x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: תשואה 10

תשואה 10

שלום אלון,כול הכבוד נראה שאכן הצלחת להעיר את פורום האג"ח מתרדמת עמוקה ..ברוך הבא..
    אלון רציתי לדעת מה דעתך על אג"ח א תשואה 10 ..?נראה שהחברה קנתה נתח נכבד מאג"ח א?והתשלום הקרוב אינו כ"כ גבוה..(אני רואה מאידך כי רואה החשבון טוענים שאין בקופה כסף לתשלום הקרוב)
    האם בעל החברה יעמוד במילתו האיתנה ואכן ישלם כפי שהוא טוען בחוצות?<
    או שמא מילתו כאין וכאפס??

Re: תשואה 10

אני לא אלון, אבל למרות שמחשבה שאולי בעל הבית (ויצממן שירי) יעשה הכל כדי לא ללכלך
    את השם שלו וישלם, נראה לי שהחברה במצב כל כ גרוע והוא מנהל שאחרי קריאת הריאיון איתו בגלובס לא ממש אני לא ממש מחזיק ממנו שנראה לי שהחברה לא תשלם...

אבל אולי תבוא איזו הפתעה/יישלף שפן והחוב ישולם, לדעתי הסיכון פה עצום,
    ואני אישית לא נוגע בה.

היי,

דווקא לאג"ח הזה לא רציתי לדבר, אבל ראוי לתת ציון לשבח לליאל על עין חדה.

למה לא רציתי לדבר בפירוט - דבר ראשון בגלל שמדובר על אג"ח בסחירות נמוכה ודיבור שלי אליו יכול להתפרש כהמלצה ולגרום לעלייה פקטיבית לזמן קצר בנייר, דבר שיסתור את המטרה שלי - להגדיל לכם את הרווחים...

דבר שני כפי שניתן לראות מהפקודות שבספר, שבירה קלה יכולה לגרום לצניחה גדולה במחיר הנייר שכן הדרישה היא בירידה של 40% ממחיר שוק נוכחי - ולכן חייבים להבין לפני כניסה לנייר זה - כי אפילו ע"י מניפולציה קלה יכול מישהו בודד לגרום לחיתוך מחיר מהיר של הנייר.

אני מאמין כי יש פוטנציאל (אפילו ביחס למחיר נוכחי) בנייר זה, אך כי מדובר בהשקעה עם סיכון גבוה וכי נדרש ידע ומעקב צמוד במידה ועושים אותה. לא מדובר על השקעה לזמן ארוך, לא מדובר על השקעה במטרה לשבת ולקבל את התשלום (למרות שאני חושב כי התשלום הקרוב אכן יצא לפועל - אני לא מאמין כי במצב הנוכחי האג"ח ישולם במלואו בסופו של דבר, כמו כן לאחר התשלום הנוכחי אני מאמין כי יבוא חיתוך מהיר במחיר [בגלל יציאה של משקיעים] - מה שיכול לעשות את כל העסק [אפילו אם ישלם] ללא כדאי).

אני עצמי עוקב אחרי הנייר ואני מניח כי מעקב וכניסה אפשרית לקראת מועד התשלום (ולפני התאריך הקובע - אמצע חודש מאי) תהיה אסטרטגיה טובה יותר מאשר כניסה לנייר זה כעת - גם אם הכניסה תיהיה במחיר הגבוה ב-10% מהמחיר הנוכחי...

דבר זה יוריד במידה מה את הסיכון בהשקעה, יעלה את הסבירות לרווח, יבטל את האפשרות לאי תשלום נוכחי - גם אם במקביל יוריד את פוטנציאל הרווח מעט.

בנוסף לכך ייתכן כי הדבר יאפשר לבסס את ההשקעה על הודעה חיובית, או יאפשר כניסה לאחר ירידה גדולה בעקבות שבירה של המחיר הנוכחי (וכמו שאמרתי זה יכול להיות באיזור ה- 40%, בהחלט לא משהו מבוטל).

ושיהיה לכולנו חג שני שמח
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תשואה 10: לא תשואה ולא עשר- גלובס 02.04.10

לא רק מצבה של מפלגת העבודה אינו מזהיר, גם מצבה של חברת תשואה 10 ( 9.1 -1.09% )
    , הנמצאת בשליטת מנכ"ל המפלגה שירי ויצמן, בכי רע. החברה סיימה את 2009 בהפסד של 33 מיליון שקל, ורואי החשבון שלה הצמידו לראשונה הערת "עסק חי" לדו"חותיה, עם ספקות משמעותיים לגבי המשך קיומה.

בחודש מאי נדרשת החברה לשלם 11.2 מיליון שקל למחזיקי האג"ח, ועוד 2.3 מיליון שקל בחודש נובמבר. בסיכום 2010 צריכה תשואה 10 לשלם לבנקים ולמחזיקי האג"ח 46 מיליון שקל, ועבור חברת נדל"ן קטנה עם חשיפה גדולה למזרח אירופה, שם מרבית הפרויקטים תקועים, מדובר באתגר גדול.

החברה צברה גירעון של 19 מיליון שקל בהון העצמי, ותזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת של 15 מיליון שקל. כדי לעמוד בהתחייבויותיה בזמן, פועלת כעת תשואה 10 למימוש נכסים. "אני כמעט משוכנע שאני צריך לשמור על השם שלי ולעשות מה שצריך כדי לשלם", אמר ויצמן באסיפת האג"ח האחרונה.

עם הכנסות של 1.1 מיליון שקל ב-2009, לחברה לא נותרה ברירה אלא לממש ומהר. בחודשים האחרונים מכרה מספר נכסים בבאר שבע והשתמשה בחלק מהתמורה להחזר חובות לבנקים. ואולם, לאחר שחתמה בנובמבר האחרון על הסכם למכירת חניון, נאלצה להכיר בהפסד מירידת ערך בגובה של 2.8 מיליון שקל, ולאחר שמכרה נכס ששימש כסניף של בנק לאומי הכירה בהפסד של 1.8 מיליון שקל.

דבר רואי החשבון: "אין בידי החברה מקורות תזרימיים זמינים מספקים לצורך עמידה בהוצאותיה ופירעון התחייבויותיה השוטפות, לרבות תשלום קרן וריבית לבעלי האג"ח בחודש מאי. קיימים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כ'עסק חי' בעתיד הנראה לעין

נראה שבלי שפן מהכובע אפילו החוב הלא ממש גדול שיש לשלם במאי לא ישולם...
    לא ממש מפתיע לאור מצב החברה, אבל אולי בסוף נגלה איזה שפן (או חיה אחרת).

כמו שפורסם החברה הודיע כי אין לה את הכסף לשלם את התשלום הקרוב של אג"ח א'.

כמו שטענתי אז (רק בתחילת החודש) - האסטרטגיה הנכונה לנייר זה הייתה ונשארה (המתנה מהצד!).

במהלך החודש הנייר ירד כ-25% ואז תיקן מעט מעלה ונמצא כעת בפער שלילי של כ-11% למחיר שאליו דובר בזמנו, בנוסף לכך...

אכן הסיכון של יציאת ההודעה הנ"ל התממשה. למרות שלא רואים מעשית ירידה שכן לא בוצעו עסקעות בפועל - הבעיה הנוספת שאליה דיברתי - סחירות נמוכה!

כמו כן כפי שניתן לראות בספר הפקודות יש מוכרים במחיר שוק וקונים בירידה של 20%, כך שסביר להניח כי הדרך תיהיה למטה.

ולפני שישאלו - לא עדיין, לדעתי, לא כדאי להיכנס, גם אם ישבר 20% נוספים, שכן תהליך של יציאה להסדר וגיבושו יכול להיות ארוך ומייגע 0מה שבדרך כלל גורם לשבירה וניעור של משקיעים רבים). כעת נקודת הכניסה האפשרית תיהיה כאשר ימסר מסגרת להסדר (ובתלות במה שיפורסם).

נמשיך לעקוב...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

גם אם יירד 50% אני לא נוגע.
    תמיד אפשר לרדת עוד 50%...
    ולאור מצבת הנכסים והבעלים זה סיכון שלדעתי לא שווה להיכנס אליו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות