x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: השקעה" סולידית".

השקעה" סולידית".

שלום אלון
    באילו תנאים כלכליים במצב העולם כדאי להשקיע באג"ח ? ומדוע לאחרונה ראינו שהאגחים ירדו גם כשהיו עליות בבורסה וגם כשהיו ירידות?

Re: השקעה" סולידית".

אני מאמין כי כל תיק השקעה צריך להיות מורכב מחלק יחסי של אגחים, ללא תלות בתנאים (כאשר ההנחה היא השקעה בשוק מלחתחילה - שכן יש תיק).

כאשר היינו במשבר, בתחילתו, בשיאו ובשלבי היציאה וההתאוששות - אני מאמין כי למרות שהרבה מניות עשו תשואה גבוהה יותר מהאגחים, השקעה באג"ח היתה בטוחה יותר. כמו כן ראינו התאוששות באגחים לפני שראינו התאוששות במניות של אותם חברות (לרוב) - כך שמשקיע חכם היה יכול לנצל למעשה את שתי הגלים.

למעשה הרבה מההשקעות שלי במניות התבססו
    (כפי שניתן לקרוא באתר הישן שלי - http://www.money-knights.com)
    על כך שסדרות החוב של החברות מתקרבות למחיר הפארי שלהם... אסטרטגיה זו הוכיחה את עצמה פעם אחר פעם.

מעבר לכך - בכל רגע נתון, כך אני מאמין, יש למשקיע המתוכחם יותר מידע על האג"ח של חברה מאשר על השקעה במנייה שלה. מידע זה לרוב אינו מובן ע"י מרבית המשקיעים ולכן מסחר באג"ח (במיוחד של חברות קטנות, או אג"ח שאינו מדורג - ולכן אינו נשלט על ידי הגופים המוסדיים הגדולים) מהווה הזדמנות ביחס לסיכון/סיכוי (סיכון - נמוך [במיוחד לעומת המנייה של אותה חברה] / סיכוי - ידוע ומחושב).

לגבי האמרה -

...ומדוע לאחרונה ראינו שהאגחים ירדו גם כשהיו עליות בבורסה וגם כשהיו ירידות?
    אני לא מסכים איתה. כאשר השוק יירד האגחים יירדו, כאשר השוק התאושש האגחים עלו (אני טוען כי האגחים הקדימו את שוק המניות אך זו רק תחושה שנובעת ממסחר פעיל ולא מנתונים).

הבעיה היא כי נוצר מצב אבסורדי שבו הריבית בשוק אפסית, שוק המניות נתפס במסוכן, והאגחים נושאים ריבית שפתאום קורצת למשקיע. יותר ויותר כסף זרם לכיוון האגחים.

כאשר המוטו של המשקיע הפשוט אמר - "אני מכניס כסף לחברות בטוחות, שצריך ליפול עלינו טיל אירני בשביל שהם לא יחזירו את החוב שלהם. היועץ בבנק אמר הסביר לי כי הקרן בטוחה בגלל שהיא צמודת מדד ואני עדיין מקבל תשואה של 5% על הקרן. הנייר סחיר, כך שאני יכול למשוך את הכסף בכל רגע וגם אם לא אני המתין לפדיון - אני לא יוכל להפסיד ואני לא התן לבנק לדפוק אותי עם רייבת אפס על הפקדונות..."

נשמע מוכר? אני שומע את סגנון חשיבה זה על בסיס יומי ממספר גדול של אנשים...

הבעיה התחילה כאשר יותר ויותר כסף זרם לשוק והריבית המדוברת ירדה וירדה ועומדת היום לעיתים על פחות מ-1%!!!

מה שהפקיד לא הסביר לאותו משקיע זה - כי נכון שהקרן מובטחת, ונכון שאם יחכה לפדיון הריבית מובטחת, אך ככל שהכניסה מאוחרת יותר ומחיר הקנייה גבוה יותר (בשביל לתמחר ריבית נמוכה יותר לנייר) - מחיר השוק (הקרן) תרד ככל שהריבית בשוק תעלה!

והריבית בשוק תעלה, על כך אין ערעורים ולכן ריקי את רואה ירידות באגחים הסולידיים בשוק הנוכחי. הירידות האחרונות באגחים הסולידיים בריבית נמוכה נובעים מעליית הריבית ולא מכיוון השוק (ועדיין יש ניירות רבים שממשיכים לעלות [על תסתכלי על אחוז או שניים, או על שבוע מסויים - איפה היו המחירים בתחילת השנה?).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון, מה אתה חושב שכתוצאה מכך שהמגמה של עליית הריבית תימשך האג"ח צמוד המדד ימשיך לרדת וכדאי לצאת משם?

ציטוט פורסם במקור על ידי itay_regev
    אלון, מה אתה חושב שכתוצאה מכך שהמגמה של עליית הריבית תימשך האג"ח צמוד המדד ימשיך לרדת וכדאי לצאת משם?
    אני לא בטוח שהבנתי את השאלה, אבל השתדל לענות כמיטב הבנתי:

נכון שעליית הריבית צפוייה לגרום לירידת מחיר האגחים באשר הם, אך עליית המדד מווסטת את הירידות האילו עבור אותם סדרות שצמודים לה, כמו כן ככל שזמן עובר ומועדי התשלום מתקרבים - ההשפעה חיובית גם כן.

כמו כן ככול שעובר הזמן והמשבר מתרחק ומצב החברות משתפר - האגחים יכולים להנות מכך גם כן, השאלה האמיתי צריכה להיות האם אכן זהו כיוון השוק - ושאלה זו חשובה הרבה יותר מאשר כיוון הריבית במרבית הניירות שבהן אני עוסק (ושאליהם אני נשאל בפורום).

התשובה לזה צריכה להיות פרטנית מול כל נייר ואני חושב שזה מה שאני עושה בשבועות האחרונים (שבהם סקרתי עשרות ניירות).

היוצאים מן הכלל - הוודאיים! שמהם כדאי לצאת, לדעתי, הם - אותם סדרות חוב (כולל אגח מדינה) שנמצאים בריבית נמוכה מאוד (פחות מ-3%, כאשר רבים מהם נמצאים אף באיזור האחוז הבודד!).

כאשר משקיע נכנס אליהם ולא במטרה להמתין לפדיון - הוא מבטיח לעצמו הפסד!

אני מתכוון לדון בנושא זה (במידה ולא יהיה שאלות) בצאט היום בערב - שעה 20:30...
    כולם מוזמנים.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות