x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: אסטרטגיית מתחילים

אסטרטגיית מתחילים

שלום לכולם! כמו שאפשר לראות אני חדש באתר ואשמח לשמוע את עצתכם...אני בחור צעיר שמעוניין לעשות קצת כסף מהצד ע"י השקעה על פי הקריטריונים הבאים:
    אני עסוק מאוד בלימודים,ולכן לא יהיה לי הרבה זמן לנושא
    אני משקיע יחסית בקטן,כלומר מה שסטודנט יכול להכניס...כמה אלפים.
    אני לא מחפש תשואות פנטסטיות אלא משהו נחמד אבל גם לא אג"ח שמרניות מדי.
    אין לי כמעט שום מושג בשוק ההון.
    אם אתם חושבים שאני לא מקרה אבוד אשמח לשמוע את דעתכם....איפה להתחיל?

Re: אסטרטגיית מתחילים

כמה דברים:

א. אתה מזכיר לי את עצמי לפני שלוש או ארבע שנים בערך. (ואני אומר את זה ממקום טוב של הזדהות ולא התנשאות). בשנים האחרונות עברתי דרך קרנות שהמליצו לי בבנק, לאגחים סולידים, לבית השקעות ואגחים יותר מענינים, למניות ולאופציות. זה לוקח זמן: זמן בלעקוב ביום יום, זמן שהכל ישקע במשך החודשים והשנים... אל תמהר.

ב. תתרחק מאופציות. תתרחק מאופציות.

ג. המטרה העקרית שלך צריך להיות ללמוד. אגח לדעתי כלי מאוד מלמד. אתה לומד על לא מעט חברות, אתה לומד על איך לסחור קצת (מתי לקנות מתי למכור, מתי להוסיף) אם אתה לא תאב בצע אז זה קצת משעמם יותר ובד"כ בטוח יותר ממניות.

ד. מניות: למרות שיש לך סכומים צנועים, תשדל לפזר לפחות קצת: לא להשקיע הכל על מניה אחת. אני היתי קונה תעודת סל, אחת או שתיים (תלוי קצת בסכומים שיש לך) או קרנות (אני מעדיף את התעודות).

ה. תקרא כל שבוע שלוש-חמש כתבות ספציפיות להשקעה (לא דהמרקר) למשל את הסקירה של שחקן, את הטור של מיכה צ'ארניק בביזפורטל, את אורי טל טנא בכלכליסט או אחרים...

זהו נראה לי,

אם יש לך שאלות נוספות שלח לי מסר בפרטי.

יום טוב

אלעד

נ.ב.
    אני גם לא בעד קורסים (יסלחו לי המארגנים כאן).

עזוב, אל תיכנס. גם לא יודע, גם אין זמן. בשביל מה לך? סתם יפריע לך להתרכז בלימודים. שוק ההון לא נותן הנחה לסטודנטים.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    .......שוק ההון לא נותן הנחה לסטודנטים.
    חזק

אם אתה לומד ואין לך הרבה זמן וראש להקדיש להשקעותך, באמת עדיף שתחכה עד סיום הלימודים ואז כשתתפנה לכך, תוכל לעשות את הדברים כמו שצריך כי אפשר לתת לך עצות מעכשיו ועד בכלל, אבל עניין ההשקעה דורש הרבה דברים שהם לא רק לשים את הכסף ולחכות שנה שנתיים מאחר ואתה עלול להפסיד הרבה כסף בצורה הזאת.
    כמו בלימודים שלך עכשיו, אם לא תסיים את הלימודים, לא תקבל תואר. אותו דבר גם בהשקעות: אם לא תלמד ותטעה ותתנסה תוך כדי, לא תרוויח שום דבר ותצא מאוכזב. כדאי לך להתחיל ברגל ימין ובשביל זה שווה לחכות ולא להיות פזיזים. בהצלחה.

קח קרן נאמנות או תעודת סל על מדד ת"א 25 או ת"א 100 ללא מינוף לתקופה של שנה ויותר ושכח מהם. תמשיך לעסוק בלימודים,בלי לבדוק כל יום מה הקרן או התעודה עשתה.
    סטטיסטית: השקעה לתקופה ארוכה תניב רווחים יפים.

היי,

שמח לפגוש שחקן צעיר...

התגובה היחידה שהייתי שמח לשמוע היא זו של - kalany, מה הטעם בלהמתין? זה רק לדחות את הקץ. מי שרוצה להפוך למשיקע עדיף לו להכנס מאשר להמתין, כן עדיף להיכנס בשיא המשבר, אז אם טועים מרוויחים מעט במקום הרבה, אבל זה מאחורינו.

נסה ללמוד וללמוד כמה שיותר!

זה לא חייב להיות קורסים באלפי שקלים, ניתן גם ללמוד לבד מקריאה וחקירה (כפי שצויין), אבל הלמידה האמיתית באה מניסיון, אליך ללמוד על עצמך (איזה סוג משקיע אתה) יותר מאשר אך משקיעים (זו לפחות דעתי).

ולכן עדיף להתחיל דווקא כאשר אין הרבה מה להפסיד מאשר להתחיל מאוחר יותר כאשר יש יותר...

כמה נקודות למחשבה:

(1) כניסה להשקעה בנייר בלי לדעת למה נכנסת? איך יפיק לך רווח? ומתי אתה יוצא? שקולה להימור - לא להשקעה.

(2) תתחיל סולידי (באופן יחסי) ותתקדם משם - לומדים לשחות ברדודים, לא בעמוקים.

(3) השקעה את הזמן בלימוד והרחבת הידע הפיננסי שלך - עדיף לשם מעט בשכר לימוד לקורס מאשר הרבה בשכר לימוד בשוק... דע כי השקעת זמן בלימוד שקולה לכסף - תוכל להשתתף בהרבה ימי עיון וסדנאות חינם, למד מהם. לחלופין השקעה שעה ביום ללמוד ולחקור את הנושא הפיננסי - זה ישרת אותך בחיים יותר מכל תואר (ואני אומר את זה כמי שסיים 2 תארים ועשרות קורסים - לימוד עצמי הוא הדרך הטובה ביותר, לימוד פיננסי הוא המקצוע החשוב ביותר!).

מהחל לך המון בהצלחה ומזמין אותך לפורום אגחים,

אם יש שאלות בנושא אני כאן בשבילך...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות