היי,

דווקא לאג"ח הזה לא רציתי לדבר, אבל ראוי לתת ציון לשבח לליאל על עין חדה.

למה לא רציתי לדבר בפירוט - דבר ראשון בגלל שמדובר על אג"ח בסחירות נמוכה ודיבור שלי אליו יכול להתפרש כהמלצה ולגרום לעלייה פקטיבית לזמן קצר בנייר, דבר שיסתור את המטרה שלי - להגדיל לכם את הרווחים...

דבר שני כפי שניתן לראות מהפקודות שבספר, שבירה קלה יכולה לגרום לצניחה גדולה במחיר הנייר שכן הדרישה היא בירידה של 40% ממחיר שוק נוכחי - ולכן חייבים להבין לפני כניסה לנייר זה - כי אפילו ע"י מניפולציה קלה יכול מישהו בודד לגרום לחיתוך מחיר מהיר של הנייר.

אני מאמין כי יש פוטנציאל (אפילו ביחס למחיר נוכחי) בנייר זה, אך כי מדובר בהשקעה עם סיכון גבוה וכי נדרש ידע ומעקב צמוד במידה ועושים אותה. לא מדובר על השקעה לזמן ארוך, לא מדובר על השקעה במטרה לשבת ולקבל את התשלום (למרות שאני חושב כי התשלום הקרוב אכן יצא לפועל - אני לא מאמין כי במצב הנוכחי האג"ח ישולם במלואו בסופו של דבר, כמו כן לאחר התשלום הנוכחי אני מאמין כי יבוא חיתוך מהיר במחיר [בגלל יציאה של משקיעים] - מה שיכול לעשות את כל העסק [אפילו אם ישלם] ללא כדאי).

אני עצמי עוקב אחרי הנייר ואני מניח כי מעקב וכניסה אפשרית לקראת מועד התשלום (ולפני התאריך הקובע - אמצע חודש מאי) תהיה אסטרטגיה טובה יותר מאשר כניסה לנייר זה כעת - גם אם הכניסה תיהיה במחיר הגבוה ב-10% מהמחיר הנוכחי...

דבר זה יוריד במידה מה את הסיכון בהשקעה, יעלה את הסבירות לרווח, יבטל את האפשרות לאי תשלום נוכחי - גם אם במקביל יוריד את פוטנציאל הרווח מעט.

בנוסף לכך ייתכן כי הדבר יאפשר לבסס את ההשקעה על הודעה חיובית, או יאפשר כניסה לאחר ירידה גדולה בעקבות שבירה של המחיר הנוכחי (וכמו שאמרתי זה יכול להיות באיזור ה- 40%, בהחלט לא משהו מבוטל).

ושיהיה לכולנו חג שני שמח