שלום
אולי זה מעציב אתכם, אולי זה משמח אתכם לאיד שאתם כן ואני לא, אולי אתם מזדהים אך עדיין חיים באשליה.. אני בכל מקרה פורש.
אילו העובדות:
באפריל 2006 התחלתי לסחור/להשקיע במניות עם סכום משוער של 100000 ש"ח. 4 שנים בדיוק עברו מאז.
אילו הייתי שם את כל כספי בקסם ת"א 25 באפריל 2006, היום הייתי ברווח של 43%+.
לכל אורך המפולת הייתי מחוץ לבורסה, אך אם הייתי שם את כל כספי בקסם ת"א 25 באותו יום של הפריצה במרץ 2009, כשהמדד סגר ב744, הייתי היום ברווח של 65%+.
ההוצאות על עמלות קניה ומכירה לפי חישוב ממוצע של כ400 ש"ח בחודש, עלו לי כ20000 ש"ח.
ההוצאות על תוכנת גרפים עלו לי כ5760 ש"ח.
מס הכנסה שלקחו לי באופן אוטומטי למרות שבסה"כ אני מופסד! מוערך בלפחות 10000 ש"ח אם לא יותר. אני עדיין ממתין לדו"ח ההחזרים שלי ממס הכנסה, ומקווה לקבל בחזרה איזשהו סכום סימלי של כמה אלפים.
ובשורה התחתונה, כשאני מסתכל על היתרה שלי אני רואה 20% הפסד, לא כולל ההוצאות על תוכנת הגרפים שמורידים לי מהעו"ש, ולא כולל אלפי שעות של ניתוח גרפים והתעסקות כללית.
לפי איך שאני רואה את מצבי העגום כרגע, 4 אופציות עומדות בפניי:
1. לנטוש לגמרי.
2. לנקוט בשיטת מורו של וורן באפט, ולרכוש קסם ת"א 25 בהוראת קבע פעם בחודש.
3. לשים את כל הכסף בקסם ת"א 25 עכשיו או בפריצה של 1250 או לאחר תיקון מינורי של 7%
4. לשים את כל הכסף על קסם אוסטרליה.
כרגע האופציה הכי קורצת לי היא למצוא את העיתוי או האיתות הנכון וללכת על אופציה 4.
כלכלת אוסטרליה מצויינת.
יש עדיין פוטנציאל של 38%+ להגיע לשיא השיאים, מה שת"א כבר עשתה בהגיעה אל שיא השיאים.
הדולר לדולר אוסטרלי שמשפיע ישירות על קסם אוסטרליה, ממשיך לעלות בגלל שהריבית שם עלתה ל4.25% אתמול, והצפי הוא ל5.25% עד סוף השנה. הריבית עולה בין השאר, ע"מ לנסות לצנן את מחירי הבתים שלא מפסיקים לעלות.
הדולר שקל שמשפיע גם הוא על קסם אוסטרליה הוא הנעלם היחידי מבחינתי, ואין לי מושג לאן הוא הולך. נכון לכרגע, 3.7 נראה כתמיכה מסויימת עם תחתית משולשת, אבל אי אפשר לסמוך על זה. לא אתפלא אם הדולר שקל יגיע ל3.2 ש"ח, התחתית האחרונה. אך אם הוא יעלה, זה יפעל לטובת קסם אוסטרליה.
מה עשוי לקרות לי ב4 שנים הבאות?
עמלות - לא אשלם יותר מ500 ש"ח ב4 שנים,(יחסית ל20000 ש"ח ב4 שנים האחרונות).
תוכנת גרפים - אחסוך 5760 ש"ח, אם אבטל את המנוי.
מס הכנסה - לא אשלם אגורה שחוקה, כי לא אממש רווח, עד זיהוי המפולת הבאה, שבירה מטה של השפל האחרון.
תשואה - בשוק שוורי, הבורסה תמשיך לעלות בכל העולם, וסביר שההשקעההחד פעמית שלי תהיה מוצלחת יותר מאשר הביצועים העגומים שלי במסחר במניות.
לא אכפת לי שתצחקו עליי, שתלעגו לי, הנה עוד איזה לוזר שנכנס לסטטיסטיקה, אבל בכל זאת יש סיבה אחת ויחידה שכתבתי את הפוסט הזה, והיא שאם יש לפחות אחד או אחת מביניכם שמסוגל להסתכל על עצמו במראה ולהודות בזה, האם הוא מסוגל או לא מסוגל לנצח את המדד, ובכך להשתחרר מהאשליה, אז עשיתי מצווה גדולה.
א ז לכל אלה שמצליחים לנצח את המדד, אני שמח בשבילכם. מצאתם את הנוסחה.
לכל אלה שמזדהים איתי, אתם מוזמנים לעשות חושבים.
ולכל אלה שעדיין מנסים, ליבי עימכם.
באהבה,
wwoof.