x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: פאי פיננס אגח א 4240099

פאי פיננס אגח א 4240099

שלום אלון,

אשמח אם תוכל לסקר את האג"ח הנ"ל.

תודה רבה.

Re: פאי פיננס אגח א 4240099

אני לא חושב שנדרש להיכנס לפרטים.

די דומה להרבה אגחים אחרים שדובר אליהם בהרחבה ע"י בשבועיים האחרונים.

מה שכן במידה ואכן ישלם, לדעתי, דווקא המנייה מעניינת יותר.

כאג"ח, הנייר וההתייחסות אליו צריכה להיות בדומה לניירות בעלי מאפיינים דומים (תשואה ומח"מ).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

חשבתי שתוכל להאיר (ולהעיר) לגבי דברים שנעלמים מעין הציבור הרחב.משהו מידע אישי והכרות

עמוקה עם שוק ההון:על החברה,הבעלים- בהיבט של סיכונים ובעיות.

אני מבינה שאין משהו כזה.

אם מישהו בכל זאת ירצה להוסיף התייחסות - זה יהיה מבורך.תודה.

פאי פיננסים הינה חברה שעובדת, כפי ששמה מרמז, בתחום הפיננסים ובסיסה בהשקעות שונות.

יכולת ההחזר של החברה תלויה ביכולתה לייצר רווח מאותם השקעות.

כמו שאמרתי במידה והחברה תצליח לשלם את האגחים , לדעתי האישית וביחס למחיר השוק הנוכחי של האג"ח - השקעה במניות החברה תיהיה עדיפה.

מול השקעה באגח החברה יש לשקול השקעות מקבילות באגחים של חברות אחרות וגם פה אני מאמין כי יש עדיפות לחברות אילו על חברה זו.

לכן, למרות שאני מאמין כי, השקעה באגח החברה הינה בעלת תוכלת חיובית וסיכון בינוני אני לא חושב כי נדרש ניתוח מעמיק של הנייר שכן האפיקים הן לרוחב (מול אגחים של חברות אחרות) והן לעומק (מול מניית החברה) עדיפים!

אם הייתי אומר לך כי יש שתי סדרות אגח של אותה החברה מאותם התנאים ואם בטחונות זהים ואחד נסחר בתשואה של 10% ואחד נסחר בתשואה של 20% במה היית משקיע ומה היית מנתח?

התשובה ברורה, נכון? אני מאמין כי במקרה זה התשובה צריכה להיות גם ברורה...
    אלון פיאדה

לאור ההתפתחות הנ"ל שהיתה לפני כחודש וחצי,חשבתי שיש בכך לאותת במשהו על חוסנה של

החברה ועל התפתחות חיובית לקראת רווחים עתידיים:(מתוך אתר הבורסה)

"במהלך 2009 השיקה הבורסה אופציות על ארבעת המניות הסחירות ביותר: כיל, בנק פועלים, בנק לאומי וטבע. היקפי המסחר באופציות על מניות דלים יחסית למרות שתחום זה נחשב לאחד התחומים הצומחים בעולם, והיקף המסחר העולמי בו עבר בשנים האחרונות את היקף המסחר באופציות על מדדים.

לאחר התייעצות עם חברי בורסה ופעילים בשוק הנגזרים, גיבשה הבורסה מודל חדש לעשיית שוק שתכליתו לשפר משמעותית את הסחירות באופציות על מניות. על ידי המודל החדש יגדל מספר עושי השוק, הדרישות מהם תגדלנה והם יתוגמלו באופן שיגדיל את התמריץ לספק נזילות לשוק, כמקובל בשווקים בעולם.

בתחילת פברואר פרסמה הבורסה, באמצעות חברי הבורסה, פנייה להגשת מועמדות לעשיית שוק על פי המודל החדש. תנאי הסף להגשת המועמדות נגזר מהיקף הפעילות באופציות על ת"א-25 של הגוף המציע. מבין הגופים שפנו לבורסה נבחרו שלושת החברות בעלות הפעילות הגבוהה ביותר:

"קבוצת ברק קפיטל" – נמצאת בבעלות אייל בקשי ודלק קפיטל בע"מ.

"גולדפיש ניהול קרנות והשקעות בע"מ" – מנוהלת ע"י אמנון ריפטין ומתמחה במסחר ממוחשב בנגזרים, אג"ח ומניות בבורסה בתל-אביב ובבורסות נוספות בעולם.

"קבוצת פאי פיננסיים" – עוסקת במסחר באופציות, בניירות ערך ובמוצרים פיננסים. מבעלי השליטה בה נמנה מר אהרן כהן.

בתמורה להקשחת כללי עשיית השוק, העלתה הבורסה את תגמול עושי השוק באופן משמעותי, ובנתה אותו כמודל המעודד תחרות ביניהם.

ההתקשרות עם עושי השוק תהיה ארוכת טווח, תוך בחינת היקפי פעילותם במועדים שיקבעו מראש. עם זאת, במידה שהיקפי המסחר בעתיד לא יצדיקו את המשך פעילותם של עושי השוק לפי המודל החדש, תופסק פעילותם בתחום".

בסדר ומה אתה לומד מזה?

מהעבר לכך ששם החברה הוזכר ויתכן כי תגדיל את העמלות שלו בסעיף מסויים מתוך מכלול הדברים בהם עוסקת החברה?

נכון - זה יכול לשפר את תזרים המזומנים של החברה - אך באיזה נפח?

האם זה משפר את השקעות החברה? (בפעילות האישית שלה בהשקעות שהיא מבצעת) - כנראה שלא...

אני מסכים כי בהודעה זו יש צד חיובי, אך עדיין איננו למדים על יכולת החברה לשרת את חובה בעקבות הודעה זו. ניתוח של נתח הפעילות ופוטנציאל תזרים המזומנים מפעילות זו יכול לשרת אותנו טוב יותר- אך מידע זה אינו זמין.

כמובן שאני לא טוען כי קניית האגחים לא ישרתו את המשקיע בטווח הארוך, אינני טוען כי החברה לא תשלם את חובותיה, אני רק אומר כי באחוזי התשואה הנוכחיים יש אלטרנטיבות לא פחות טובות (שלא לומר טובות יותר) וכי הרבה תלוי (לפחות בטווח הזמן הקצר) בכיוון השוק (כבר הרבה זמן לא הזכרתי שאני פסימי )

כאשר מסתכלים לטווח הארוך (מבחינת השקעה - אז במידה וההשקעות של החברה יהיו טובות, החוב אכן ישולם, אך המרוויחים הגדולים במקרה זה יהיו דווקא בעלי המניות.

במידה והשקעות החברה לא יוכיחו את עצמן - אז נכון שיש עדיפות לאוחזים באג"ח אך מעבר לכך - כל הצדדים יפגעו - איננו נכנסים להשקעה במטרה לנצל ביטוח זה...

בנקודה הסופית אני חושב כי בשקלול סיכון/סיכוי ומחיר נוכחי (המייצג את פוטנציאל רווח ההון) - לא שהשקעה בנייר זה אינה טובה, פשוט שיש חלופות טובות ממנה...
    אלון פיאדה

תודה על ההתייחסות.פסימיות היא לא מילה מגונה בעיניי.. .לקחתי לתשומת ליבי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות