אם בהנפקות).

אם כל הכבוד ל-בוימלגרין ואני לא מכיר אותו אישית או משהו כזה - אני לא הייתי סומך על יכולתו לאושש את החברה...

ייתכן שאני טועה, אך אני מאמין כי כרגע, לאור כלל הנתונים (או החוסר שבהם) - התוכלת של ההשקעה שלילית (וזה כשלעצמו צריך להספיק), פוטנציאל הרווח נמוך וסבירות התשלום נמוכה...

אולי יהיו הפתעות, אבל מדובר על השקעה ספקולטיבית על מחיר שוק וגריפת רווח הון שלדעתי לא כדאי כאשר מסתכלים את התמונה הכוללת
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
    ברור לכל שהאגחים האילו לא ישולמו והדחיות ימשיכו ושיהיה איזשהו מסגרת הסדר בהמשך הדרך.

מסגרת הסדר -

בגלל שעדיין לא קיימת הצעה קשה לדעת האם מחיר נוכחי משקף מחיר טוב או לא. אני אישית לא הייתי נכנס לפני קריאה של הצעה כולשהי, גם במחיר של הפסד רווח עתידי.

אני מאמין כי עדיף להכנס כאשר העתיד של הנייר כבר ידוע - אני אומנם אוהב השקעות שהשוק מגדיר כמסוכנות, אבל אני שונא סיכונים ובמקרה זה פשוט אין מספיק מידע.

מסגר פירוק -

בהנחת פירוק נדרש לבדוק את נתוני החברה:

ההון העצמי השלילי גדול ביחס לנכסים, מה גם שכאשר מנסים למכור נכסים מגלים לרוב כי ניתן לקבל פחות מערכם בספרים.

אז יש לקחת בחשבון כי יש נושים עם עדיפות על האגח ויוצא כי אפילו את מחיר השוק הנוכחי אין פוטנציאל לקבל חזרה.

ניצנים של תקווה?!?

לכן מקבלים כי הכל תלוי ביכולת ההתאוששות של החברה במסגרת דחייה של החוב והזרמת מזומנים לחברה (בין אם בעלים ובין אם בהנפקות).

אם כל הכבוד ל-בוימלגרין ואני לא מכיר אותו אישית או משהו כזה - אני לא הייתי סומך על יכולתו לאושש את החברה...

ייתכן שאני טועה, אך אני מאמין כי כרגע, לאור כלל הנתונים (או החוסר שבהם) - התוכלת של ההשקעה שלילית (וזה כשלעצמו צריך להספיק), פוטנציאל הרווח נמוך וסבירות התשלום נמוכה...

אולי יהיו הפתעות, אבל מדובר על השקעה ספקולטיבית על מחיר שוק וגריפת רווח הון שלדעתי לא כדאי כאשר מסתכלים את התמונה הכוללת
    תודה!

צארניאק תימחר אותו השבוע ב-40 אג'
    כשבעבר תימחר רק ב-35אג'.

קיים מתווה של הסדר. שאושר עקרונית .האישור הסופי אומנם נדחה מספר פעמים .גם אם ההסדר לא יצא אל הפועל, לאגח ג' יש בטחונות- חלק ממכירת קרקע אסותא. שימו לב, לאגח א' אין שום בטחונות.
    ניתנה לקבוצת רכישה אופ' לרכישת מתחם אסותא במחיר של 345 מליון ש"ח מתוכם 180 מליון ש"ח אמורים לעבור לבנק הפועלים ולמתווכים .מהחלק הנותר, 50% משועבד לאגח ג'.
    אני מעריך חלק זה במחיר של כ 35 אג' לאגח ג'.
    קבוצת הרכישה הודיעה כי מכרה את כל הדירות במתחם. בימים אלה היא צריכה להודיע לבוימלגין על ביצוע העסקה.

עם ההודעה, על ביצוע העסקה, אני מאמין כי ההסדר ייצא אל הפועל אחרת לא ניתן יהיה למכור את הקרקע. בין המשתתפים בקבוצת הרכישה שמות כמו גליה מאור, אלי יונס, אהוד ברק.

ראיתי את ההערכה של צ'רניאק לטעמי הוא טועה בתחשיב. צ'רניאק התעלם ממחיר המניות שיתקבלו (העריך אותן כאפס) , וזו לדעתי הטעות.
    עם קבלת ההסדר, ההון העצמי של החברה יחוזק, ואני מאמין כי החברה בסופו של דבר תעמוד בהסדר ויהיה ערך למניות החברה שיחולקו בהסדר.

להערכתי, כבר השבוע ,הזדמנות אחרונה לעלות על טיסה לכיוון ה 60

בהצלחה לכולם.
    גילוי נאות- עוקב ומחזיק.

להבנתי ההערכה של צארניאק שמרנית במסגרת הנעלמים
    כרגע ומתעלמת מחלק גדול מפוטנציאל עליית הערך האפשרית הצפוייה.

ממה שהבנתי אין הבדל בין א' ל-ג' וזה גם מה שמשתקף מהמחיר
    מאז ההסכמה על ההסדר. הם תמיד נסחרו במחיר זהה.

אם ההסדר יעבור אין הבדל בין האגח
    אם ההסדר יתפוצץ אגח ג' עדיפה.
    בעבר היה הבדל במחיר, אגח א' היא קצרה יותר לכן מחירה היה גבוה יותר. כיום 2 האגחים השתוו . אני חושב כי לא כולם מודעים לנושא הבטחונות.

אם לקנות אז רק את ג'

מאז ההסכמה על ההסדר, כבר כמעט שנה, אין משמעות
    למי ארוכה או קצרה כי בוטל לוח הסילקון ובכל זאת הם
    נסחרו במחיר זהה.

איזה בטחונות יש ל-ג' שאין ל-א' ואיך זה שאף פעם לא צויינה
    עדיפות ל-ג' על פני א' מצד צארניאק ומומחים אחרים?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות