x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: תגובה כללית בנוגע להשקעה בקרנות נאמנות

תגובה כללית בנוגע להשקעה בקרנות נאמנות

בגלל שכבר נשאלתי על קרנות נאמנות בעבר, מצאתי לנכון לתת תשובה שמקורה בדעה האישית שלי על קרנות נאמנות.

ניתן למצוא אותה בקישור הבא:

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=8450

אבל רק עוד דבר אחד...

חשוב להבין את ההבדל בין קרן נאמנות לאגח ונראה כי ישנם אנשים שאינם מבדילים בין השניים!

לכן רציתי לשוב ולציין כי לדעתי:

ההשקעה הטובה ביותר למי שהידע הפיננסי שלו נמוך היא - להשקיע בלימוד והרחבת הידע הפיננסי/כלכלי שלו!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: תגובה כללית בנוגע להשקעה בקרנות נאמנות

בשביל להקל על הקוראים אני מביא את התשובה המפורטת לשאלה המקורית כאן, כך שלא תדרשו לעבור בין הדפים השונים פעם אחר פעם.

הנושא המקורי ננעל לתגובות חדשות, כלל התגובות והשאלות ירוכזו כאן...

-----------------------------------------

ציטוט פורסם במקור על ידי lon77
    שלום אלון אני מחזיק בפסגות אירופה ומיטב אנרגיה.
    אני מופסד עליהם ולא רואה תזוזה כלשהיא.
    יש טעם להמשיך ולהחזיק????????
    תודה :?

מדובר בקרנות נאמנות ולא אגחים...

ההכרות שלי עם שוק קרנות הנאמנות נמוכה - ולכן אני מעדיף שלא לענות על שאלות מסוג זה, אך בגלל שכבר שאלת בעבר על כך (ואני מניח שתשאל על כך בעתיד) זה מה שיש לי להגיד בעניין:

כאשר מבצעים השקעה צריך לקחת בחשבון כי ניתן להפסיד!

השקעה שקרן נאמנות הינה כמו השקעה בפיזור מסויים בשוק באופן עצמאי ויש להתאים את מדיניות ההשקעה של הקרן לאסטרטגיית ההשקעה האישית.

כלומר יש לשאול האם היית מבצע את הפיזור הנ"ל בעצמך? תוכל לראות את ההשקעות של הקרן "פירוט אחזקות הקרן". קישור לרשימת ההשקעות ניתן למצוא מכל דף שמציג את ביצועי השוק של הקרן בכול אתר פיננסי נורמלי...

לפיכך גם תוכל להעריך האם השקעות של הקרן יכולות להניב תשואה חיובית עודפת ביחס לסיכון שלה. ניתוח כזה יכול להיות מסובך - אך כמו כל השקעה נחוץ - ולכן אני אישית מעדיף לבצע ניתוח של ניירות בודדים ולא של רשימה גדולה.

השקעה בקרן יכולה להתאים למי שמחפש פיזור גבוה להשקעה נמוכה ומוכן לשלם עבור ניהולה. אני מאמין בהשקעה עצמית ולא סומך עם הכסף שלי על אנשים אחרים ולכן לא משקיע בקרנות באופן ישיר (כאשר לא מאלצים אותי לעשות זאת)

כמו כן הדעה שלי לגבי פיזור גדול כבר צריכה להיות ידוע (גם אם אין אליה הסכמה) ולכן השקעה בקרן, לדעתי, אינה כדאית.

כמו כל השקעה - אם היא לא מובנת לך באופן ישיר, עדיף לא לבצע אותה!

השקעה בקרן מקבילה לקניית מנייה של חברה שמחזיקה בנכסים פיננסיים (כגון רכישת מנייה של גוף פיננסי). לפיכך השאלה האמיתית שיש לשאו להיא האם אתה בוטח ומאמין ביכולת האנשים שעומדים מאחורי הקרן לנווט את ההשקעה בצורה טובה.

לכל קרן יש מדיניות השקעה. בחינה של מדיניות השקעה זו חשובה גם היא. כל קרן מגדירה עבור המשקיעים בה את מדיניות ההשקעה שלה (צורת הפיזור, שוק עיסוק, סקטור, רמת סיכון...). שוב הרבה מאוד גורמים שיש לבדוק האם הם מתאימים לצרכי/אסטרטגיית ההשקעה שלך.

קרן - תנאים נלווים

בנוסף לכל זאת בהשקעה בקרנות יש לקחת בחשבון סעיפים נוספים שיכולים להיות יחודיים לאותה קרן ו/או סעיפים סטנדרטיים שמשתנים מקרן אחת לשנייה...

לשם דוגמה - מחיר הקנייה ומחיר המכירה של הקרן לא בהכרח זהים, דמי ניהול קרן (אחוזים וגסגנון גבייה), ריבית מובטחת, חיוב/פטור ממס סחירות וכדומה...

ולכן אני חוזר למשפט הראשון לאמרתי:

כאשר מבצעים השקעה צריך לקחת בחשבון כי ניתן להפסיד!

וברצוני לקשר אותו למשט השני שאמרתי:

כמו כל השקעה - אם היא לא מובנת לך באופן ישיר, עדיף לא לבצע אותה!

לדעתי יש קשר עמוק בן השניים!

אי הבנה של השקעה גורמת לרוב להפסד, בין אם זה הפסד ממשי ובין אם זה הפסד פוטנציאל רווח!

האם כדאי להמשיך להחזיק בניירות? אין תשובה לשאלה זו, השאלה שלך צריכה להיות האם ההשקעה הזו מתאימה לך?

אם רמת הידע הפיננסי שלך נמוכה - אילו חלופות יש לך?
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות