אני מאמין כי יהיה תנודתי אבל ימשיך את המגמה החיובית, כול עוד לא תצא הודעה על יציאה להסדר.
הודעה כזו סבירה שכן החברה אינה יכולה לשלם את תשלום החוב הקרוב המתוכנן בחודש ראשון של שנה הבאה (בעוד כחצי שנה).
השאלה היא מתי תצא ההודעה ומה יעשה הנייר עד להודעה.
צריך להיות ברור לכול כי אפילו במחיר נוכחי בעת יציאה להסדר או בקשת הסדר מחיר הנייר בשוק ירד, אך אני מאמין בהסתמך על הנתונים הפיננסיים כי מחיר השוק נמוך ביחס ליכולת החברה לפרוע את החוב.
כן יש לחברה הון עצמי שלילי וכן יש נושים בתעדוף, אך בסיכומו של דבר אני מאמין כי החברה יכולה לשרת את מרבית החוב. מעבר לכך אני מאמין כי תינתן לחברה אפשרות לפריסת החוב.
אז מה צפוי:
אני לפחות מושקע בנייר כי אני מאמין שהחברה לא תצא בהצהרות בשלושת החודשים הקרובים - מה שנותן לנייר זמן לתקן (שוב אני לא נמצא בנייר עבור שלום בפועל). כאשר הרווח יהיה כ-5%5 אני יוצא כאשר מועד התשלום התקרב אני יוצא (בהנחה שלא תצא הודעה חיובית כולשהי לגבי התשלום.
בדרך אני לוקח את הסיכון כי הנייר ירד בגלל הודעה שלילית או מגמת שוק, אך בגלל שיחס יכולת החברה לשרת את החוב לעומת ערך השוק הנוכחי שלו עומד לטובת המשקיע (לפחות לדעתי) - אני מוכן לקחת את הסיכון שהנייר יחתך לחצי ולהמשיך להחזיק בו.
אך חשוב להבין סיכון זה - ולכן מי שנכנס להשקעה מסוג זה צריך לעשות זאת תחת שני תנאים:
(1) החלק היחסי של ההשקעה בנייר ביחס לתיק צריך להיות קטן יחסית (מספר אחוזים בודדים).
(2) מומלץ לעשות השקעה דומה במספר ניירות דומים, כך שיודעים כי ניפול בחלקם, אך בסך הכל יהיה רווח.