x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 15

נושא: שאלה מאלון לקוראים

שאלה מאלון לקוראים

חשבתי לעצמי - למה רק אתם שואלים אותי שאלות, אולי גם אני השאל משהו...

מצטער מראש - אך השאלה קשורה יותר למסחר במט,ח וסחורות מאשר לאג"ח. ניתן למצוא את השאלה עצמה בנושא זה שתחת הפורום המתאים:

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=78&t=8473

אבל בכל זאת כמה מילים:
    אחד הנושאים שמסקרנים אותי בזמן האחרון הוא אותם חברות/בתי השקעות שמציאים "מתנות" גדולות למצטרפים אליהם. אני חושב כי זהו נושא שלכל אחד צריכה להיות דעה לגביו, אשמח לראות את תגובתיכם שם דווקא בגלל שמרביתכם אינם עוסקים במסחר מסוג זה.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: שאלה מאלון לקוראים

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
    חשבתי לעצמי - למה רק אתם שואלים אותי שאלות, אולי גם אני השאל משהו...

מצטער מראש - אך השאלה קשורה יותר למסחר במט,ח וסחורות מאשר לאג"ח. ניתן למצוא את השאלה עצמה בנושא זה שתחת הפורום המתאים:

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=78&t=8473

אבל בכל זאת כמה מילים:
    אחד הנושאים שמסקרנים אותי בזמן האחרון הוא אותם חברות/בתי השקעות שמציאים "מתנות" גדולות למצטרפים אליהם. אני חושב כי זהו נושא שלכל אחד צריכה להיות דעה לגביו, אשמח לראות את תגובתיכם שם דווקא בגלל שמרביתכם אינם עוסקים במסחר מסוג זה.
    ערב טוב אלון,

קשה לי להאמין שאתה לא מכיר את העוקץ בכל אותן הצעות, לכן אניח שהעלאת הנושא לא באה ע"מ להשלים ידע אישי אלא ע"מ להעלות נושא חשוב וכאוב, לתודעת החברים.

אותם, כביכול בונוסים, של 30% או מאות דולרים מבוססים על שחיקה מתמדת של מרבית תיקי הסוחרים (So called סוחרים) , כאשר הרווח של אותו "מתווך" של מסחר במט"ח נובע מריבוי פעולות של מרבית הסוחרים הלא מיומנים , וכן נובע מ"סגירה" של פזוציות מרובות "בתוך הבית" מבלי להוציאן החוצה לרמה גבוהה יותר, ולבסוף כנגד היתרות הפתוחות של צבר הפוזיציות, אותו בית מסחר יעשה בד"כ פעולת נוסטרו הפוכה (כך הוא גם מרוויח מהימור נגד הסוחרים שלו, מכיוון שהסטטיסטיקה פועלת לרעתם, ועל כן בפעילות הפוכה, הסטטיסטיקה תעבוד לטובת בית המסחר).

בקיצור, ניתן לקרוא לזה שרלטנות, שעקב קוצר ידם והבנתם של המחוקקים, עדיין אינה פלילית (כי לא חוקקו נגדה חוקים כפי שחוקקו נגד בתי הקזינו).

אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

גיל כמובן צודק,

השאלה הועלתה לדיון ולא לשם השלמת ידע, לדעתי מדובר בנושא שראוי לדיון רחב יותר וכי יש להפיץ את ה"בשורה" בנושא במטרה למנוע את המשכה ולהביא לידיעה של הדברים לציבור הרחב - שאני חושש כי מרביתו אנו מודע לכך...

ציפיתי למעט יותר תגובות בנושא שכן התפוצה הרחבה שלו נוגעת בכולנו - כציבור משקיעים...
    אלון פיאדה

לסחור כשלברוקר יש אינטרסט שתפסיד נשמע לי מעשה כל כך בלי מחשבה שזה עצוב.
    מדהים כמה אנשים נפלו ונופלים בפח, זה מדהים ועצוב גם יחד.

ציטוט פורסם במקור על ידי sham
    לסחור כשלברוקר יש אינטרסט שתפסיד נשמע לי מעשה כל כך בלי מחשבה שזה עצוב.
    מדהים כמה אנשים נפלו ונופלים בפח, זה מדהים ועצוב גם יחד.
    מדהים ועצוב אבל לא מפתיע - ואחד הגורמים האשמים בכך הוא חוסר ההשכלה הפיננסית של 99.99% מהאוכלוסיה.
    אותו גורם גם אחראי לעוד הרבה אוולות בשוקים הפיננסיים בארץ, אבל זה כבר בהזדמנות אחרת.

אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

הי אלון,

לדעתי האישית, המט"ח מושפע מגורמים מאקרו-כלכליים כגון: תנודות שערי חליפין המושפעים מכוחות השוק בין המדינות, כאשר מדיניות הריבית הקיימת באותן מדינות משפיעה בנושא המטבעות השונים, ולפיכך המסחר במט"ח הינו מורכב ולא צפוי ואינו מתאים לכלל האנשים , ועיקר המסחר נעשה ע"י ספקולנטים.

בהתאם לכך, יש להתרחק מאוד מכל ה"ברוקרים" במט"ח ש"מבטיחים" תשואות ורווחים נפלאים, כי בד"כ הם חושבים רק על האינטרסים והרווח שלהם, ומנצלים אנשים חסרי ידע ותמימים.

אני עומד מאחורי כל מילה שלי, ואף מיישם זאת בשטח.

עמית1

לא הבנתי מה ההיגיון שלבתי ההשקעות יש אינטרס שהמשקיעים אצלהם יפסידו??
    הרי ככל שהמשקיעים "ישרדו" בשוק יותר זמן הם יעשו יותר פעולות וכל פעולה תכניס לבית ההשקעות עוד כסף מהעמלות.

ציטוט פורסם במקור על ידי itay_regev
    לא הבנתי מה ההיגיון שלבתי ההשקעות יש אינטרס שהמשקיעים אצלהם יפסידו??
    הרי ככל שהמשקיעים "ישרדו" בשוק יותר זמן הם יעשו יותר פעולות וכל פעולה תכניס לבית ההשקעות עוד כסף מהעמלות.

בלי להפנות עצבע/אשמה לכיוון מסויים או לבית ההשקעות שנלקח בדוגמה (אינני באמת מכיר אותו או עבדתי איתו בעבר):

חלק מאותם "בתי השקעות", תוכנות מסחר, תוכנות מדמות מסחר וכדומה - מהמרים כנגד המשקיע כאשר מה שקורה בפועל זה שאתה שם את הפקודות שלך והם לוקחים את הסיכון אליהם - כלומר לא מוציאים אותם לפועל!

אם אתה מרוויח הם משלמים מכיסם את הרווח (בקיזוז עמלות), אם אתה מפסיד הם מרוויחים אליך פעמים (גם את ההפסד שלך וגם את העמלות).

בהנחה כי הסיכוי של כלל המשקיעים שווה ומאוזן - הם ירוויחו את העמלות, בהנחה שמרבית המשקיעים לא יודעים בדיוק כיצד לעשות את זה כמו שצריך (כלומר הסיכויים נגדם - מה שכנראה יותר נכון מההנחה הראשונה) הם מרוויחים קצת (הרבה) יותר, שכן מרבית המשקיעים שאינם מיומנים מפסידים נתח עיקרי מהתיק, שמוצא דרכו לכיסם.

כמובן שאם מתרחש מצב של קטסטרופה הם תמיד יכולים לסגור את הדלתות...

מה עושים וכיצד להימנע מסיכונים מיותרים?

דבר ראשון אני הציין כי זהו לא תחום העסוק העקרי שלי ואינני שולח ידי בסוג זה של השקעות בצורה קבועה.

אבל יש מספר דברים שניתן לעשות בשביל לקבל "ביטוח" מסויים על האפשרויות שתוארו.

(1) יש לוודא כי הפעולות מבוצעות בפועל.

(2) יש לוודא כי הכסף יושב בחשבון בנקאי ולא בראשות אותו גוף מתווך (כך שבמידה ואכן נופל הכסף נמצא בבעלות המשקיע ולא בבעלות אותו מתווך - כך שהכסף לא יכול לשמש אותו ולהעלם).

(3) יש לברר הסטוריה של אותו הגוף (חיפוש ברשת לרוב יניב תוצאות) כמו כן יש לברר מהו הגב הפיננסי שעומד מאחורי אותו גוף.

(4) יש לקרוא את האותיות הקטנות ולהבין כיצד מבוצעים ההשקעות וכיצד מבוצעים ההתחשבנויות (כבר נתקלתי בגוף שמבצע רק דגימות של השוק במועדים קבועים ולפיו נקבע רווח/הפסד - ולא לפי מסחר רציף).

(5) כמו בכל השקעה - יש להבין אותה!

עוד משהו קטן - לפעמים עדיף להשקיע את "דמי הלימוד" בלימוד ממשי מאשר בלימוד מתוך ניסיון - לרוב זה זול יותר ומאפשר בחינה של התאמה... ולא לימוד/קורס של אותו הגוף אינו נחשב - מדובר בניגוד אינטרסים גדול!

בנוסף לכך לימוד עצמי, למרות שלוקח זמן רב יותר, אמין יותר!
    אלון פיאדה

אלון
    אני סבור שלא יתכן שבית השקעות ירוויח כתוצאה ישירה מהפסדי לקוחותיו
    יש כאלו המהמרים נגד לקוחותיהם ולא מבצעים הוראות פועל
    ואלה מתויגים אצלי תחת הכותרת "נוכלים"
    רק לקרוא את פרשת ההונאה של גולדמן זאקס כדי להבין עד היכן יכולים רמאויות כאלו להגיע.

בברכה
    Long

ציטוט פורסם במקור על ידי Long
    אלון
    אני סבור שלא יתכן שבית השקעות ירוויח כתוצאה ישירה מהפסדי לקוחותיו
    יש כאלו המהמרים נגד לקוחותיהם ולא מבצעים הוראות פועל
    ואלה מתויגים אצלי תחת הכותרת "נוכלים"
    רק לקרוא את פרשת ההונאה של גולדמן זאקס כדי להבין עד היכן יכולים רמאויות כאלו להגיע.

בברכה
    Long

אני מסכים כי לא כך צריכים להיות הדברים - אך המציאות מלמדת אותנו אחרת.

דבר ראשון זה שאתה (או אני) לא מסווגים אותם כבתי השקעות או מסווגים אותם (לחלופין) תחת כותרת אחרת אינה אומרת כי הם אינם פועלים במסגרת החוק...

בפועל אם תשאל אותם, את העודים אצלהם, את הלקוחות, את רשם החברות ואפילו את הגופים האחראיים לפיקוח על שוק ההון - כולם יגידו לך את אותו הדבר - אילו בתי השקעות לכל דבר ולכל עניין... זה אולי לא בסדר אבל זה כך.

דבר שני - אני רוצה לספר לך סוד קטן, כל בית השקעות מרוויח בין אם הלקוח שלו מרוויח או מפסיד. דבר ראשון הם גובים ממך דמי שימוש, דמי חבר, עמלות וכדומה...

דבר שני הם מקבלים (רובם, לא כולם) החזרי עמלות על הפעולות שאתה מבצע!

האם זה לא ניגוד אינטרסים שמי שאמור לייעץ ולעזור לך להשקיע את כספך (נצא רגע ונרחיב את הדיון - לא רק עבור מסחר מט"ח) - יש לו אינטרס ברור שתעשה כמה שיותר פעולות ולא שתרוויח כמה שיותר.

מתנות מסוג זה נועדו להרחיב את נפח המסחר של המשקיע ולגרום לרווח נוסף ומהיר עבור אותו גוף...

כך הדברים מתנהלים וחשבתי שחשוב להמידע הזה יעבור...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות