שלב בדיקת המספרים וקטיפת פירות ומעשה בחימשה קופים
שלום לכולם לחדשים ולישנים כאחד, הסקירה של היום תעסוק במניות בזן ופטרוכימיים, יחד נבדוק מה עשו המניות מאז הסקירה האחרונה לאחר השלמת תהליך המיזוג בין החברות, נציע צעדים להמשך הדרך, כמו תמיד אסיים במספר מילים על השווק ושוב אשתמש בסיפור ספק אמיתי ספק דמיוני כדי לתאר את המצב המורכב בו אנו נמצאים, אז מוכנים נא להדק חגורות אנחנו ממריאים.............
תחילה אני רוצה לאחל בהצלחה לכול המנהלים החדשים על הצטרפותכם למשפחה של אתר שחקן מעוף, צעד זה ממשיך לקדם את האתר ולהעמיד אותו בראש רשימת האתרים הכלכליים, ישר כוח.
בתאריך 31/12/2009 פרסמתי סקירה ששמה:
"בזן ופטרוכימיים, זו בסה"כ מתמטיקה פשוטה"
לינק לסקירה: viewtopic.php?f=93&t=5580
בסקירה פרטתי את כל השלבים בעסקת המיזוג בין בזן ופטרוכימיים תוך קביעת יעדים לכל חברה, הגיע העת לעלות את המספרים על הנייר ולראות את התשואות אותם אני מגדיר כשלב קטיפת הפירות:
ברשותכם אני יעדיף להתחיל דווקא בפטרוכימיים, בו נביט על המספרים, בתאריך הסקירה שער המנייה היה על 1100 בסקירה הסברתי כי העברת החלק הנוסף של מניות בזן לפטרוכימיים באופן מתמטי יגרמו לשווי של פי 3 משוויה דאז, כמובן שאת כל החישוב המלא ניתן למצוא בסקירה.
נכון להיום המנייה נמצאת על 1650 עלייה של 50 אחוז בעוד מדד המעוף משיג עלייה של אחוזים בודדים ללא ספק הצלחנו במשימתנו ועל כך כל הכבוד לכם חברים שהבנתם את הפוטנציאל הגלום, אני בסה"כ פרסתי בפניכם את המספרים ולכן כל התשבחות הם לכם.
בבזן התמונה דומה שער המניה היה סביב 185 ונכון להיום הוא 250 או 220 בהפחתת דיבידנד כלומר רווח של 35% גם כאן הצלחנו לעלות בהרבה על המעוף ושוב כל המחמאות הם לכם חברי היקרים.
עכשיו נשאלת השאלה מה עושים? דעתי ידועה בזן ופטרוכימיים ממשיכות במגמת העלייה שלהן ויש להן עוד דרך ארוכה ליעדים אותם הגדרנו (והם יגיעו זה רק עניין של זמן), אני יכל לספר לכם כי מגמת ההשתפרות בשתי החברות רק מעצימה מרווח הזיקוק אופטימאלי, צבר ההזמנות הוא אדיר ובפטרוכימיים אף מדברים כי הרבעון הנוכחי הוא החזק ביותר שזוכרים אי פעם, והפעם אני רוצה לחלק את המחמאות לדיויד פדרמן על התעשתות מהירה והצלתה של חברה מדהימה, דיויד אני מצדיע לך.
למרות הכל ככל שעובר הזמן כוחו של המעוף הולך ונחלש ועושה רושם כי ככל שמתקדמים על ציר הזמן המעוף זקוק לבלוני חמצן כדי להתקדם, הראלי מגיע לישורת האחרונה שלו ותחושת המימוש קרובה מתמיד, אך הפעם בניגוד לפעמים הקודמות יש משהו נוסף שמשלים את התמונה אני מגדיר אותו כ"מימד החזירות", חברים נושא המניות הפך לשיחת חולין בכל בית, אנשים כבר לא מסתפקים במועט תאבת הבצע קובעת שיאים חדשים מי שיש לו מנייה מסוימת והיא לא עולה כל יום באחוז או שניים היא מייד מנייה גרועה, אנשים עוברים מהשקעות עם סיכון נמוך למקסימום סיכון, אנשים איבדו את ענוותם וצניעותם עוד רמז לעומד לבוא.
אין ברצוני להפחיד אלא לנסות לפרוס את המציאות מהשקפת עולמי, אין אני אומר כי יש צורך למכור את כלל תיק המניות מה גם שאנו עדיין בגל עליות שיכל להמשיך לו עוד מספר חודשים אבל הסיכון הולך ועולה ואי אפשר לסכן את הרווחים היפים שהשגנו ולכן דעתי היא כי שלב קטיפת הפירות הגיע ויש למכור את אחוזי הרווח ולהישאר עם הקרן, בצורה זו בהנחה והמדד ימשיך לעלות אנו נמשיך לצבור רווחים אומנם נמוכים יותר ומצד שני אם יחל לו התיקון הצלנו את רוב הרווחים, ובאופן כזה אנו מצלחים גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה כמעט שלמה.
ברצוני לומר מספר מילים על תקופת הדוחות שמתחילה לה היום, החברות מתחילות לפרסם את דוחות הרבעונים שלהם ובתור אחד אשר מתמוגג כל פעם כאשר אני קורא דוח ברצוני להסב את צומת ליבכם לתופעה המעוותת את המציאות ואני יסביר: את פרסום הדוח הנוכחי משווים לדוח המקביל אשתקד כלמור לדוח המקביל מלפני שנה, ועכשיו אני רוצה לשאול הדוח מלפני שנה הוא בעצם הדוח הראשון של שנת 2009 שכידוע לכם דוח זה מגלם את שיאו של המשבר ולכן כל דוח שתשוו אליו יהיה טוב ממנו בעשרות / מאות אחוזים, בשביל לבדוק את שיפור החברה יש להשוות לדוח האחרון וללפני האחרון ולא לזה מלפני שנה, זה לא מעיד על כלום, זה פשוט עיוות של המציאות, אז ברור שהצפי לתקופת הדוחות הוא סופר אופטימי, אך שוב הוא לא משקף את המציאות.
חברים לפני סוף הסקירה ברצוני לומר מספר מילים על תופעה שלה אנו עדים "תופעת העדר שמה" לצורך כך אשתמש בניסוי מדעי מתחום הפסיכולוגיה: ושמו "מעשה בחמישה קופים"
בדומה לסקירה האחרונה אשתמש בסיפור ספק אמיתי ספק דימיוני.....................
בהיותי סטודנט להנדסה וכמו מרבית הסטודנטים הייתי משתוקק להגעתו של הקיץ ולחופשת סוף שנת הלימודים, כאשר זו הייתה מגיעה הייתי מוצא עצמי עובד במסעדה חלבית אשר ממוקמת לה בגליל המזרחי ממנה היה נשקף נוף מדהים אשר ביום עם ראות טובה ניתן היה לראות את מימי הכנרת והבזקי השמש המשתקפים עלייה, כל יום הייתי מוצא עצמי שוטף כלים מבוקר עד ערב, הייתי חייב להשיג עוד הכנסה כדי להצליח ולסיים את שנת הלימודים הבאה, המסעדה התבססה על עיקרון כי כל המוצרים אותם מגישים לאורחים הם תוצרתה של אמא אדמה ובגידול אורגני, קרי: ירקות מהשדות של המסעדה (לבעלי המסעדה אשר גרים במקום יש עשרות דונמים צמודים אליה ), זתים, שמן זית, לחמים מחיטה הגדלה גם כן במקום וכמובן הגבינות אשר מיוצרות מחלב העזים שרועות בשדות.
יום אחד באחד הבקרים בעודי מסדר את המטבח מגיע אלי בעל המסעדה
היי איש זקוף הוא אומר, גש אלי
כן אני משיב
איש זקוף אני צריך שתצא עם העזים היום לשדות
אני? אני משיב לו, אינני יודע את המלאכה ומה יקרה אם העזים יברחו לי? הרי מדובר בעשרות עזים?
אל תדאג, אני משוכנע שתסדר......
ניגש אני למשימה ופותח את שער המרעה, חיש מהר יוצאים להם עשרות העזים מהשער ולא עובר הרבה זמן ואחרון העזים עוזב את המרעה, סוגר אני את השער ומסתובב אל עבר החורשה ומייד חושכות עיניי, העזים פזורות להן באינספור כיוונים חלק מלפנים חלק מאחור חלק מהימין וחלק מהשמאל, אלוהים אני חושב איך אפשר להשתלט על הבלגאן, כאוס מוחלט ואיך אני אחזיר אותם למרעה? אני מייד רודף אחר אחד ומייד בורחים לי כל השאר מה לעשות אני לא מוצא שום מנגנון שיכל לעשות סדר עם העזים הפרועות, ובכלל מה יקרה אם אחת תלך לי לאיבוד?
עייף ומיואש אני מוצא את עצמי מביט מיואש אל עבר עץ הזית העבה מנסה לדלות ממנו תשובות, הוא הרי בטוח יודע את הפיתרון, לפתע צצה לה מבין העצים הסבוכים הגברת הזקנה, שלום לך איש זקוף
שלום לך הגברת הזקנה, געגועים לי אליך
אני שמחה איש זקוף, אני רואה כי רועה אתה
רואה אני כי אינני רועה, משיב אני
יש לי פיתרון שיפתור לך את הבעיה איש זקוף
שמח אני אנא ממך עזרי לי
תשתמש בתופעת העדר איש זקוף זה כל הסוד
תופעת העדר? אינני מכיר
בו, שב קלות ואספר לך סיפור: מעשה בחמישה קופים.............
ואז החלה לה הגברת הזקנה לספר את סיפור "מעשה בחמישה קופים" ואני מרותק כולי למילותיה אשר יוצאים מגרונה.
תדמיין איש זקוף כי ישנו חדר סגור ובתקרתו ישנם ממטרות/ מתזים, במרכז החדר ישנו סולם ועליו בשיא הגבוה ישנו צרור בננות צהבהבות וטריות.
לחדר הזה מכסים חמישה קופים ואנחנו צופים מאחד החלונות מחוץ לחדר ורואים את הנעשה.
הקופים שאוהבים בננות מייד מטפסים בסולם כדי לקחת אותם אבל כל פעם שהם מתחילם לעלות בסולם אנו מפעלים את המים ומייד כל הקופים חוטפים מקלחת קרה ויורדים מהסולם וכך חוזרים על הניסוי כל פעם שאחד הקופים עולה בסולם כדי לקחת את הבננות אנו מפעלים את הממטרות והקופים חוטפים מקלחת קרה, אחרי מספר פעמים מבחנים בתופעה מאוד מעניינת: אם אחד הקופים מנסה לעלות על הסולם כדי לקחת את הבננות ארבעת הקופים האחרים מתנפלים עליו ומרבצים לו כדי שלא יעלה ואז כולם יחטפו מקלחת קרה.
הכל ברור איש זקוף, כן אני משיב לגברת הזקנה, יפה היא משיבה בו נעבור לשלב הבא...
עכשיו מוצאים קוף אחד ומכנסים קוף חדש, הקוף החדש רואה את הבננות הטריות ומייד מתחיל לעלות בסולם, חיש מהר קופצים עליו ארבעת הקופים ומרבצים לו ובכך מונעים ממנו מלטפס, ועכשיו מחלפים עוד קוף ישן בקוף חדש וגם קוף זה מנסה לטפס אך גם הוא חוטף מכל ארבעת הקופים באופן דומה מחלפים את שלושת הקופים הנותרים ומה קיבלנו איש זקוף?
זה גאוני אני משיב לה, קיבלנו חמישה קופים חדשים שבמידה ואחד מהקופים ינסה לעלות בסולם הוא מייד יחטוף מכות ולא יגיע לבננות מבלי לדעת את הסיבה, בדיוק איש זקוף אתה מבין מהר, הקופים פועלים באותו אקט מבלי לדעת את הסיבה אין להם מושג למה הם מרביצים ולמה אי אפשר לקחת את הבננות, זוהי תופעה המוגדרת כתופעת העדר איש זקוף ונעלמה לה בין עצי הזית העתקים, כאשר קולה מהדהד ונשמע אומר "האדם הוא חלק מהטבע, קבע נתיב איש זקוף"
לקבוע נתיב? למה הכוונה? בעצם זה יותר פשוט מפשוט, ואז קבעתי נתיב לעז הראשון שראיתי ותוך דקות ספורות טור של עזים מסתדר לו במפליא כאילו רס"ר צבאי פוקד עליהם.
חברים קניית המניות הפכה לתופעת העדר של ממש, לא?
אז זהו חברים יקרים תמה לה הסקירה, שוב תודה לכל הקוראים ובמיוחד לאלה המוצאים לנכון להגיב, למי שיש שאלות אז כמו תמיד שמח אני לענות, מקווה שעזרתי אפילו במעט
האדם הזקוף – ARL ומעשה בחמישה קופים.