x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: החיוך של הסקיו

החיוך של הסקיו

בה

שחקן כתב

# יחד עם זאת ה SKEW בהחלט התעקם (מחייך) ולכן חובה לקחת מרווח בטחון כתוצאה מתנודה חריפה לאחד הכיוונים.

האם ניתן לקבל הרחבה בנושא? כיצד משתמשים בסקיו? איזה מידע ניתן לגזור ממנו? מה המשמעות של החיוך? וכו'

תודה
    יהודה

Re: החיוך של הסקיו

מקווה שזה בסדר שאני מגיב לנושא:

המונח סקיו (SKEW) מתייחס לצורת עקום התפלגות סטיות התקן של האופציות ביחס למחירי המימוש השונים. צורת העקום מושפעת ממספר גורמים כמו למשל חשש מירידות, רכישת הגנות, קירבה לפקיעה ועוד. בדרך כלל יוצא שבתחילת חודש העקום יורד משמאל לימין וככל שמתקרב מועד הפקיעה כך אופציות הופכות לקטנות יותר והעקום מתחיל להיראות במבנה של חיוך. שחקן ציין שכבר עתה העקום מתחיל להיראות בצורת סמיילי מה שאומר שאופציות קול רחוקות החלו להיות מתומחרות גבוה יחסית למחיר התיאורטי שמתבקש בתקופה זו. אחת הסיבות לכך כפי ששחקן מניח (פרשנות שלי) היא החשש מתנודה חדה במדד ולכן אופציות קטנות מתומחרות גבוה יחסית לאופציות בכסף מה שמביא לסטיית התקן באופציות הקטנות להיות גבוהה יחסית לסטייה הגלומה באופציות הקרובות לכסף.

איפה אפשר לראות נתון skew עדכני ?בביזפורטל מופיע רק הנתון של יום חמישי שממש לא מזכיר חיוך???

ציטוט פורסם במקור על ידי offir
    איפה אפשר לראות נתון skew עדכני ?בביזפורטל מופיע רק הנתון של יום חמישי שממש לא מזכיר חיוך???
    למיטב ידיעתי מידע זה אינו זמין ברשת, אולי קיים במערכות מסחר של בתי השקעות. בכל אופן, אם יש בידיך את נתוני הסטייה הגלומה בכל אופציה ואופציה אתה יכול להעלות זאת על גבי גרף ותקבל את העקומה המבוקשת. שים לב שלכל חודש עקומה משלו ולא תמיד הסטיה הגלומה על אותו סטרייק תהא זהה באופ' קול ופוט. לפי מודל בלאק ושולס נהוג להניח שהסטייה הגלומה באופ' פוט וקול על אותו מחיר מימוש זהות. כמו כן באופ' לא סחירות יתכן ותקבל עיוות של הסטייה הגלומה מאחר שהמחיר האחרון של האופ' לא בהכרח רלוונטי למדד בפועל.

האם כוונתך לרישום בקובץ אקסל שייצור את הגרף?{סליחה על חוסר הבקיאות..}, אם כן והבנתי נכון אז אצטרך לשנות את הנתונים לפי קצב העדכון שאני מעוניין בו . ז"א שאם אני מעוניין בנתוני סקיו אונליין אצטרך לעבוד על הקובץ כל שנייה באופן תאורטי ?

ציטוט פורסם במקור על ידי offir
    האם כוונתך לרישום בקובץ אקסל שייצור את הגרף?{סליחה על חוסר הבקיאות..}, אם כן והבנתי נכון אז אצטרך לשנות את הנתונים לפי קצב העדכון שאני מעוניין בו . ז"א שאם אני מעוניין בנתוני סקיו אונליין אצטרך לעבוד על הקובץ כל שנייה באופן תאורטי ?
    אתה בהחלט יכול להפיק תרשים סקיו בקובץ אקסל אם יש בידיך את הנתונים המספריים. לדעתי אין טעם לבדוק בתדירות של שניה מאחר שאתה מעוניין לבדוק את צורת העקומה ולא את הסטיות הגלומות בכל רגע נתון. הכי פשוט זה לייבא את נתוני הסטייה (או לחשב בגליון מתוך מחירי האופציות) ולרענן בתדירות של 20 דקות למשל, כך גם תוכל להבחין בשינוי מבנה העקומה לאורך זמן.

פרובאנס תודה רבה!!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות