x




מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: טאו

  1. #1

    טאו

    שלום אלון,
    בעקבות התחייבות בן דב לרכוש בהנפקה במלוא הסכום
    שקיבל ממכירת המניות והאופציות שלו, מה לדעתך
    הוא משיג בזה? האם אמור להיות רווח מיידי כלשהו בעסקה סיבובית כזאת?

  2. #2

    Re: טאו

    למרות מאמציו של בעל השליטה בטאו ( 44.2 -0.45% )
    , אילן בן-דב, נדמה כי התפנית במצבה הפיננסי עדיין רחוקה. בסיכומה של 2009 המשיכה טאו להעמיק את הגירעון בהון העצמי שלה, ל-368 מיליון שקל, תוך הפסד של 154 מיליון שקל בשנה זו.

    נקודת האור, אם ניתן לכנותה כך, היא העובדה שהפסד זה קטן משמעותית מההפסד אותו ספגה החברה ב-2008. חלק ניכר מההפסד בשנה החולפת מיוחס למימושים שביצעה החברה במניות סקיילקס (אותן מכרה לבן-דב עצמו), בדרבן ובאזורים, עליהם רשמה הפסד נטו של כ-80 מיליון שקל.

    בן-דב עושה כאמור מאמצים רבים בחודשים האחרונים על מנת לאושש את מצבה של טאו, הן במימוש נכסים שלה, הן בהעמדת ערבות אישית והן בהפצת מניותיו לגורמים שלישיים. את הסכום שקיבל ממכירתן, כ-40 מיליון שקל, הוא מתכוון להשקיע מחדש בחברה, בדרך של הנפקת זכויות.

    אתמול דווח כי עלות שכרו של בן-דב בסאני, חברה אחרת שבשליטתו, הסתכמה בכ-14 מיליון שקל. סכום זה ודאי מפצה על העובדה שבטאו בן-דב אינו זוכה לקבל את דמי הניהול המגיעים לו, בעקבות הסדר המימון שחתמה החברה עם בנק לאומי, האוסר על העברתם עד לסילוק מלא וסופי של האשראי שהועמד לחברה.

    דבר רואי החשבון: "המשך פעילותה של טאו ויכולתה לעמוד בהתחייבויותיה, תלויים בעיקר בשינויים בשווקים הפיננסיים, ביכולתה לממש את השקעותיה במידת הצורך, ובהתחייבות בעל השליטה להעמיד לרשות החברה מקורות מימון".

  3. #3

    Re: טאו

    לדעתי השאלה היא האם בעל הבית יחליט לשלם, זה לא נראה שהחברה יכולה לשלם
    את החובות בלי עזרה ממשית ממנו...
    עכשיו שכל מי שרוצה להחזיק ישאל את עצמו האם הוא חושב בשבן דוב ידאג לחוב שלו.

  4. #4

    Re: טאו

    למה הוא לא מימש בעצמו את המניות והאופציות,
    למה דרך צד שלישי בהפסד ניכר על מחיר השוק?

    עם התמורה היחסית נמוכה הוא יכול לקנות בהנפקה
    פחות אחוזי שליטה בדילול מלא אז מה יצא לו מזה,
    אם הוא רוצה לעזור אז למה לא להזרים ישירות כסף
    לחברה כהלוואה או כמענק?

    אין התחייבות ממשית שלו להזרמת הון בהנפקה אלא הצהרה כללית לא מחייבת
    כשבתכלס השליטה שלו ירדה ל-37% אחרי המכירה לצד שלישי,
    האם זה לא "הנמכת פרופיל" בפועל?

  5. #5

    Re: טאו

    ציטוט פורסם במקור על ידי אייזק
    שלום אלון,
    בעקבות התחייבות בן דב לרכוש בהנפקה במלוא הסכום
    שקיבל ממכירת המניות והאופציות שלו, מה לדעתך
    הוא משיג בזה? האם אמור להיות רווח מיידי כלשהו בעסקה סיבובית כזאת?
    העניין שלי בטאו התחיל כבר מזמן, בדגש עם אג"ח ב' של טאו.

    ניתן לקרוא קצת יותר בהרחבה על כך באתר הישן שלי, כאן -

    השקעות חדשות עם פוטנציאל רווח – המשך

    ברור לכל כי בסופו של דבר הרבה תלוי בבן דב ובמהלכים שהוא יבצע עבור החברה, אך אני מאמין כי ביחס למחיר השוק הנוכחי לא מדובר בהשקעה גרועה.

    כן יש פוטנציאל הפסד, אבל במקרה זה הייתי מחזיק לאורך זמן (אולי מחכה לראות מה קורה עם התשלומים הקרובים בסדרות האחרות ומנצל את המומנטום משם).

    לגמי הזרמת הכספים - יש הגיון בדרך הפעולה בה הוא נוקט!

    גם למשקיע גדול יש צורך בניהול סיכונים וגם למשקיע גדול יש כמות מזומנים מוגבלת!

    הכנסה של גורם שלישי - הכניסה כסף לידיו והכניסה גורם נוסף שיכול להזרים כסף לחברה. גם אם לוקחים בחשבון את הרצון שלו לבצע הנפקת זכויות - סביר להניח כי אותו הכסף יחזור לחברה בדרך עקיפה, כמו כן הדבר מבטיח את ההצלחה של ההנפקה.

    למה מבטיח את ההצלחה - הסכום שקיבל בן דב ישמש לכיסוי ההנפקה, אותו גוף שלישי בוודאי יודע על ההנפקה הצפויה עוד קודם להודעה עצמה ולכן סביר להניח כי נכנס תוך ידיעה על ההנפקה ולכן גם הצד שלו מובטח...

    אני לא טוען כי מצב החברה טוב, אך ביחס למחיר שוק נוכחי אני מאמין כי התוכלת במקרה של פשיטת רגל קרובה מאוד לאפס, בעוד התוכלת של החזר הינה באיזור 100% (לטווח זמן של שלוש וחצי שנים). כלומר התוכלת של ההשקעה חיובית.

    מה ההסתברות להחזר/פשיטת רגל - הייתי אומר כי חצי/חצי, אבל בכל מקרה כאשר התוכלת של מקרה פשיטת הרגל קרוב לאפס - התוכלת של ההשקעה תמיד תיהיה בצד החיובי וזה בלי לקחת בחשבון מצב של הסדר!

    האם מובטח רווח? לא!
    אך בסבירות גבוהה ניתן לומר כי הפסד פוטנציאלי אפסי למי שישב על שמריו (אפילו ב-WCS - המקרה הגרוע ביותר), בעוד הרווח הפוטנציאלי גבוה.

    סך הכל אפשר להבין כי אני אישית מאמין בנייר ובחברה וכן חלק מהשיקולים במקרה זה אינם מתוך הספר, כן יש הסתמכות על האדם שעומד מאחורי החברה, אבל במקרה זה יכול להיות שהסתכלות על התמונה הכוללת עדיפה על התעמקות במספרים.

    נ.ב -

    אין לראות באמור לעיל שום סוג של המלצה! סביר להניח כי במקרה הגרוע כפי שתואר מחיר הנייר יהיה נמוך לאורך כלל התהליך ממחירו הנוכחי - דבר שיכול לגרור הפסד בגלל מימוש. החישוב של תוכלת ההפסד נעשה על פי דוחות החברה, בזמן נוכחי ובערכי נכסים כפי שדווחו שם. השקעה בנייר זה אינה מבטיחה רווח! ובכל מקרה יש להתאים את ההשקעה למשקיע, ליכולתו הפיננסי, למטרותיו הכלכליות ולהבנתו בתחום!

    למען הסר ספק - הכותב אינו ממליץ לכאן או לכאן על נייר זה... ולראייה הדגשה זו.
    אלון פיאדה

    "לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

    האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

  6. #6

    Re: טאו

    המון תודה אלון,

    בעקרון אני מנסה להבין את הראש של הטייקונים האלה, ולא יודע
    אם השאלות שלי נכונות, או שאני חשדן מדי בגלל חוסר הבנה
    לגבי ההתנהלות של בן דב (במקרה הזה) ואולי אין כאן תשובות
    חד משמעיות אלא רק ספקולציות.

    לגבי הצורך שלו במזומן, למה לא מכר ישירות בשוק
    במחיר טוב לעומת מכירה בזול מדי לצד שלישי?(אולי כדי לא להבהיל את המשקיעים?)
    אפשר להגיד שהצד השלישי ניצל את המצב וסחט אותו במחיר?

    הבנתי שהצד השלישי מכר בשוק את רוב המניות והאופציות שקיבל, האם זה לא
    מעיד שהוא לא מאמין שהצד שלו מובטח בהנפקה?
    והוא לא בדיוק גורם נוסף שיכול להזרים כסף לחברה אלא יותר נראה לי כמו גורם
    שמנסה אולי לעשות סיבוב מהיר?

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות