x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: התיעצות לגבי תיק אגח

התיעצות לגבי תיק אגח

הי אלון,
    זה הרכב הנירות באפיק האגחי שאני מנהל.
    אחוז שם נכס מספר נכס
    9.67 % 06/14 1.5% ממשלתית צמודה 1113646
    4.68 % דקסיה הנפק אגח ה 1114800
    3.20 % דלק אנרגיה אגח ג 5650098
    9.30 % דיסקונט ש"ה א 6910095
    3.39 % 300 לאומי למימון שה נד 7410202
    9.45 % 5481 גליל 9548132

פרוט השקעות לאפיק שקלי
    אחוז שם נכס מספר נכס
    3.90 % ריט 1 אגח ב 1114511
    5.49 % ירושלים הנפקות אגח ז 1115039
    3.45 % מבני תעשיה אגח יג 2260263
    4.96 % 301 לאומי למימון שה נד 7410210

סה"כ 40% מדד ו 18% שיקלי.

מה דעתך?
    לדעתי נדרשים שינויים ואני מתלבט. בעיקר בתחום של אגח מדינה.

תודה

תומר

Re: התיעצות לגבי תיק אגח

שלום greenmouse ,

אני לא הכנס לכל נייר ונייר, אבל אני מסכים עם ההתלבטות שלך. לדעתי כל נייר שנושא תשואה הנמוכה מ-2-3% (צמוד מדד) שנתית לא שווה השארות בו בזמנים אילו, אפילו כאשר מדובר באג"ח מדינה.

מה שקורה זה שהריבית במשק עוד תעלה (על זה אני מוכן לחתום שהריבית תעלה! - ומי שמכיר אותי, אני יודע שרבים ממכם עדיין לא מכירים אותי מספיק זמן, אבל מי שמכיר אותי יודע כי זה לא משהו שאני מרבה לעשות).

ברגע שהריבית במשק תעלה (או יותר נכון תמשיך לעלות) מי שיהיה באגחים אילו (ראו גם דיון בנושא בפורום אגחים, נושא - חשמל 22: הרחבה פירוט ומקרה יוצא מן הכלל) - מובטח לו הפסד כספי במימוש שלא בפדיון!

כאשר הריבית במשק תיהיה 4-5%, נייר (אפילו צמוד למדד) לא יוכל להשאר בתשואה של 1-2%. מכבן שלוח הסילוקין ידוע וברור לכל אג"ח הדרך היחידה שלו להגיב לרצון השוק לתשואה גבוהה יותר הוא בירידת מחירו!

ככול שפרק הזמן להשקעה (המח"מ) ארוך יותר - הפגיעה במחיר השוק תיהיה גדולה יותר. ככל שהקופון נמוך יותר, הפגיעה תיהיה גדולה יותר. ככל שפריסת התשלומים של הקרן מרוכזת יותר (משפיע גם על המח"מ), הפגיעה תיהיה גדולה יותר.

אג"חים של המדינה ושל חברות "אפס סיכון" בישראל - לרוב עונים על כלל הקריטריונים הנ"ל ולפיכך, כן גם אני חושב שנדרש שינוי בתחום זה בתיק המתואר (ולא רק באג"ח מדינה).

אם אתה חש שאתה לא בעל ידע מספיק והבנה עמוקה לבצע את ההשקעות האילו לבד, אני ממליץ לך לפנות בצורה אישית לייעוץ (בין אם מוסדי - בנק לדוגמה, ובין אם לידיד/חבר) להסביר את מטרותיך ורצונותיך מההשקעה ולבנות תיק שיתאים לך אישית.

אני לא חושב שניתן (או נכון) לעשות את זה דרך אתר...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הי אלון ,
    תודה על התשובה.

מסכים איתך לגבי הריבית. מה לגבי האינפלציה?
    האם אתה צופה אינפלציה גבוהה?

אלון שלום רב
    מסכים עם כל דבריך.
    אתה לא הצעת אלטרנטיבות במקום הקיים.
    לדעתי כדאי להתחיל לחשוב , על אגחים בריבית משתנה.
    כמו שאמרת הריביות יעלו התשואות ירדו , בעוד שבאגחי ריבית משתנה יהיה אפסייד עקב עדכוני המדדים מעלה.
    בברכה
    רוני

תשובה לגבי אינפלציה:

אינפלציה גבוהה? אני לא חושב שתיהיה אינפלציה חריגה במשק, אך בהחלט יכולה להיות אינפלציה שתחרוג במעט אפילו מהיעד (3%).

כמובן שככל שקצב האינפלציה יהיה מהיר יותר, סביר להניח כי הנגיד ירגיש נוח יותר להעלות גם את הריבית מהר יותר. כך שעבור המשקיע באגחים שתי התהליכים יכולים לאזן אחד את השני, כאשר אגחים עם ריבית נמוכה ומח"מ ארוך - הפגיעה תיהיה גדולה יותר.

אם הייתי צריך להמר על אינפלציה לשנת 2010 (ואני לא אוהב להמר) הייתי אומר גבול עליון עד חריגה של חצי אחוז (כלומר 2.8-3.5%), אבל יש יותר מדי משתנים ותלות גדולה מדי במה שיקרה בעולם - ובכך אני חייב להודות יש לי פחות ידע בשביל לתת תחזית.

תשובה לגבי אלטרנטיבות:

בגלל הרכב התיק המתואר ורמת הסיכון שנובעת מימנו אני לא חושב שיש הרבה אלטרנטיבות בשוק, היום. אני מאמין כי מי שהתיק שלו מבוסס על הצמדה פלוס 1%-1.5% ריבית, עדיף לו בזמן הקצר להחזיק את הכסף (או חלק גדול מימנו) מחוץ לשוק ולהיכנס לאותם הניירות מאוחר יותר.

לחלופין ניתן להרכיב תיק סולידי באופן יחסי אך בעל תשואה (וסיכון) גדולים מעט יותר - אם מרכיב מנייתי (שלא פורט), מזומן להשקעות עתידיות ואגחים קונצרניים עם תשואות של 10-20% אך בבחירה פרטנית.

חלופה לאגחים ממשלתיים באותה רמת סיכון - פשוט אין חלופה כזו שלדעתי לא מבטיחה הפסד לזמן השקעה קצר/בינוני (לא המתנה לפדיון). שוב - מי שמחזיק היום נייר עם פחות מ-3% תשואה ולא מתכנן להגיע לפדיון - מבטיח לעצמו הפסד כספי!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות