x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: אפריקה

אפריקה

שלום,

אני מחזיק אפריקה אגח יח, ברווח. רציתי לדעת מתי הוא היום האחרון למסחר?
    כמו כן במסגרת ההסדר אקבל (אולי) מכל טוב (פחות או יותר), השאלה היא האם יש למישהו הערכה כמה יעלה לי למכור את האחזקות באפי פיתוח ועוד כל מיני דברים?

אביב נעים לכולם,

תודה

אלעד

Re: אפריקה

אני לא חושב שמישהו יכול לענות לך על השאלות האילו.

דבר ראשון כי למיטב הבנתי עדיין לא נקבע יום אחרון למסחר (אבל יכול להיות שאני לא מעודכן).

דבר שני מכירה של הניירות תעשה לפי מחיר שוק, קביעת "מחיר הקנייה" יהיה לפי חישוב שמפורט במסמך המפורסם של 1000 העמודים ומשתנה מנייר אחד לשני אבל בכללי מדובר על ממוצע מחיר הנייר בשלושת ימי המסחר הראשונים. כאשר בכל מקרה אם אתה עובד דרך הבנק הם יעשו עבורך את החישוב של רווח-הפסד אמיתי ותקבל החזר (או תצטרך לשלם הפרש) במידה ויהיה בכך צורך. בסופו של דבר תשלום המיסים יהיה מקביל לזה של רווח רגיל משוק ההון. עלות נוספת של מכירת ניירות גם היא משתנה ע,פ הסיכום שלך עם הבנק, אך ניתנן לחישוב פשוט.

השאלה שאתה צריך להעלות ושאותה העלתי בעבר היא- האם כדאי בכלל להחזיק בנייר במסגרת ההסדר במחירו הנוכחי.

אם ניקח בחשבון כי בימים הראשונים צפויות ירידות באותם ניירות בגלל לחץ מוכרים וכי חלק די גדול מהניירות שתקבל בכלל לא סחירים בשנה הראשונה (גם חלק מההסדר) - האם לא כדאי למכור ולהשקיע את הכסף בהשקעה מקבילה אך אם הרבה פחות משתנים?

במקרה הטוב הנייר שווה לאחר הכל 90 אגורות (על פי מחיר ראלי שחושב בעבר באמצעי התקשורת השונים), אני חושב כי מחיר של 80 אגורות יהיה הגיוני יותר - מקסימום 85 אגורות, ביחס לנקודת כניסה מקבילה לאחר הירידות (שאני צופה כי יתוקנו לאחר מכן).

האם שווה להשכיב את הכסף בשבי לתשואה של 10-15%, אני חושב שלא, במיוחד לאור החלופות שיש בשוק היום.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ונמשיך לעקוב...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

שלום,

תודה על התגובה, אבל לא ממש הארת את מסכי. אני מניח שחלק מזה מפני שלא הבהרתי את עצמי מספיק.

נתחיל מהתחלה:
    אני מחזיק כמות קטנה יחסית של אגח יח אותה קניתי לפני לא הרבה זמן בדיוק כדי לעשות 10-15% בחצי שנה אולי קצת יותר.

השאלות שלי הן:
    אני אמור לקבל את חמשת המרכיבים הבאים:
    מזומן, אגח כה', אגח כו',מניות אפריקה, מניות אפריקה נכסים ומניות אפי פיתוח. מה שמענין אותי זה עלות המימוש התיאורטית של החבילה.
    למזומן: אין עלות.
    לאגחים: קל לחשב, עלות מכירה רגיל .
    כנ"ל גם מניות אפריקה נכסים והשקעות.
    נעלם מבחינתי העלות להיפטר מאפי פיתוח. (אני עובד דרך בית השקעות לא בנק)
    האם יש עוד משהו חבוי? למעט המחיר של הנירות אחרי ההסדר?
    ----
    הענין שאין אפשרות למכור חלק מהמניות אחרי ההסדר, זה לא ידעתי. האם תוכל לפרט? אילו מניות? כמה זמן?

---
    מה מסגרת הזמן שאתה מעריך שיקח להסדר להיות מאושר וממומש? האם חצי שנה זה ראלי? נמוך? גבוה?
    ---
    אם פרק הזמן של חצי שנה הוא באמת ראלי, (גם 8 חודשים), תשואה של 10-15% לא נשמעת כל כך רע. גם 10% אני לוקח. אתה רואה המון אפשרויות בימנו לתשואה כזו או דומה לה (באגח)?

לפי הבנתי את המצב, התמחור הנמוך של האגחים של אפריקה הם בעיקר בגלל חוסר ידיעה לפרק הזמן עד להסדר ולא בגלל הסכנה.

לכן מבחינתי, במקרה הגרוע אקבל את הכסף שלי תוך שנה והוא יהיה ב 8% (לקחתי תרחיש פחות טוב מאשר מה שציינת) ריבית שקלית שנתית. ממש לא נורא. במקרה הטוב אקבל אותו אחרי חצי שנה בתשואה שנתית של 30% (15% לחצי שנה), וגם זה לא נורא בכלל, למעשה די נחמד.

אשמח לשמוע עוד בנושא,

סופש נעים

אלעד

אני השתדל לענות לפי סדר השאלות/סעיפים של תגובתך האחרונה (elade):

"...נתחיל מההתחלה..." - אם זו המטרה כנראה שתעמוד בא, הבעיה הגדולה היא כי לדעתי זה יקח יותר מחצי שנה (אך התשואה באופן יחסי יכולה להיות גדולה יותר).

למזומן יש עלות! בגלל שמדובר, לפחות מבחינת מס הכנסה, בתשלום של פרעון, יש בכך עלות. לעיתים עלות זו יכולה להיות לא מבוטלת, ראה מקרה הסדר גמול. שם נלקח מס במסגרת ההמרות לפי כלל ההמרה של הניירות, מה שייצג רווח למי שקנה במחיר יחסית נמוך. תשלום המס במקרה זה היה מעל מחצית מסכום המזומן שניתן בפועל בחלק מהמקרים! (למרות שבסיכומו של דבר, לדעתי, היה הסכם מעולה).

לאחים - קל לחשב כפי שאמרת, לא נרחיב יותר מזה.

מה הנעלם במניית אפי פיתוח? מדובר על מנייה לכל עניין ודבר, זה שהמחיר של הנייר לא ידוע (ואני מאמין כי הוא "לא" ידוע גם לניירות האחרים, שכן קשה לדעת מה יהיה הלחץ על המנייה בתחילת הדרך ומה יהיה השווי שתקבל במכירה בסופו של דבר ביחס לזמן האחזקה בניירות).

בקשר לאיסור המכירה של הניירות - לא מדובר על המניות. סדרת החוב הארוכה (שמהווה את מרבית התשלום הכולל עבור כלל סדרות האג"ח, יש חריגים) תיהיה לא סחירה בשנה הראשונה. המטרה שעומדת מאוחרי סעיף זה בהסכם היא - לשמור על ערך החוב המונפק במטרה שהחברה תוכל להתאושש לפני שהחוב ניהיה שוב סחיר. במידה ודבר זה לא היה נלקח בחשבון סביר להניח כי הנייר היה מאבד כמעט במיידי אחוזים ניכרים משווי השוק שלו.

עדיין קיים סיכוי שזה יקרה, אבל הנקודה החשובה היא כי לאחר שהסדר החוב יגיע לסופו וכלל הניירות יונפקו (מיד נגיע להערכות לגבי פרק זמן זה), עדיין מרבית החוב לא יהיה סחיר במשך שנה שלמה - כלומר מרבית ההשקעה שלך (למרות שהיא תישא ריבית) סגורה למעשה ליותר משנה באופן ודאי!

לגבי משך הזמן לסיום ההסדר - האם חצי שנה זה ראלי לתהליך שכזה - כנראה שכן (במיוחד בגלל שיש לתהליך כבר יותר מחצי שנה מאחורינו), אך אני מאמין כי התהליך ייקח זמן ארוך יותר (אפילו כעת).

ככל שהתהליך לוקח זמן ארוך יותר זה משרת את החברה (לטובה) - במקרה זה, כל עוד הנציגים לא מגיעים והופכים שולחנות (משהו שאני לא מאמין שיקרה, או שצריך לקרות במקרה זה).

תוסיף לכך את השנה של אי סחירות לחלק הארי של החוב והגיוני יותר שאתה מביט על תהליך כולל שקרוב יותר לשנתיים מאשר לשנה, כך שהערכה של חצי שנה אינה ראלית.

לגבי התשואה - יש היום בשוק ניירות עם תשואה של 10-15-20% שנתי שבטוחות באותו סדר גודל אם לא יותר (חשוב לזכור כי גם כאשר ההסדר יצא לפועל בסופו של דבר - אין הבטחה ממשית כי החוב ישולם, לדוגמה אם נכנס למשבר נוסף עד אז).

מעבר לכך אני חושב שיש ניירות שמגלמים תשואה גבוה יותר ובסיכון סביר, לפרקי זמן קצרים יותר ובשליטה גדולה יותר - אני מעדיף ניירות כאילו, אך ממה שנאמר עד כה, אני חושב כי הם לא יתאימו לאסטרטגיית ההשקעה שלך.

...לפי הבנתי את המצב, התמחור הנמוך של האגחים של אפריקה הם בעיקר בגלל חוסר ידיעה לפרק הזמן עד להסדר ולא בגלל הסכנה.
    זה כנראה נכון, מה גם שבגלל שמדובר בתהליך יחסית ארוך וביחס לשוק הנוכחי, לא מדובר בתשואה גבוה כלל (באופן יחסי). חשוב לזכור כי הכסף עתיד לשבת תקופה לא מבוטלת ולכן סביר לדרוש אליו ריבית המתאימה לסוג החברה וגודלה. בהתאם לקיים היום בשוק הייתי אומר כי התשואה הנוכחית של הניירות (כאשר יש עדיין כמות לא מבוטלת של נעלמים) מתמחרת אפשרות פדיון של קצת יותר משנתיים.

אני לא אוהב השקעה זו בגלל שאני מאמין כי בהשקעה צריך לצמצם את הנעלמים לאפס (או לפחות להשתדל לכך) ואם יש נעלמים אני רוצה לקבל תשואה עודפת על השוק - זה לא המקרה כן ולכן אני מאמין כי (לפחות עבורי ועבור סגנון ההשקעה שלי) מדובר על השקעה "לא טובה".

במידה וזמן ההשקעה אינו אלמנט והמטרה העליונה היא לשמור על ערך הקרן ואולי להנות מריבית שוק, אך כל זאת בסיכון קטן ככל האפשר - השקעה בניירות של אפריקה במסגרת ההסדר יכולה להיות אסטרטגיה טובה.
    אלון פיאדה

elade ערב טוב ,
    אני להבדיל מאלון חושב וסבור כי שהיה כיום באגחים של אפריקה יניבו תשואה עודפת משמעותית על הסיכון הקיים בה.
    כמובן שזו רק דעתי ואני מכבד את דעתו של אלון.
    אין לראות זאת כהמלצה לפעולה כלשהיא !!
    בברכה , לברון

שלום לכולם,
    מה לגבי הריבית שנצברת כיום לאג"חים ?
    ממה שהבנתי היא תשולם למחזיקים באג"חים בעת ביצוע ההסדר בפועל.
    מדובר על צבירת ריבית מינואר ובחלק מהאג"חים אפילו מספטמבר.
    להבנתי זה מגדיל את התשלום במזומן.
    האם זה לא משפר את החבילה שאמורים לקבל ?

שמוליק

תשובה לשמוליק -

צבירת הריבית נכנסת בתוך מחיר הפארי של הנייר ולכן בחישוב המקורי נלקחה בחשבון (לפחות עד למועד החישוב).

נכון שהם ממשיכים לצבור ריבית, אך ריבית זו היא הריבית הרשומה על הנייר (ולכן נמוכה באופן יחסי) כמו כן תוכל לטעון להצמדה, אך שוב כמו הריבית - לא מדובר במשהו חריג.

כל נייר שתחזיק צובר את הריבית הרשומה לו (ואם הוא צמוד מדד - את המדדים היחסיים), ולכן זוהי תמורה נורמלית עבור ההחזקה של הנייר. כלומר אתה תקבל את אותה תמורה מכל אחזקה שלך בכל נייר - ולכן הדבר אינו משפר את מצבך כמשקיע ביחס לחלופות האחרות...

בנקודה זו (השוואה לחלופות אפשריות), שלה אני נותן דגש ושלדעתי היא מהחשובות שמשקיע מתוחכם צריך לקחת בחשבון בכל השקעה - יחס הסיכון מול הסיכוי של הנייר, פוטנציאל הרווח ותוכלת הנייר, אורך ההשקעה הנדרש, נזילות הכסף לאחר ההסדר (ששם בעצם קיים הרווח האמיתי) וכדומה - אינם מצדיקים את ההשקעה (לפחות ביום בו נערך החישוב המקורי.

אך עדיין העלת נקודה חשובה - שכן כל עוד מחיר השוק של הניירות הנ"ל (כלל הסדרות) נשאר באותו הערך היחסי המתוארים מעלה משתנים עם כל יום שעובר בגלל המשך הצבירה ולכן בהנחה שהמחירים ישארו זהים - מצב המחזיקים אכן משתפר ויתכן כי יהיה כדאי בהמשך, אך לשם כך נדרש כבר חישוב מסובך יותר...
    אלון פיאדה

נו מה להגיד - ההסדר הגיע לסיום הרבה יותר מהר מהמצופה, למרות שעדיין יכולים להיות או אילו התנגדויות, כרגע מדובר על התחלת ההוצאה לפועל (קבלת הניירות והתשלומים) - אמצע חודש מאי!

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=532150

מה שאומר שתי דברים:

אחד מי שיכול להרשות לעצמו לנעול את הכסף לשנה (בגלל שהחלק העקרי של החוב מומר לאג"ח ארוך שאינו סחיר בשנה הראשונה) - יכול לעשות רווח נאה (עדיין מוקדם לדעת בדיוק כמה שכן הרבה תלוי במחיר המכירה הסופי - וכן סביר להניח כי מרבית הניירות המדוברים ילחצו למטה).

דבר שני - מי שמחזיק צריך למהר לבנק ולחתום על אפשרות מסחר בניירות זרים. שימו לב כי כלל בעלי העניין בחשבון צריכים לחתום! (אז לא לשכוח את הבן/בת זוג).

כמו כן, ברור שאין פה הבטחות, אך כפי שמסתמן האסטרטגיה הטובה ביותר, לדעתי, תיהיה - מכירה של כלל הניירות הסחירים (למעט אולי האג"ח הקצר - איתו ניתן לחכות לפדיון) והמתנה עם הנייר הארוך למועד סחירות.

חשוב לזכור כי יש נעלם גדול עדיין בדמות הנפקת הזכויות יום לפני המועד הקובע להמרת הסדרות הישנות של אג"ח אפריקה. נדרש עדיין לשבת ולנתח מה בדיוק קורה שם...
    אלון פיאדה

אלון,
    למה למהר לחתום על אפשרות מסחר בניירות זרים

מה יקרה אם לא חותמים?

אחד הניירות שימסרו במסגרת ההסדר להחלפת סדרות החוב הנוכחיים לסדרות החדשות/ המניות והמזומן הוא נייר שאינו נסחר בארץ.

לפיכך במידה ואין אישור לסחור בניירות זרים בחשבון - יהיה בעיה לקלוט את הנייר לחשבונך!

אני מאמין כי גם אם תתעקב - הנייר ימתין לזכותך ותקבל אותו במועד מאוחר יותר (למרות שאין לי נסיון עם סוג כזה של המרה ולכן אין בכך הבטחה).

אך בגלל שהנייר יחולק למספר גדול של מחזיקים נוכחיים, שסביר להניח שלא ירצו להמשיך להחזיק בנייר - הדבר יכול ליצור לחץ על מחיר השוק (כלפי מטה) וככל שתתמעמה - אתה עתיד להפסיד...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות