אני לא חושב שמישהו יכול לענות לך על השאלות האילו.

דבר ראשון כי למיטב הבנתי עדיין לא נקבע יום אחרון למסחר (אבל יכול להיות שאני לא מעודכן).

דבר שני מכירה של הניירות תעשה לפי מחיר שוק, קביעת "מחיר הקנייה" יהיה לפי חישוב שמפורט במסמך המפורסם של 1000 העמודים ומשתנה מנייר אחד לשני אבל בכללי מדובר על ממוצע מחיר הנייר בשלושת ימי המסחר הראשונים. כאשר בכל מקרה אם אתה עובד דרך הבנק הם יעשו עבורך את החישוב של רווח-הפסד אמיתי ותקבל החזר (או תצטרך לשלם הפרש) במידה ויהיה בכך צורך. בסופו של דבר תשלום המיסים יהיה מקביל לזה של רווח רגיל משוק ההון. עלות נוספת של מכירת ניירות גם היא משתנה ע,פ הסיכום שלך עם הבנק, אך ניתנן לחישוב פשוט.

השאלה שאתה צריך להעלות ושאותה העלתי בעבר היא- האם כדאי בכלל להחזיק בנייר במסגרת ההסדר במחירו הנוכחי.

אם ניקח בחשבון כי בימים הראשונים צפויות ירידות באותם ניירות בגלל לחץ מוכרים וכי חלק די גדול מהניירות שתקבל בכלל לא סחירים בשנה הראשונה (גם חלק מההסדר) - האם לא כדאי למכור ולהשקיע את הכסף בהשקעה מקבילה אך אם הרבה פחות משתנים?

במקרה הטוב הנייר שווה לאחר הכל 90 אגורות (על פי מחיר ראלי שחושב בעבר באמצעי התקשורת השונים), אני חושב כי מחיר של 80 אגורות יהיה הגיוני יותר - מקסימום 85 אגורות, ביחס לנקודת כניסה מקבילה לאחר הירידות (שאני צופה כי יתוקנו לאחר מכן).

האם שווה להשכיב את הכסף בשבי לתשואה של 10-15%, אני חושב שלא, במיוחד לאור החלופות שיש בשוק היום.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ונמשיך לעקוב...