x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: דלק נדלו אגח כה( 1109826 )

דלק נדלו אגח כה( 1109826 )

שלום אלון :?:

מה דעתך על הנייר הזה - נסחר בתשואה של כ 20 אחוז במחמ פחות משנתיים .אני מחזיק בו - לאחרונה שילם ריבית. אני מתלבט אם להגדיל החזקה לאור התשואה הנאה.
    האם תשלום הריבית מעיד על יכולת תשלום הקרן ?

Re: דלק נדלו אגח כה( 1109826 )

אני מחכה עם הנייר הזה עד מאי. אם ישלם כמו שצריך את ג ו-ד לא אמורה להיות בעייה לשלם קופון כה באוגוסט. לא הייתי מגדיל לפני כן

עניתי על כלל הסדרות של דלק נדלן בתגובות לנושא זה:

http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=8048

אני יודע שקשה למצוא בגלל שם הנושא שנבחר, אבל אני בטוח שתמצא את מה שאתה מחפש שם.

אם עדיין יש שאלות - אשמח אם תעלה אותם כאן...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

davidet ערב טוב ,
    קראתי את הודעתך וחשוב לי שתבין שתשלום הריבית אינו מרמז כלל על תשלום הקרן !!! ואין תשלום הריבית מעיד על יכולת החזר הקרן !!
    כעת לאגח ששאלת לגביו , אז אני אישית מאמין שאדון תשובה המכובד יעמוד בהחזרי האגחים השונים שלו וכהשקעה ( ולא כסוחר !! ) הייתי משקיע באגחים הארוכים שלו שמניבים תשואה נאותה ביותר ברמות סיכון הנוכחיות , כמובן שתהיה קיימת אפשרות למצוא את האגחים הללו במחירים זולים יותר אך אני לא נביא ולא מתיימר לתזמן את השוק ולכן לפעמים כדאי לקנות את הקיים אפילו ( ואולי ) לעשות זאת בשלבים כאשר מצד אחד אם המחיר יורדים קונים עוד וממצעים את המחיר ומצד שני אם המחיר עולה אזי לא מאוכזבים כי עדיין אנו מושקעים חלקית .
    אין לראות בדברים שנאמרו כהמלצה והדברים נאמרים כדי לתת זווית ראייה אחרת/נוספת ..
    בברכה והצלחה , לברון

מסכים עם לברון,

כמו כן הנקודה שהוא מעלה נכונה, בדרך כלל תשלום ריבית נמוך בצורה משמעותית מתשלום הקרן ולכן אינו מייצג את יכולת ההחזר של החברה (נקודה שלא נגענו בה עד כה).

כמו כן, למרות שדלק נדלן, כחברה, נמצאת במצב בעייתי (וזו אחת הסיבות שבגללה הופרדה החברה מהקבוצה), גם אני מאמין כי בסיכומו של דבר החוב בגינה יוחזר במלואו למשקיע בצורה זו או אחרת.

כמו כן אני גם תומך בהערכה לגבי הסדרות הארוכות (כפי שכתבתי בעבר) - נעילת הריבית הגבוהה (באופן יחסי) מול השקעה זו לטווח ארוך, בהתחשב באדם שעומד מאחורי החברה ויכולת הזרמת המזומנים שלו, שווה לדעתי את הסיכון לטווח ארוך - למרות שאני מאמין כי ניתן יהיה למצוא את הנייר במחיר טוב יותר, הטענה הנוספת של לברון נכונה גם היא ומייצגת אסטרטגיית השקעה טובה למרבית המשקיעים.

חשוב לזכור כי במקרה זה כמו במקרים אחרים מדובר על יכולת החברה לייצר נזילות תוך שמירה של הנכסים במטרה שנכסים אילו התאוששו ומחירם יחזור להיות כבעבר. תהליך זה יכול להיות ארוך אך יקרה בסופו של דבר ולחברת דלק נדלן כנראה יש את היכולת לעשות זאת ולעמוד חזרה על הרגליים.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות