x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: דלק אנרגיה אג"ח ד

דלק אנרגיה אג"ח ד

אלון שלום אני די חדש באתר זה

התרשמתי לטובה מהתשובות ומההתייחסות שלך לשאלות החברים בפורום רמה גבוהה ומקצועית מאוד.
    אשמח לשמוע מה דעתך על דלק אנרגיה אג"ח ד האם ממליץ לרכוש?
    ניתן לקבל עליו תשואה של בערך 7.5% שנתי לפי שער נוכחי של 100.73 הריבית השנתית היא 7.2% ריבית משולמת פעמים בשנה
    האג"ח ירד בכמה ימים האחרונים והשאלה היא האם המחיר הוא אטרקטיבי לפי דעתך
    או שאולי כדאי לחפש חלופות אחרות אגחים אחרים?

תודה

Re: דלק אנרגיה אג"ח ד

שים לב כי מדובר על נייר שאינו צמוד למדד (שיקלי) ולכן בהנחת מדד של 3% שנתי הקרן שלך נשחקתלאורך זמן.

בנוסף לכך למרות שהריבית המשולמת אליה כעת נראת גבוה ביחס לשוק, עליית הריבית בשוק צפוייה לנגוס בטווח הקצר מהקרן גם כן (שחיקת מחיר הקרן בעקבות עליית הריבית הצפוייה - פורטה בעבר לעומק).

ולכן בשכלול כלל הנתונים הנ"ל אני מאמין כי יש חלופות עדיפות.

כחברה, דלק אנרגיה, סביר להניח כי היא תעמוד בחובותיה, כך שיש ליחס להשקעה מסוג זה סיכון נמוך...

מול החלופות (סדרות החוב) האחרות של אותה החברה - אין עדיפות לכאן או לכאן, שכן הקופון (להשקעה לטווח ארוך) וריבית השוק המתומחרת (בהוספת מדד) יוצאת זהה, כמובן שאני אישית תמיד מעדיף צמוד מדד, אך זוהי החלטה שיש לקחת לפי הערכה אישית של המדדים בשנים הקרובות...

תשאל את עצמך את השאלה הבאה: האם הייתי משקיע בניירות האחרים של החברה (ג' ו- ה') . האם התשואה הנובעת מהם מתאימה לצפיות שלי משוק ההון? אם התשובה חיובית, נייר זה יכול לשרת אותך... לי אישית ניירות מסוג זה אינם קורצים, אך אני מבין כי לא כל משקיע רוצה/צריך/יכול לקחת על עצמו את רמת סיכון השוק שאני לוקח בהשקעות שלי.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: דלק אנרגיה אג"ח ד

תודה אלון כשבדקתי את האג"ח לא חשבתי על כל מה שציינת

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות