שלום אלון
אשמח לשמוע דעתך על אולימפיה אגח ג.
תודה
שלום אלון
אשמח לשמוע דעתך על אולימפיה אגח ג.
תודה
אישית אני חושב כי יש השקעות טובות יותר לטווח ארוך (אם זו המטרה), אך ייתכן כי בהשקעה קצרה (עוד לפני התשלומים) ניתן לעשות רווח הון מהיר (בצל הסיכון שיש בניירות אילו).
החברה מחקה מההון העצמי שלה יותר ממחצית בשנה החולפת ואני לא בטוח שהמחיקות הסתיימו שם. מה שמסכן את אפשרות המשך הפרעון של החוב על ידי החברה.
מעבר לכך, אני מאמין כי תשואה של 20% אינה משקפת נאמנה את יחס הסיכון/סיכוי בחברה וגם אם נחזור רגע לאפשרות של עשיית רווח הון מהיר, מדובר על אפשרות של 10-15% לחודשיים הקרובים, אך גם אפשרות זו לא כדאית (לדעתי) ביחס סיכון/סיכוי למעט בפיזור על מספר גדול של ניירות דומים (מה שלא כל משקיע יכול להרשות לעצמו).
כמו כן אני מאמין כי לטווח הקצר, אם כבר הולכים על השקעה בחברה, יש עדיפות לאג"ח ב' (שמשלם בקרוב) ובהנחת תשלום אג"ח ב' והשקעה באג"ח ג' בשביל לקצור את הפירות המאוחרים, כנראה שיש עדיפות להשקעה במנייה של החברה ולא באג"ח עצמו.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה רבה!
אלון לדעתי נוצרה הזדמנות מעניינת באולימפיה ב'
עבור רוב התרחישים, רווח הון יפה בזמן קצר
עקב תשלום פדיון קרוב של 25% + ריבית
בנוסף, החזקה לפדיון לפי 22% תשואה לשנה
למשך שלוש שנים גם אם מחיר הנייר ימשיך ליפול בעתיד
עוד קצת זה כבר לא כזה משמעותי אלא אם כן תהיה
מפולת בכל השוק וגם אז מי שיחזיק לפדיון לא בהכרח יפגע.
לחברה הון עצמי חיובי ומינוף לא גבוה יחסית לסקטור
מה שמקטין מאד סיכון לאי עמידה בתשלום וכניסה להסדר.
פורסם במקור על ידי אייזק
מסכים, אבל תוך כדאי הבנת הסיכונים!
בהחלט אם ישלם ולא ייפול יש פוטנציאל רווח. אני מאמין כי ישלם והנייר ייפול, השאלה אז תיהיה אם יצאת בזמן ואם לא, אז כמה זמן ייקח לזה לתקן חזרה למעלה.
למי שמחזיק לשלוש השנים - יכול לעשות רווח יפה, בהנחה שישלם.
אתה אומר כי הון עצמי חיובי, אך אם המחיקות ימשיכו בסדר גודל הנוכחי ההון העצמי יהיה שלילי עוד לפני סוף השנה. לדעתי אם השווקים בהם מושקעת החברה בתחום הנדלן לא יתאוששו בהחלט יכול להיכנס להסדר ופריסת החוב מחדש.
במידה וזה יהיה - כן יכול ליפול ולמרות שאולי עדיין לא ייצג הפסד בנקודה הסופית יפתח חלון הזדמנויות עדיף לכניסה.
לכן - השקעה מסוג זה, למרות שאולי מתאימה לי ולך, לא מתאימה למרבית המשקיעים ששאלו אותי שאלות בשלושת השבועות האחרונים באתר זה...
אלון פיאדה
מסכים,
אבל מהנסיונות שלי לחכות למחירים יותר טובים פיספסתי
המון עליות בעבר ואני מאד מצטער על זה.
ולגבי סיכון גרעון (שזה יותר בעיה עבור מחזיקי אגח ג' ולא ב'), יש לדעתי
כשל שוק מסויים, אם מסתכלים על אגח ג' של טאו שנסחר במחיר
דומה לאולימפיה ב' כשהגרעון של טאו קרוב לחצי מיליארד ש"ח
ואולימפיה עדיין רחוקה מגרעון.
בכל אופן, הכל שאלה של מינון.
את התשלום השנה למיטב הבנתי כבר הבטיחו, משמע עד שיתקרב המועד (חודש הבא באגח ב) האגח בטח יתקדם לכיוון ה 100 (אבל לא יגיע לפארי, לא לדאוג :-)).
אם לא תהיה הודעה שלילית לדעתי אפשר לעשות פה כמעט 10%, ומי שיחכה לפידיון
יקבל 20% בערך ע ל25% מהסכום... לא רע, כי בד"כ האגחים לא מתקנים הכל יום אחרי.
לפחות ממעקב והבנה שלי.
לאייזק -
פספוס של עליות בעבר לא צריך להוות שיקול, בשוק מסתכלים קדימה לא אחורה, המצב היום שונה ממה שהיה לפני שנה וחצי שנה...
לגבי טאו, לדעתי השוק מתמחר את האדם שעומד מאחורי החברה ולא את החברה עצמה, אבל על זה ניתן לקרוא תחת הנושא של טאו...
לשוהם -
מסכים, זו בדיוק הטענה שלי, אך עדיין יש סיכונים נוספים שיש לקחת בחשבון, מה גם שמשקיעים רבים נוטים להמשיך להחזיק ורק כאשר יש פגיעה רצים למכור (בדיוק הפוך ממה שצריך לעשות)...
אלון פיאדה
צריך להיות שעמ :-)