עצור ! אני חושף בפניך את הדרך שבה אני בוחר לנתח את מניות ומדדי הבורסה.
זוכרים את ימי האופוריה העליזים של הבורסה באמצע שנת 2007 ? אני זוכר היטב את התקופה מכיוון שהיא חייבה אותי לעשות את הדבר הנכון, להישאר נאמן לדרך שבה אני בוחר לנתח את השווקים ולא להתפתות ולנתח על פי הרגש.
השאלה היא כמובן מה היא הדרך ? בתחילת דרכי כמנתח טכני תהיתי רבות אם ניתן לחזות את מהלכי השוק באמצעות תורת הניתוח הטכני ? מהר מאוד הבנתי שהתשובה היאחד משמעית – לא ! לא ניתן לנבות את כיוון השוק אפילו באמצעות ניתוח טכני.
עכשיו אני אחסוך לך שנים של חיפוש אחר תובנה אחת פשוטה, אגלה לך מהבאמת ניתן לעשות באמצעות תורת הניתוח הטכני.
תורת הניתוח הטכני נועדה בשביל לאפשר לך להקשיב ולקרוא את רצונותיו שלמר שוק (רצון השווקים). השוק מספר את סיפורו וכל שנותר לעשות הוא לקרוא אותו.
בהתחלה קשה להבין את משמעות קריאת הסיפור שלמר שוק, אבל כאשר תקרא את ההסבר עד סופו יהיה לך הרבה יותר קל להתחבר ולהבין את העיקרון.
לשוק המניות יש חוקים משלו, אם הוא רוצה הוא עולה ואם הוא רוצה הוא יורד, הוא לא שואל את דעתי או דעתך.
תורת הניתוח הטכני מאפשרת לך "לקרוא" את סיפור השוק באותו הרגע. כאשר השוק ירצה לעלות, גרף המניות והמדדים יספר לי על החלטתו של השוק. ברור שהגרף לא רושם " אני מחליט לעלות ". הגרף מספר את סיפורו באמצעות המגמה.
כאשר המגמה תוגדר כמגמת עליה – נבין כי השוק החליט לעלות ועליך להתאים את מהלכי ההשקעות שלך בהתאם לרצון השוק. הדבר תקף גם למגמת ירידה או חוסר מגמה.
בוודאי הינך שואל את עצמך האם ניתן ליישם את עקרון "סיפור השוק" הלכה למעשה. העובדה הפשוטה היא שכן, כך בדיוק הצלחתי להראות לקוראי הסקירות שלי את רצונו של השוק לרדת כלפי מטה וזאת מספר שבועות לפני הירידות החדות של שנת 2008.
קריאת רצון השוק נעשתה על גבי רצף של 4 סקירות שבאחרונה שבהן נרשם במפורש: " הכתובת עכשיו על הקיר ".
שמי אביאל מזרחי והמקצוע שלי הוא מנתח טכני – לקרוא את רצון השווקים. אשמח לעמוד לרשותך כאן באתר שחקן מעו"ף לכל שאלה ובקשה.