x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 34

נושא: אני נכנע! אינני מסוגל לנצח את המדד! שלום ולא להתראות.

אני נכנע! אינני מסוגל לנצח את המדד! שלום ולא להתראות.

שלום

אולי זה מעציב אתכם, אולי זה משמח אתכם לאיד שאתם כן ואני לא, אולי אתם מזדהים אך עדיין חיים באשליה.. אני בכל מקרה פורש.

אילו העובדות:
    באפריל 2006 התחלתי לסחור/להשקיע במניות עם סכום משוער של 100000 ש"ח. 4 שנים בדיוק עברו מאז.
    אילו הייתי שם את כל כספי בקסם ת"א 25 באפריל 2006, היום הייתי ברווח של 43%+.
    לכל אורך המפולת הייתי מחוץ לבורסה, אך אם הייתי שם את כל כספי בקסם ת"א 25 באותו יום של הפריצה במרץ 2009, כשהמדד סגר ב744, הייתי היום ברווח של 65%+.

ההוצאות על עמלות קניה ומכירה לפי חישוב ממוצע של כ400 ש"ח בחודש, עלו לי כ20000 ש"ח.
    ההוצאות על תוכנת גרפים עלו לי כ5760 ש"ח.
    מס הכנסה שלקחו לי באופן אוטומטי למרות שבסה"כ אני מופסד! מוערך בלפחות 10000 ש"ח אם לא יותר. אני עדיין ממתין לדו"ח ההחזרים שלי ממס הכנסה, ומקווה לקבל בחזרה איזשהו סכום סימלי של כמה אלפים.

ובשורה התחתונה, כשאני מסתכל על היתרה שלי אני רואה 20% הפסד, לא כולל ההוצאות על תוכנת הגרפים שמורידים לי מהעו"ש, ולא כולל אלפי שעות של ניתוח גרפים והתעסקות כללית.

לפי איך שאני רואה את מצבי העגום כרגע, 4 אופציות עומדות בפניי:
    1. לנטוש לגמרי.
    2. לנקוט בשיטת מורו של וורן באפט, ולרכוש קסם ת"א 25 בהוראת קבע פעם בחודש.
    3. לשים את כל הכסף בקסם ת"א 25 עכשיו או בפריצה של 1250 או לאחר תיקון מינורי של 7%
    4. לשים את כל הכסף על קסם אוסטרליה.

כרגע האופציה הכי קורצת לי היא למצוא את העיתוי או האיתות הנכון וללכת על אופציה 4.
    כלכלת אוסטרליה מצויינת.
    יש עדיין פוטנציאל של 38%+ להגיע לשיא השיאים, מה שת"א כבר עשתה בהגיעה אל שיא השיאים.
    הדולר לדולר אוסטרלי שמשפיע ישירות על קסם אוסטרליה, ממשיך לעלות בגלל שהריבית שם עלתה ל4.25% אתמול, והצפי הוא ל5.25% עד סוף השנה. הריבית עולה בין השאר, ע"מ לנסות לצנן את מחירי הבתים שלא מפסיקים לעלות.
    הדולר שקל שמשפיע גם הוא על קסם אוסטרליה הוא הנעלם היחידי מבחינתי, ואין לי מושג לאן הוא הולך. נכון לכרגע, 3.7 נראה כתמיכה מסויימת עם תחתית משולשת, אבל אי אפשר לסמוך על זה. לא אתפלא אם הדולר שקל יגיע ל3.2 ש"ח, התחתית האחרונה. אך אם הוא יעלה, זה יפעל לטובת קסם אוסטרליה.

מה עשוי לקרות לי ב4 שנים הבאות?
    עמלות - לא אשלם יותר מ500 ש"ח ב4 שנים,(יחסית ל20000 ש"ח ב4 שנים האחרונות).
    תוכנת גרפים - אחסוך 5760 ש"ח, אם אבטל את המנוי.
    מס הכנסה - לא אשלם אגורה שחוקה, כי לא אממש רווח, עד זיהוי המפולת הבאה, שבירה מטה של השפל האחרון.
    תשואה - בשוק שוורי, הבורסה תמשיך לעלות בכל העולם, וסביר שההשקעה החד פעמית שלי תהיה מוצלחת יותר מאשר הביצועים העגומים שלי במסחר במניות.

לא אכפת לי שתצחקו עליי, שתלעגו לי, הנה עוד איזה לוזר שנכנס לסטטיסטיקה, אבל בכל זאת יש סיבה אחת ויחידה שכתבתי את הפוסט הזה, והיא שאם יש לפחות אחד או אחת מביניכם שמסוגל להסתכל על עצמו במראה ולהודות בזה, האם הוא מסוגל או לא מסוגל לנצח את המדד, ובכך להשתחרר מהאשליה, אז עשיתי מצווה גדולה.

א ז לכל אלה שמצליחים לנצח את המדד, אני שמח בשבילכם. מצאתם את הנוסחה.
    לכל אלה שמזדהים איתי, אתם מוזמנים לעשות חושבים.
    ולכל אלה שעדיין מנסים, ליבי עימכם.

באהבה,
    wwoof.

Re: אני נכנע! אינני מסוגל לנצח את המדד! שלום ולא להתראות.

wwoof,

קודם כל לא חידשת דבר בכותרת שלך.
    דבר שני הפסד של 20% על פני 4 שנים לא נשמע סוף העולם למרות שהאלטרנטיבה במדד טובה בהרבה. אתה יכול להסתכל על זה ככה - שילמת שכר לימוד של תואר ראשון בסך של 20 אלף ש"ח - ממש זול !!!
    טוב שאתה מתייעץ עם חברי הפורום ולדעתי התרכזות במדד אחד אינה נכונה.
    רכוש מספר מדדים מרכזים (כולל מדדי אגח חול וסחורות) שגר ושכח.
    אתה רוצה קצת לשחק תקצה 20% מההשקעה למשחקיך האישיים ובהצלחה !!!

אגב על מנת לסבר את האוזן אני הפסדתי הרבה יותר ממך גם בש"ח וגם באחוזים
    ובדיוק בגלל זה אני מאמין שיש לי עוד הרבה מה ללמוד
    אפי

ציטוט פורסם במקור על ידי wwoof
    שלום

אולי זה מעציב אתכם, אולי זה משמח אתכם לאיד שאתם כן ואני לא, אולי אתם מזדהים אך עדיין חיים באשליה.. אני בכל מקרה פורש.

..................

לא אכפת לי שתצחקו עליי, שתלעגו לי, הנה עוד איזה לוזר שנכנס לסטטיסטיקה, אבל בכל זאת יש סיבה אחת ויחידה שכתבתי את הפוסט הזה, והיא שאם יש לפחות אחד או אחת מביניכם שמסוגל להסתכל על עצמו במראה ולהודות בזה, האם הוא מסוגל או לא מסוגל לנצח את המדד, ובכך להשתחרר מהאשליה, אז עשיתי מצווה גדולה.

א ז לכל אלה שמצליחים לנצח את המדד, אני שמח בשבילכם. מצאתם את הנוסחה.
    לכל אלה שמזדהים איתי, אתם מוזמנים לעשות חושבים.
    ולכל אלה שעדיין מנסים, ליבי עימכם.

באהבה,
    wwoof.
    wwoof,
    הצעד שלך הוא צעד אמיץ. חיתוך החוצה הוא אחד הדברים הכי קשים לביצוע. במידה מסויימת, מי שצחק עליך ולעג לך בהחבא, הוא אתה עצמך, ובכל זאת התגברת על החלק הזה בעצמך (שנקרא גם אגו) ולכן זהו צעד אמיץ.

שיהיה בהצלחה.

נו, שיחקת די הרבה וכנראה לא ממש למדת.
    כלל בסיסי הוא שלא לשים את כל הביצים בסל אחד, שיהיה אוסטרלי או קנדי או כל סל אחר. השקעות צריך לפזר בכדי להפחית סיכונים.
    המסקנה האופרטיבית שהייתי מסיק במקומך היא, שעדיף שמישהו אחר יבצע את ההשקעות בכסף שלי. זה יכול להיות מנהל השקעות או פיזור הכסף על מספר מדדים או קרנות נאמנות, בהתייעצות עם יודעי דבר, למשל יועץ השקעות בבנק שלך.

wwoof,
    לפני שנים רבות ביצעו בטכניון בחיפה ניסוי מדעי ורשמו את התוצאות.
    להלן פרטי הניסוי:
    לקחו זבוב קשרו אותו בחוט קצר פן יברח ופקדו עליו- "קפוץ!"
    הזבוב קפץ. תלשו לו רגל אחת ופקדו עליו "קפוץ!"
    הזבוב קפץ. תלשו לו רגל שניה ופקדו עליו "קפוץ!".
    הזבוב קפץ. תלשו לו רגל שלישית, ופקדו עליו "קפוץ!".
    הזבוב התנודד קמעא- אך בכל זאת קפץ. תלשו לו רגל רביעית, ופקדו עליו "קפוץ!".
    הזבוב כואב ובוכה, התאמץ- וקפץ. תלשו לו רגל חמישית, ופקדו עליו "קפוץ!".
    הזבוב לא ידע את נפשו מכאב וצער- התאמץ, אסף את שארית כוחותיו ועל רגלו הנותרת קפץ. תלשו לו את רגלו השישית והאחרונה, ופקדו עליו "קפוץ!
    והזבוב לא קופץ. קראו לו "קפוץ!" והזבוב לא קופץ. צעקו לו "קפוץ!" והזבוב לא קופץ.

רשמו הסטודנטים את מסקנת הניסוי:

"זבוב בלי רגליים- אינו שומע!"

ובכן ידידי, לא אכביר מילים בתקווה שהרמז ברור.
    לפני שאתה ממהר להסיק מסקנות (בין שגויות ובין נכונות) האם בדקת את מתודולגיית ההשקעה שלך? האם ניתוח טכני הוא הדרך האולטימטיבית לבחינת תיקי השקעות? (רמז: לא!), האם בדקת את צורת ניהול הכספים שלך? האם בדקת את דרך קבלת ההחלטות שלך? האם בדקת חלופות?
    אם ביצעת את הכל ועדיין אתה סבור שזו ההחלטה הנכונה (כפי שאגב מחקרים רבים מוכיחים) לא נותר לי אלא לאחל לך את ברכת הדרך. ואם יש מקום לבחינה נוספת- בשבילך- עשה זאת

תהא החלטתך אשר תהא- בהצלחה!

שלום ידידי,

אל תחמיר עם עצמך , כל העת אנו למדים ולבסוף מתים טיפשים.

רבים וטובים ממנהלי ההשקעות מקצועיים יותר ופחות אינם מצליחם להכות את המדד.
    ההמלצות בתגובות שקיבלת מהחברים עד כה הינן מתוך אמת והבנה את הרגשתך .

יישר כח ובהצלחה

לירן מורנו
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

לדעתי פשוט אתה צריך להוריד את העמלות
    העמלות לקחו לך את כל הרווח

ווף,

ראשית ברצוני לציין את הערכתי הרבה ליכולת הניתוח שלך(בגרפים) ויותר מכך בביקורת עצמית שזה הדבר החשוב ביותר.

שנית, במיוחד לאחר שהשקעת כל כך הרבה כסף וזמן עד היום , זה הזמן לקטוף את הפירות.

אשתף אותך במה שאני חושב,

ראשית כמו בכל דבר הכי חשוב זה לצמצם בהוצאות.

לדעתי, אתה כבר לא צריך את תוכנת הגרפים בתשלום!
    זרוק את זה לפח, יש מספיק גרפים ברשת כדי לדעת היכן אתה עומד, לאחר מעקב של 4 שנים אחר מדדים שונים, אתה כבר יודע לבד היכן נקודות תמיכה והתנגדות.

יש לצמצם בביצוע פעולות, מסחר תוך יומי, תקופתי וכו'.

לדעתי, כמה שפחות פעולות יותר טוב, לכן כדאי לתפוס את הטרנד הבינוני/ארוך.

כך גם המעקב הרבה יותר פשוט קל וחשוב מכך ברור!

השיטה של וורן בפאט שיינק מגראהם לאורך זמן היא השיטה המנצחת!
    רכישת מניות ערך במחיר "מוזל".

את עיקר ההון(הכסף שהולך לפנסיה) לדעתי, כדאי לשים במניות ואולי לנייד בין המסלולים השונים בהתאם לתקופה בבורסה גאות/שפל, סולאדי בגאות מניות בשפל.

היום אתה יודע שהגענו לשיא , אצלנו הבורסה החזקה בעולם.

לא יקרה כלום אם תשב על הגדר פרק זמן, תראה לאן נושבת הרוח ואז תחליט מה לעשות.

רק הצלחות!!!

wwoof
    כל הכבוד על כנותך והפתיחות שהפגנת בדבריך.
    הרהורי "פרישה" כאלו קיימים אצלי , כבר מזה תקופה אחרונה. אני מבין אותך בהחלט.
    לעתים נראה לי כי היחידים שמרוויחים משוק ההשקעות וההון הם אותם מוסדות בנקאיים למינהם, שצומחים מהעמלות השמנות שהם גובים מאיתנו.
    גם בניתוח שלך עולה כי חלק גדול מההפסד הלך בגין העמלות חסרות הפרופורציה שנלקחים מאיתנו.
    בהשוואה לחול , העמלות הנלקחות מהמשקיע הקטן/בינוני (עד 100000 ש"ח ) הם שערורתיים.
    אני בכל מקרה גם בוחן דרכי ואולי באמת אגיע בסופו של דבר להחלטה לקבל את דרכו של באפט ולהשקיע בקרנות מעורבות ולטווח ארוך.
    לך, דרך צלחה ואל תקשיב למלעיזים (בד"כ רובם טוענים שהם "רק" מרוויחים, ,,,,,נו באמת ).

דני YDLIRON

ציטוט פורסם במקור על ידי wwoof
    לפי איך שאני רואה את מצבי העגום כרגע, 4 אופציות עומדות בפניי:
    1. לנטוש לגמרי.
    2. לנקוט בשיטת מורו של וורן באפט, ולרכוש קסם ת"א 25 בהוראת קבע פעם בחודש.
    3. לשים את כל הכסף בקסם ת"א 25 עכשיו או בפריצה של 1250 או לאחר תיקון מינורי של 7%
    4. לשים את כל הכסף על קסם אוסטרליה.
    לפי דעתי אף אחת מהאפשרויות שמנית אינה אופטימלית. אסביר.
    אני חושב שקיימת אי וודאות גדולה מאוד לגבי עתיד הכלכלה העולמית בטווח השנים הקרובות. אי אפשר לפסול את האפשרות של גלישה לשפל עמוק וממושך. לפיכך, כל אופציה של שגר ושכח היא מסוכנת מעיקרה. זו תקופה שצריך לעקוב מקרוב אחרי הכסף שלנו.
    אם להתייחס ביותר פירוט לארבעת האפשרויות שלך:
    1. אתה חשוף במקרה של אינפלציה. עם כמות הכסף שמדפיסים היום בעולם הייתי מודאג.
    2. שיטת מורו של וורן באפט היא לא יותר ממיצוע של המדד לאורך זמן! כדי להרוויח אתה צריך נקודת יציאה גבוהה מהממוצע. מי מבטיח לך שאפשרות זו תתקיים (תחשוב שפל ).
    3. ו-4. ראה 2.

בקיצור, אין נוסחת קסם לצערי.
    תבדוק את מה שהצעתי כאן - viewtopic.php?f=84&t=8046&p=40871#p40871. אולי זה ימצא חן בעיניך.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות