x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: פער גדול בין מחיר גז לנפט מעמיק

פער גדול בין מחיר גז לנפט מעמיק

האם הזדמנות בגז היחס אמור להייות פי12 -8 האם לדעתכם קימת הזדמנות קנייה ושווה מעקב?

Re: פער גדול בין מחיר גז לנפט מעמיק

בטווח רחוק של שנה שנתיים...
    הנפט יעלה מכיוון שהמתיחות הפוליטית במזרח התיכון תלך ותגבר, מדיניות ארה"ב מזמינה התגרות מצד אירן וצפון קוריאה.
    ברגע שהן יעברו את הגבול אובמה יחליט להוביל את ארה"ב לעימות איתן ויהיה לו קונצנזוס מקיר לקיר (כי השמאל תמיד פותח במלחמות "צודקות")
    ערב הסעודית תנסה בכל כוחה להגביר את התפוקה על מנת להוריד את הפאניקה אבל היא קרובה למקסימום היכולת שלה כבר היום.

לגבי הגז...
    מחיר התחתית של הגז היה 2.5 דולר הוא נבע מצריכה נמוכה ומעודף מופרז במלאים. נראה לי שזה מחיר שאינו כלכלי לחברות הגז.
    כך שגם הגז צפוי לעלות.

בעלת האינטרס הגדול ביותר בשני התחומים היא רוסיה ולכן היא משתדלת לשמור על גובה להבות גבוה אבל שלא יוביל לפיצוץ.

אני לא חושב שהיחס בין מחיר הגז למחיר הנפט אמור לחזור לימים של לפני המשבר, כך שזה לא משתלם להשקיע לטווח רחוק באסטרטגיה שורט נפט - לונג גז

תגליות של שדות נפט ובעיקר גז חדשים אולי מעכבות את העלייה במחירים אבל לא גורמות לירידת מחירים לטווח רחוק מכיוון שתמיד מדובר על קידוחים בים, או בשדות קרח עד (סיביר, אלסקה, קנדה, ים צפוני) , כלומר עלות הפקת האנרגיה גבוהה ביחס לשדות "קלאסיים" על היבשה.

בשנת 2007, התגלה מול חופי ברזיל שדה נפט בגודל עולמי דבר שהופך את ברזיל לבעלת רזרבות נפט פוטנציאליות אדירות. עדיין השדה המדובר איננו כלכלי כל עוד מחיר הנפט מתחת ל- 150 דולר לחבית.
    ישנם גם שדות גז אדירים לא מנוצלים בים הצפוני, גם הם מאותה הסיבה.

אני נמצא בפוזיציית לונג לטווח הרחוק בשניהם במינוף נמוך (מינוף 2).
    זו רק דעתי האישית.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות