x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: אגח להמרה

אגח להמרה

אלון שלום ובהצלחה בניהול הפורום
    אם תוכל להסביר לגבי אגח להמרה.
    אני מסתכל על הנתונים בטבלה של גלובס וזה ניראה פחות או יותר אותו הדבר כמו אגח קונצרני אך עם אופציה להמרה למניה לפי יחס המרה.
    קיים מונח של מסלול מנייתי ומסלול אגחי . אני מניח שאם המניה עולה היא מושכת את האגח אחריה לפי יחס ההמרה ואז התשואה ברוטו הופכת לשלילית.
    מה ניתן ללמוד ולהסיק מהפרמיה ?
    תקן אותי אם טעיתי ואשמח אם תבהיר עוד מס דברים

תודה
    אייל

Re: אגח להמרה

שלום איתמר (etomer),

למרות שאני לא אוהב להסביר דברים כאילו על רגל אחת, אני השתדל להבהיר מעט על כך כי אני חושב שהנושא חשוב.

אג"ח להמרה נושא מאחוריו חוב בדיוק כמו אג"ח רגיל ההבדל הוא בכך שקיימת אופציה להמיר את החוב במניות לפי יחס המרה מוגדר ומוסכם מראש.

נגיד שיש אג"ח לא צמוד שהערך הכתוב מאחוריו הוא 100 אגורות לנייר ויחס ההמרה שלו הוא אחד-לאחד, כלומר במידה ואתה מעוניין בכך ניתן לתת לחברה את האג"ח (ובכך לוותר על החוב) ולקבל מנייה אחת של החברה.

מתי יהיה כדאי לך להמיר את החוב למנייה - כאשר מחיר המנייה גבוה מ-100 נכון?

ומתי תעשה זאת בפועל? במועד מאוחר ככל האפשר שכן מחיר המנייה יכול לרדת אך כל עוד אתה מחזיק באג"ח החוב של ה-100 מובטח לך ובמידה ולא ישולם יש לך עדיפות על בעלי המניות. כאשר אג"ח מגיע למצב כזה אנו אומרים כי האג"ח נמצא בתוך הכסף. כאשר ההמרה לא כדאית אנו אומרים כי האג,ח נמצא מחוץ לכסף.

לפיכך בתרחיש שתיארנו, אם מחיר המנייה פתאום עולה ל-150 כמה תיהיה מוכן לשלם על האג"ח?

לפחות 150, נכון? אבל אם אני מחזיק באג"ח למה שאני המכור לך את הנייר ב-150, אני מוכר לך גם את הביטוח על הנייר (בצורה פשטנית) ולכן הדרוש לקבל גם תשלום בצורה של פרמייה על הביטוח. לכן מחיר האג"ח יהיה גבוה יותר ממחיר המנייה כל עוד הוא נמצא בתוך הכסף.

כאשר המנייה תרד - האג"ח ירד בשיעור כמעט זהה וכאשר המנייה תעלה האג"ח יעלה בשיעור כמעט זהה. לפיכך - כן, המנייה מושכת את האג"ח - אך רק כאשר הוא נמצא בתוך הכסף (או במקרים מסויימים קרוב לכסף). כמו כן בגלל שאג"ח נושא קופון ריבית הוא לא בהכרח יהיה בעל תשואה שלילית כאשר הוא בתוך הכסף וזה כבר תלוי בנתונים ובמחירים השונים של שתי הניירות.

כאשר יחס ההמרה אינו אחד לאחד, ניתן לקבל את מחיר הכדאיות להמרה על ידי חשבון פשוט. הכללים האחרים נשארים זהים.

כאשר ניתן לחשב את הפרמייה ויודעים את יחס ההמרה ניתן להסיק את הכדאיות של מעבר ממנייה לאג"ח להמרה ולהפך של אותה חברה (כמו המקרה של טאואר).

אבל שוב מדובר על הסבר חלקי בלבד ואם הייתי רוצה להיכנס לכלל הפרטים והאפשרויות שיש למשקיע בנושא זה, הייתי צריך לרשום מגילה שלמה, ניתן להעביר הרצאה של כמה שעות על אג"ח להמרה ויש להתחיל עם ידע מוקדם נוסף בשביל להבין את הכל ולכן אני הסתפק בזה:

ברוב המוחלט של המקרים כאשר אג"ח נמצא בתוך הכסף הוא עדיף על המנייה, כאשר אג"ח מתקרב לכסף אין בכלל שאלה, וכאשר קיים אג"ח להמרה מחוץ לכסף באותם תנאים לאג"ח רגיל של החברה העדיפות שלו ברורה.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון שלום
    תודה על ההסבר שמבהיר את התמונה
    רציתי להבהיר עוד מס דברים

כתבתי בשאלה הקודמת קיים מונח של מסלול מנייתי ואני מניח שאם המניה עולה היא מושכת את האגח אחריה לפי יחס ההמרה ואז התשואה ברוטו הופכת לשלילית.
    האם זה נכון

דבר נוסף לא ברור כל כך למה התכוונת במשפט האחרון שלך בתוך הכסף
    האם הכוונה היא שכל עוד הפרמיה חיובית שווה להשאר האגח
    אם הפרמיה הופכת לשלילית שווה כבר להמיר את האגח למניה ולמכור

דבר אחרון האם ניתן להמיר את האגח בכל רגע נתון או רק בתאריכים קבועים

תודה
    אייל

ציטוט פורסם במקור על ידי etomer
    אלון שלום
    תודה על ההסבר שמבהיר את התמונה
    רציתי להבהיר עוד מס דברים

כתבתי בשאלה הקודמת קיים מונח של מסלול מנייתי ואני מניח שאם המניה עולה היא מושכת את האגח אחריה לפי יחס ההמרה ואז התשואה ברוטו הופכת לשלילית.
    האם זה נכון

דבר אחרון האם ניתן להמיר את האגח בכל רגע נתון או רק בתאריכים קבועים

תודה
    אייל

שלום אייל, אני מאמין כי התשובות לשאלותך הנוספות נמצאות כבר בתוך התשובה המקורית, אבל מכוון שכבר שאלת, אני החדד והמקד את התשובה לאותם סעיפים:

מסלול מנייתי:

אג"ח להמרה נחשב כמנייה בתוך התיק של ברוב המקומות שבהן ביקרתי כחלק מהסיכום הכללי של התיק. לדוגמה בבנק, יהיה לך כפתור של פילוג התיק - מניות, אג"ח, קרנות וכדומה - אג"ח להמרה יהיה בתוך החישוב (סה"כ השקעה באפיק) של המניות.

אם מדובר בחובה משפטית או לא אינני יודע, אבל אני לא חושב שזה משנה כלל. אם זאת לא היתה הכוונה שלך ואתה חושב שזה חשוב אבקש כי תחדד את השאלה, אולי ע"י דוגמה.

עבור החלק השני של שאלתך - "משיכה ותשואה":

...ואני מניח שאם המניה עולה היא מושכת את האגח אחריה לפי יחס ההמרה ואז התשואה ברוטו הופכת לשלילית.
    אני מאמין כי הסברי הקודם נגע בשתי נקודות אילו:

לפיכך - כן, המנייה מושכת את האג"ח - אך רק כאשר הוא נמצא בתוך הכסף (או במקרים מסויימים קרוב לכסף). כמו כן בגלל שאג"ח נושא קופון ריבית הוא לא בהכרח יהיה בעל תשואה שלילית כאשר הוא בתוך הכסף וזה כבר תלוי בנתונים ובמחירים השונים של שתי הניירות.
    אם האג"ח בתוך הכסף הוא נמשך למעלה או למטה כתלות במנייה, אם הוא מחוץ לכסף - בדרך כלל לא! לגבי הריבית כמו שמוסבר - לא בהכרח, אך בהחלט אפשרי.

לגבי שאלת בנוגע למשפט האחרון שלי:

דבר ראשון אתה מתבלבל בין פרמייה לכך שהאג"ח בתוך או מחוץ לכסף - אילו אינם מונחים זהים!

הפרמייה מתייחסת ל"ביטוח" שמושג ע"י אג"ח שנמצא בתוך הכסף ביחס להשקעה במנייה. הפרמייה לא תיהיה שלילית לאורך זמן מדובר בארביטרז' והוא יסגר מהר מאוד. אבל לא נכנס לזה כי זאת מגילה ארוכה נוספת שאנני חושב שזה המקום הנכון לדון בה.

הכוונה שלי במשפט:

וכאשר קיים אג"ח להמרה מחוץ לכסף באותם תנאים לאג"ח רגיל של החברה העדיפות שלו ברורה.
    זה - שאם יש שתי אגחים של אותה חברה באותם תנאים עדיף אג"ח להמרה על אג"ח רגיל.

לגבי שאלתך בנוגע לכך שהאג"ח יורד וניהיה מחוץ לכסף - האם כדאי למכור את האג,ח ולעבור למנייה (אני מניח שזאת היתה השאלה שרצית לשאול) - כפי שאולי שמת לב לא יתייחסתי למקרה זה. אי ההתייחסות היתה בכוונה תחילה, שכן כל מקרה לגופו.

יהיו מקרים שהמעבר יהיה כדאי ויהיו מקרים שלו. תלוי בצפי של המחיר העתידי של המנייה לעומת מחיר החוב הנוכחי ולוח הסילוקין שלו. גם נושא זה סבוך ואני לא הכנס אליו בדיון מסוג זה.

ולשאלתך האחרונה - דבר אחרון האם ניתן להמיר את האגח בכל רגע נתון או רק בתאריכים קבועים?

דבר ראשון צריך שהוא יהיה בתוך הכסף בשביל שיהיה כדאי להמיר אותו (רק במידה וזה לא היה ברור).

דבר שני - בעקרון כן, אבל למה שתעשה את זה? המרה מבוצעת על סמך כדאיות ובמקביל למועדי התשלום.

מה המטרה של החלפת האג"ח במנייה לפני כן?

נגיד שיש לנו אג"ח כמו בדוגמה הקודמת. השווי שלו בשוק הוא 150 ומחיר המנייה 150 (נזניח רגע את הפרמייה), יחס ההמרה הרשום אחד לאחד. התשלום הקרוב יפדה את כל הקרן בעוד שלוש שנים.

האם כדאי לך להמיר כעת? מה יקרה אם תמיר ומחיר המנייה יצנח ל-80? מחיר האג"ח (נניח עם בטחונות מלאים) יהיה קרוב למאה ומחיר המנייה יהיה נמוך מכך. לכן יש עדיפות להשאר עם האג"ח.

הסיבה היחידה להמרה כזו (והיא יכולה להתבצע בכל מקרה ע"י מכירת האג"ח בשוק וקניית המנייה) היא כי המנייה משלמת דבידנד שגבוה מקופון הריבית על הקרן באג"ח וגם אז, כמובן, יש יוצא מהכלל- שינוי יחס ההמרה במידה ומחולק דבידנד.

כמו שאתה רואה - גם זהו נושא שאני לא הכנס אליו בפרוטרוט כאן.

מה למדנו?

שיש הרבה ללמוד אם רוצים למקסם את הרווח בהשקעה!

ושיהיה לכולם סוף שבוע טוב...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות