x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: אוסיף אגח ד (המרה)

אוסיף אגח ד (המרה)

מה דעתך ? יושב שם עם 50K בשער קניה של 108,
    האם לברוח?

להמתין לתאריך פדיון: 20/06/10 ?
    מה זה אומר:
    http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=527575

תודה!

Re: אוסיף אגח ד (המרה)

למען האמת שמרתי את הנייר הזה לבדיקה מעמיקה יותר בסוף השבוע, אבל בגלל שאני לא רוצה שתמתין עד אז בשביל לקבל תשובה אני הדון בו כעת (ושימו לב - עדיין לא גמרתי לבדוק את כלל הנתונים מאחורי אג"ח זה ולכן יש לקחת את הדברים הנאמרים בידיעה זו!).

לביטול ההמרה כרגע , כפי שאני מבין אותה, אין משמעות שכן המנייה צריכה לעלות ביותר מ-1700% בשביל שההמרה תיהיה כדאית והפדיון קרוב. לפיכך אני חושב (ובזה אני לא בטוח) כי הביטול של ההמרה נועד למטרות מס.

התשלום הקרוב הינו של כל הקרן פלוס ריבית והוא יעמוד על מעט יותר מ-125 אגורות לנייר ומתוכנן להתבצע ב- 20.6 (כלומר תאריך קובע בתחילת החודש).

מחיר השוק של הנייר הינו סביב 100 אגורות לנייר, מה שנותן לנו תשואה שנתית נטו של קרוב ל-200%, אבל תשואה ראלית לתשלום מלא של כ-25% בלבד!

לעומת זאת תשואה זו יפה אם לוקחים בחשבון את פרק הזמן הקצר של ההשקעה התאורטית במידה והכל יבוצע כמו שצריך וזו הנקודה.

שזה לא מה שעומד להיות!

במקום סדרת החוב הקיימת תונפק למחזיקים סדרת חוב חדשה שתיהיה סחירה - אך מועדי התשלום שלה יהיו שונים מאילו המופיעים היום באתרים הכלכליים (עדיין לא מצאתי את פריסת התשלומים).

שער קנייה - צריך פחות לעניין את המשיקע המתוחכם, מה שחשוב זה הכיוון העתידי של הנייר והחלופות להשקעה.

להמתין לפדיון - הוא לא יבוצע, האם זה אומר כי הנייר לא שווה יותר מערכו הנוכחי, כנראה שלא, בסבירות גבוה שווה יותר, אך התשלום הזה (ביחס למחיר נוכחי) מגלם בתוכו את הסיכון העתידי ויותר חשוב את זמן ההשקעה!

אני לא רוצה להמר לכאן או לכאן - אבל אפשר לשאול מה החלופה שלך להשקעה במידה ותצא מהנייר? כמו כן מה הצורך שלך בנזילות בתקופה הקרובה? וכמה סיכון אתה מוכן לקחת על עצמך?

חוק אצבע למשקיע מתחיל - אם אתה לא מבין את ההשקעה לעיתים עדיף לחתוך הפסד מאשר להמשיך לייסר את עצמך בלילות חסרי מנוחה, גם אם התוצאה הסופית תיהיה חיובית...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון תודה!
    החלטתי לשבת בנתיים על הנייר,
    בתקוה ששלמה לא יעשה לי תספורת (:

מה לגבי אוסיף השק אגח ה ?
    האם זה אותה חברה ?
    מה הסיכוו בלחכות לפרעון סופי ביוני השנה ?

כן זו אותה חברה, אך מדובר על אג"ח מסוג אחר...
    בכל מקרה - אם רמת ידע נמוכה לא הייתי ממליץ להשקיע ללא יעוץ מכוון ואישי.

אין בכוונתי להיכנס לפרטים לגבי אג"ח זה.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה על התגובה.

אבל אני לא שואל אם להשקיע בנייר הזה.

השאלה היא : למי שיש רמת ידע נמוכה , אבל בכול זאת מחזיק את הנייר משער של 116 , האם מבחינת סיכון סיכוי כדאי לחכות או עדיף לצאת. כלומר האם ההתפתחיות באג"ח להמרה משנים את התמונה לגבי אג"ח זה.

תודה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות