x




עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 12 מתוך 12

נושא: הלוואה לצורך השקעה

  1. #11

    Re: הלוואה לצורך השקעה

    אם אני הייתי אתה, הייתי רוכש בכסף הנזיל אג"ח בריבית משתנה (צמוד לריבית במשק כמו המשכנתא שלך). לא הייתי רוכש אג"ח ממשלתי, אלא אג"ח קונצרני מדורג גבוה, בריבית משתנה שיתן לך מרווח מעל הריבית שאתה משלם לבנק שלך. אל תשכח שגם אם תבוא מפולת (בהנחה שהחברות שאתה מחזיק באג"ח ימשיכו לשלם ובזמן) אתה למעשה לא מפסיד בפועל כסף, כי תזרים המזומנים של האג"ח יהיה כפי שתיכננת.
    לגבי המלצות ספציפיות, נמתין לאחרים שימליצו.

  2. #12

    Re: הלוואה לצורך השקעה

    שלום שוב - ofirsome1

    דבר ראשון - הבעיה והחששות שאתה מתאר הם אחת הבעיות הגדולות בשוק ההון בשנתיים האחרונות ובגללם מרבית הציבור הפסיד כסף.

    ולתשובה...

    אז כך בגלל הנתונים שסיפקת אני יכול להבין כי יש לך רקע אבל לא הבנה אמיתית של השוק (אל תיפגע, זה נכון אצל רבים וטובים, אבל כל עוד הבנת שאתה צריך להעמיק ולהרחיב את הידע שלך בנושא לפני שאתה פועל - כבר עשית מחצית מהדרך).

    הערות לגבי הסעיפים שלך:

    * החסכון החודשי שלך גדול ולכן כיסוי המשכנתא אינו בעיה ויכולתך להזרים כסף נוסף להשקעות בהמשך הדרך ובאופן עקבי גדולה (לכן כרית המזומנים שלך לא חייבת להיות גדולה, מיד נחזור לנקודה זו).

    * אני מסכים כי תשלום פרמייה שכזו ביחס להון ולמצ הנוכחי שולית, ולכן הנזילות חשובה הרבה יותר (במיוחד אם אתה מחפש לקנות דירה להשקעה - אתה לא יכול לדעת מתי תמצא מציאה ויש הרבה מציאות בשוק למי שיודע לחפש, מניסיון). לכן אם אתה בחיפוש פעיל השקעה בשלב זה יכולה רק להכשיל אותך.

    * זה שחוב המשכנתא שלך אינו צמוד למדד אינו אומר כי החסכון שלך לא צריך להיות צמוד למדד! רק בשנה האחרונה הפסדת מערך הכסף שלך 4% בגלל שהוא לא היה צמוד! לגבי פספוס ההזדמנות - נכון, אבל אז מה - תמיד יהיו עוד הזדמנויות...

    * אם הכסף מיועד לדירה יש לך צורך בנזילות. במידה ומחר בבוקר תמצא את הדירה שאתה רוצה לקנות ותצטרך לספק סכום ראשוני בעוד שבועיים. מימוש בזמן קצר של תיק שלא מורכב כולו מהשקעות חסרות סיכון, לפחות מההיבט הפסיכולוגי, אינו קל (גם זה מנסיון, הייתי צריך לעשות את זה פעמיים בשנה האחרונה).

    * יחזור על תדאג, אם יש משהו שאני יכול להבטיח לך זה שיהיה מפולת נוספת בעתיד וכי השוק יתאושש לאחר מכן, מתי וכמה זמן כל התהליך הזה יקח זה כבר שאלה אחרת.

    ולשאלתך:

    במידה ואתה רוצה תיק קל למימוש חסר סיכון ממשי - כלומר תיק שמורכב ברובו מאגחים צמודים ממשלתיים וקונצרניים שנושאים היום תשואה נמוכה - עדיף לך לחכות. בחודשים הקרובים הריבית תמשיך לעלות וזה אכן ילחץ את המחירים למטה. אגחים שנסחרים בתשואה אפסית חייבים יהיו לרדת כאשר הריבית על הפקדונות בבנק תעלה.

    במידה ותבחר את אחת מהאפשרויות "המסוכנות" יותר שפירטתי פעם קודמת - הייתי עושה זאת תחת ייעוץ או לאחר שתרחיב את הידע הפיננסי שלך קצת יותר. כן יש הזדמנויות בשוק גם כעת, אבל אם ירידה של 5-10% בתיק זה משהו שיכול להבהיל אותך לא הייתי נכנס מלחתחילה - כי כן תמיד יש נפילות, מה שחשוב לזכור כי תמיד השוק מתאושש לאחר מכן ואז נופל שוב, זה חלק מהמחזוריות.

    וכאן אנו חוזרים לנקודה הראשונה. בגלל שיש לך תזרים מזומנים חיובי אסטרטגיה של הזרמת הון באופן עקבי יכולה לשרת אותך. בסופו של דבר השוק תמיד עולה (כאשר מסתכלים על טווח של שנים). אם מזרימים סכומים קבועים לאורך הדרך (והכוונה לאורך שנים - בדומה לחסכון פנסיוני) הרווח כמעט וודאי.

    הבעיה היחידה היא בנקודת היציאה. מי שהיה חייב לממש בשיא המשבר (לדוגמה בגלל תאריך פרישה ופדיון אוטומטי של קרן פנסייה) - אכן הפסיד. אבל למי שיש יכולת לספוג ירידות והשליטה על החסכון בידיו, יכו ללהמתין לתיקון.

    התיקון הפעם היה שנה, זה היה יכול לקחת גם יותר זמן ותיקונים או ירידות קטנים יותר (כמו הירידה שנגרמה בגלל ההודעה של אפרקיה בזמנו) עולים חזרה מהר יותר.

    עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך (ורק אתה יכול לענות על שאלה זו) - האם הכסף כהשקעה צריכה לשרת אותך בעתיד הרחוק (נגיד פרישה בעוד 20 שנה) או שאתה חיי מימנו (כבר פרשת).

    בגלל שאמרת שיש לך תזרים מזומנים אני יכול לפסול את האפשרות השנייה ולכן השאלה היא רק כמה זמן הכסף יכול לשכב. אם מדובר על שנים, כניסה והשקעה מדורגת גם כעת והמשך הזרמת לפחות חלק מהחסכון החודשי באופן עקבי לתיק מנוהל - יכול לשרת אותך לטווח הארוך בצורה טובה.

    המטרה היא להזרים כסף באופן עקבי, אך במקביל לנהל אותו - כך שאם יש נפילה כמו שראינו לפני שנתיים וחצי, אז סופגים חלק ויוצאים. ומנסים להיכנס בתחילת תיקון, לא תמיד ניהיה צודקים אך אם אז שוב נתחיל באסטרטגיה של הזרמה קבועה בסופו של דבר יבוא תיקון ואז נוכל לייצר רווח.

    לשם דוגמה אני קפצתי על העגלה מוקדם מדי במשבר הנוכחי והתחלתי להכניס חזרה את הכסף בסוף חודש אוקטובר של 2008. אבל עשיתי את זה באופן עקבי וסיימתי את שנת 2009 עם 215% רווח על ההשקעה (לאחר כיסוי ההפסדים של הכניסה המוקדמת).

    כמובן שהמצב היום שונה, כולם מדברים על שיא (למרות שאין דבר כזה במציאות, אני מקווה לעלות מאמר על זה בהמשך), וכן מאוד יכול להיות שיהיה תיקון בשוק, אך שנה-שנתיים קדימה מי שחושב שהשוק לא יהיה גבוה ממחירו היום טועה וגם מי שחושב שמחירו לא יכול להיות נמוך ממחירו היום טועה, השוק מתנדנד, אך עשר שנים מעכשיו (בהנחה שהשוק לא יהיה בדיוק באמצע משבר נוסף) הוא יהיה גבוה יותר ממחירו הנוכחי, ועוד עשרים שנה הוא יהיה גבוה יותר מערכו הנוכחי גם אם יהיה משבר...
    אלון פיאדה

    "לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

    האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות