שבוע טוב לכולם.
להלן סקירה לשבוע הקרוב (טריידים אפשריים יגיעו בהמשך).

סקירה שבועית/ מאת מאיר קרסו
מניה דיפרסיה. כך אני מגדיר את המתרחש בשוק ההון העולמי בכלל ובשוק המט"ח בפרט. מבול הנתונים הסותרים, המציף את השווקים בשבועות האחרונים (כולל בשבוע שחלף) ודברי ההרגעה שנאלצים נגידי הבנקים השונים, כל אחד בתורו, לפזר בחיוך מאולץ, גורמים לתנועה בלתי נמנעת על רכבת ההרים העולמית.
אני חייב לומר שיותר ויותר קולות טוענים, שיצאנו מהמשבר אשר שמו נקרא מ- 2007 ועד עולם "משבר האשראי". אולם אני מרשה לעצמי להיות פחות אופטימי בעניין. מדוע? גירעון עצום הרובץ על כלכלות וממשלות ארה"ב , אנגליה וגוש האירו, כלכלות מזרח אירופה, הנאנקות תחת עול הכלכלה החדשה וחברות גוש אירו ותיקות, העומדות קרוב מאוד לשפת תהום חדלות הפירעון, מעמידות בספק את האופטימיזם שקפץ (מוקדם מדי, לדעתי) לבקר בבתיהם של חלק מהאנליסטים. לכן, ניתן לראות את מה שקורה עכשיו, כשלב המניה, שבה יש פרצים של אושר מזויף ופזרנות בכסף ו...בהבטחות וניתן לשער, שכאשר יגיע שלב הדפרסיה ( בהקבלה למחלת נפש), גם הוא ינחת בעוצמה רבה וישרה דיכאון עמוק לתקופה מסוימת. כאן אני חייב לסייג מעט את דברי, ולומר שחסידי המחזורים הכלכליים, טוענים (ובצדק על פי מניין השנים), כי מחזור הירידות, שאורך בדרך כלל כשנתיים עד שלוש נסתיים לו. ואכן, מפרוץ המשבר ב- 2007 ועד היום – 2010, חלף לו מספר השנים האמור.
אך שימו לב לנתוני מספר מבקשי העבודה, מהשבוע האחרון בארה"ב, שעלו ל460K - וגם אתם תתחילו לשאול שאלות. לא מספיק לדעתכם? בדקו את נתוני המכירות הקמעוניות באירופה, שוויץ ובריטניה (בארה"ב בעקבות מכירות הפסחא הן דווקא עלו והצילו את הבורסה, שהחלה בירידות מסיום אדום של השבוע). ראו את נתוני התחלות הבנייה, היורדים במקום לעלות, ראו את נתוני השירותים והמגזר הציבורי ואם זה לא מספיק ראו את נתון המאזן המסחרי הרע, שיצא לפני שעות מעטות בסין, ואז תבינו שהאבחנה היא כלל עולמית, ואולי תסכימו, שעוד רחוקה הדרך ליציאה מן המשבר. בשבוע הבא, אנו צפויים למספר הודעות חשובות: הלוואות לרכישת בתים באוסטרליה, התחלות בנייה בקנדה, המאזן המסחרי בקנדה ובארה"ב , מכירות קמעוניות, עדותו של ברננקי בסנט שינוי במחירי סחורות ושירותים בארה"ב ובסין, תביעות הבלתי מועסקים ונתוני בתי החרושת בארה"ב ועוד. שבוע עם הרבה הודעות כלכליות חשובות שעשויות או עלולות (תלוי מאיזה צד אתה מסתכל על הנתונים) לטלטל את השווקים. ומה בינתיים, אתם שואלים? בינתיים נמשיך, אנו הסוחרים במט"ח לחכות לגל הירידות הבא של היורו, הנמצא כעת בדשדוש, ונסחר בזהירות ולפרקי זמן סבירים, שיסייעו לנו לצוף על הגלים הקטנים, לכל כיוון שייקחו אותנו.
בסיכומו של דבר, היורו חייב לדולר (ולנו) עוד כ-1000 פיפס...לפחות.