x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: הלוואה לצורך השקעה

הלוואה לצורך השקעה

שלום אלון
    יש לי שאלה שסביר שתעניין את בעלי היכולת שבינינו.

יש לי משכנתא של 400K ב P-1.15
    יש לי 400K שהצלחתי לחסוך בינתיים בפק"מ שאני מקבל עליהם P-1.95

כל שנה אני "מפסיד" את המרווח 0.8% על הכסף כלומר 3200 ש"ח בשנה + ביטוח משכנתא - בערך 300 ש"ח בחודש.
    האם שווה לי:
    1. לסגור את המשכנתא - אני נשאר בלי כסף
    2. להישאר במצב הקיים (נותן לי נזילות וביטחון בתשלום פרמיה של 300 ש"ח בחודש)
    3. שאלת השאלות האם אני יכול ליהנות מהפער ע"י השקעה למשל באג"ח צמוד מדד (הרי כשהריבית תעלה אני אשלם יותר אבל האג"ח יירד או יעלה השאלה במקרה כזה מה סביר שיהיה יותר חזק האינפלציה או התאקלמות האגח לריבית החדשה)

תודה

Re: הלוואה לצורך השקעה

אתה מפסיד כל חודש וכל השנה . האגחים כרגע בשיא. כנל המניות.
    לעניות דעתי רצוי לסגור לפחות % 80 מהלוואה אם לא את כולה ולחיות רגוע . הרי הפריים גם עולה לאיטו וכך הפסדיך יגדלו.
    ההחלטה הסופית היא רק שלך ושום עצה לא תעזור פה.

ציטוט פורסם במקור על ידי ofirsome1
    שלום אלון

כל שנה אני "מפסיד" את המרווח 0.8% על הכסף כלומר 3200 ש"ח בשנה + ביטוח משכנתא - בערך 300 ש"ח בחודש.
    האם שווה לי:
    3. שאלת השאלות האם אני יכול ליהנות מהפער ע"י השקעה למשל באג"ח צמוד מדד (הרי כשהריבית תעלה אני אשלם יותר אבל האג"ח יירד או יעלה השאלה במקרה כזה מה סביר שיהיה יותר חזק האינפלציה או התאקלמות האגח לריבית החדשה)

תודה
    יש אפשרות גם אג"חים בריבית משתנה.

ריבית הפריים נכון להיום היא 3% שנתי. בהנחה שהמשכנתא שלך צמודה לפריים אתה משלם 1.85% לשנה. יש לכך אפשרות לרכוש במקום הפק"מ אג"ח ממשלתי עם ריבית משתנה (גילון). בהתחשב בתקופת ההלוואה שלך, תוכל למצוא אג"חים ממשלתיים בריבית משתנה שלמעשה במונחי ברוטו יתנו לך ריבית משתנה גבוהה יותר מזו שאתה משלם על ההלוואה (במונחי נטו המרווח יהיה קטן, אבל צריך לבדוק עם רו"ח האם ניתן לקזז תשלומי ריבית על הלוואה ברווחי ריבית על החזקה באג"ח). ראה כאן:
    http://www.globes.co.il/finance/shar...fromErechMusaf

ציטוט פורסם במקור על ידי ofirsome1
    שלום אלון

האם שווה לי:

תודה

כמו שנכתב למעלה, בסופו של דבר ההחלטה צריכה להיות שלך והייתי מתייעץ אם משהו ברמה אישית יותר בכל מקרה שכן יש להתאים את ההשקעה למשקיע, לידיעותיו הפיננסיות וליכולתו הכלכלית - אני לא מכיר אותך אישית וחסרים פרטים פיננסים רבים בשביל לכוון אותך או לתת המלצה אמיתית.

אם הייתי צריך לקבל את ההחלטה הזו בעצמי - אני אישית לא הייתי סוגר את המשכנתא, לראייה - אני נמצא במצב די דומה (גם אם במספרים אחרים) שבה יש בידי תיק השקעות ומשכנתא שניתנת לצמצום (והיא עוד בפריים מינוס 0.8% - כך שהמרווח אף גדול יותר).

למה אני אומר זאת?

לפחות כרגע ריבית הפריים יחסית נמוכה. במידה ויש לך ידע פיננסי ויכולת כלכלית, הכסף שעומד לרשותך ניתן כמעט "בחינם" (זהו בכל זאת החשש הגדול של השוק, בגלל שהריבית נמוכה אנשים, הכסף זול ואנשים קונים יותר, משקיעים יותר ולווים יותר...), לפיכך במידה ש:

(1) יש לך ידע פיננסי כולשהו (אתה מבין מה זה ריבית, מהו מחיר פארי, כיצד פועל מנגנון ריבית הפריים, מהו מדד, כיצד מחשבים לוח סילוקין וכדומה) - אם לא הידע הזה הינו ידע נרכש!

(2) יש לך יכולת פיננסית - כלומר אתה מרוויח טוב והמשכנתא אינה חונקת אותך בסיום כל חודש.

אני הייתי הולך על השקעה ומפצל בין השקעה בטוחה, השקעה סולידית ואפילו מעט בהשקעות קצת יותר ספקולטיביות. במידה והידע הפיננסי שלך רב יותר (כמוני) - הייתי אפילו משקיע בצורה מסוכנת יותר (אך אני לא הכנס לפרטים כאן בשביל לא להכשיל במעשים את מי שבכל זאת הידע הפיננסי שלו חסר במעט).

קצת יותר בפירוט - בבקשה...

אז למה באמת אני אומר את זה?

דבר ראשון כי הריבית נמוכה, האם לא סביר לעשות 3-5% על הכסף פלוס הצמדה? אני מאמין שכן ובהשקעה כמעט חסרת סיכון במיוחד למישהו בעל גב כלכלי ולב חזק שיכול לשרוד נפילה קלה או אפילו מספר חודשים של ירידה ודשדוש. שכן אני אישית פסימי מעט בעת האחרונה אך מאמין כי גם לאחר ירידה שתבוא (אם תבוא) התיקון לא יאחר לבוא לאחר מכן...

מעבר לכך כיסוי המשכנתא בריבית נמוכה (נוכחית) נמוכה מה"ריבית" האפקטיבית שתקבל אפילו בהצמדה למדד בלבד בשנה-שנתיים הקרובות בנוסף לכך אפילו באפיק הבטוח ביותר תקבל בנוסף להצמדה ריבית כולשהי - ובכך בעצם תייצר רווח.

תעבור על ההודעות האחרונות (משהו כמו 10-20) האחרונות בפורום אג"ח ותראה מספר השקעות פוטנציאליות (אני עניתי על השקעות בעלות סיכון נמוך ותשואה של 5-10% נוספים). כמו כן אני מניח כי מעבר על ההודעות בפורום המניות יניב עוד כמה אפשרויות, אך אני פחות בקי במה שקורה שם, כמו כן במניות יש פחות בטחון לאורך זמן ויכולת החישוב של התשואה להשקעה נמוכה יותר.

ומה בהמשך?

בגלל שהמשכנתא שלך אינה צמודה למדד והמטרה היא שהכסף שלך כן יהיה צמוד לה, במצב הנוכחי החישוב שלך אינו תקף. ריבית הפריים תעלה ככל שהמדדים יהיו גבוהים יותר, אך ערך המשכנתא שלך לא ולכן המתנה בהשקעה נבונה יותר של הכסף שלך, אפילו באפיקים סולידיים, תניב לך רווח בטווח הזמן הבנוני (כך אני מאמין).

כאשר ריבית הפריים תיהיה גבוה יותר תוכל לכסות את המשכנתא (הסכום לא יהיה שונה) ולהשאר אם נתח כולשהו מההשקעה שלך ביד. כאשר היום הזה יגיע תוכל לשקול זאת שוב (כפי שאני מתכוון לעשות)...

נ.ב - בהשקעה בעלת סיכון קטן (להגדרתי), אם תיק קטן מזה שאתה מתאר, אני מצליח להשיג תשואה חודשית יוצאת הגבוה מתשלום המשכנתא כולה (לא רק הריבית) - כך אני מכסה את המשכנתא ועדיין נשאר עם כל הכסף ביד. רק נקודה למחשבה...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה על התשובה המפורטת
    אני אמקד את מה שהתכוונתי לשאול אם כך:
    מהו חתך הניירות שכדאי לי לחפש על מנת לבנות אסטרטגיה (אם קיימת כזו) שתשיג לי תשואה חיובית כלשהיא בטווח הבינוני (אני מדבר על שנתיים)

תשובה שהיתה עוזרת לי (ואני מניח שלעוד רבים):
    "יש לחפש אגחי"ם צמודים הנושאים ריבית נטו XXX ובעלי דירוג YYY", לדוגמה.

אם הייתי יודע מה אני מחפש לא הייתי שואל את השאלה, ייתכנו עוד פרמטרים שאני לא מודע אליהם.

ושוב תודה.

אני רוצה להציג צד אחר:

הלכה למעשה, אתה כרגע משחק עם הבית שלך. זה בדיוק כאילו היה לך בית משלך, ולקחת הלוואה כדי לשחק בשוק ההון. מה שאומר שאתה צריך ללכת על השקעה מאד סולידית. שאם לא כן יש כאן חוסר אחריות מסויים. אז כמה כבר תרוויח? 400 ש"ח בחודש? זה שווה לך את המשחק על הבית?

יש כאן עוד שאלה
    האם סגירת המשכנתא תלה לך בקנס ומה גובהו ?
    האם היית לוקח משכנתא על הבית כדי להשקיע באג"ח ?

ייתכן שעדיף לך החזיר את המשכנתא מיד ואת הכסף של תשלומי המשכנתא להפנות לחיסכון
    כך שאפיק ההשקעה יהיה מעט יותר מסוכן/רווחי ממה שהיית מעז עד כה.
    פסיכולוגית זה לא ידיר שינה מעיניך.

רק אתה יכול לענות על שאלות אלו.

בברכה
    Long

אנסה לענות על כל השאלות/תגובות במכה אחת, נתחיל מהסוף להתחלה:

Long:

האם סגירת המשכנתא תלה לך בקנס ומה גובהו ?
    במשכנתא מסוג פריים אין כנסות יציאה או פרעון חלקי.

האם היית לוקח משכנתא על הבית כדי להשקיע באג"ח ?
    אני לא רואה את זה כך, לא נלקחה הלוואה בשביל לשחק בבורסה, מדובר בחלופות למצב קיים. לפיכך רצוינלי יותר להסתכל על כך כהשקעה לכל עניין ודבר. לפני אותו אדם נצבות מספר אפשרויות.

האפשרות הראשונה היא המצב שבו הוא נמצא כעת. מצב לא הגיוני כאשר לוקחים את אפשרות פרעון המשכנתא, שכן הדבר יוצר כרגע הפסד מצידו (כבר בנתונים הנוכחיים) ואכן הוא הגיע לאותה המסקנה ולכן העלה את השאלה.

אפשרות שנייה - לכסות את המשכנתא! בעצם מדובר על השקעה לכל עניין מול החלופות האחרות. הסיכון שבה אפס - הכל ידוע ומראש! אתה "סוגר" את כלל הסכום וצפוי לקבל "קופון" של "קרן וריבית" ידועים (הצמודים לריבית הפריים). לפיכך ניתן להקביל את זה לאגח עם סיכון אפסי (כמו אג"ח מדינה). הריבית שניתנת על ההשקעה הזו הינה ריבית פריים מינוס 1.15% ואינה צמודה למדד. תשלום הקרן בה שווה בכל חודש וגם האורך לפרעון ידוע.

אפשרות שלישית - לשים את הכסף בהשקעה בטוחה באותו סדר גודל - כלומר באג"ח מדינת ישראל. כרגע ניתן למצוא אגחים צמודי מדד עם ריבית דומה או אף גבוה יותר והדבר נכון לטווח הזמן הקצר (שכן ריבית הפריים תעלה בסופו של דבר). אפשרות זו נותנת יתרון שכן במידה ויהיה צורך בכסף (נזילות) למשהו אחר (השקעה,קנייה,שדרוג או חס וחלילה אסון) קל יותר לממש ניירות אילו מאשר לקחת הלוואה שלא במסגרת משכנתא על דירה קיימת (לא ניתן לקחת משכנתא בתנאים רגילים על דירה קיימת, רק בעת קנייה. כאשר לוקחים הלוואה על דירה קיימת - התנאים [ובכלל זאת הריבית] הניתנת שונים מאילו של משכנתא ). מעבר לכך ייתכן (לא מובטח) כי באחוזי עליית מדד נורמליים לשנים האחרונות בהשקעה לזמן ארוך, השקעה באגחים מסוג זה יניבו רווח גדול יותר ביחס לאפשרות השנייה - כיסוי המשכנתא.

אפשרות רביעית - לחלק את הכסף בהשקעות מסוגים שונים - עדיין לשמור על נזילות של סכום כולשהו, להשקיע בתערובת של ניירות בטוחים (אג"ח מדינה ואג"ח קונצרני) ובמקביל לשים חלק מהסכום גם בהשקעות סולדיות פחות (אג"ח לא מדורגות, אג"ח בסיכון גבוה ומניות). שימוש באפשרות זו יכולה לאפשר תשואה גבוה יותר מהאפשרויות האחרות ובמקביל גם לאפשר נזילות גדולה למקרה הצורך.

אפשרות חמישית - מסלול פחות בטוח עם תשואות גדולות - כמו שאמרתי, אני נמצא במצב דומה ואני יכול להגיד כי ההשקעות שלי לא נמצאות באפיקים סולדיים כלל. לעומת זאת אני מחסה את המשכנתא כולה פלוס עודף מרווחים שאני מושך מתיק ההשקעות שלי. אם המצב ימשיך בצורתו הנוכחית, אני ישאר עם כלל סכום ההשקעה ביד בסיום תשלום המשכנתא. כמובן שמדובר בסגנון השקעה - שמכיל בתוכו סיכון לא קטן! ונדרשת הבנה של ההשקעות שמבוצעות והבנה של הסיכונים, לפיכך אפשרות זו אינה מומלצת כלל למישהו שהידע הפיננסי שלו חסר או שאין לא גב כלכלי (כיסוי המשכנתא שלי, עבורי, אינה מהווה נטל בנתונים הנוכחיים, גם ללא הכנסות/רווח/הפסד מצד התיק. במידה והמצב היה שונה, שיקולי היו שונים והגיוני כי הייתי נוקט באסטרטגיה השקעה שונה).

לסיכום -

אני לא רואה בכך לקיחת משכנתא לצורך השקעה - רק חלופה של השקעה, כמובן שאין הדבר פוסל את החלופה של כיסוי המשכנתא...

ייתכן שעדיף לך החזיר את המשכנתא מיד ואת הכסף של תשלומי המשכנתא להפנות לחיסכון כך שאפיק ההשקעה יהיה מעט יותר מסוכן/רווחי ממה שהיית מעז עד כה.
    פסיכולוגית זה לא ידיר שינה מעיניך.
    במידה והדברים הנ"ל נלקחים בחשבון - נקודת המוצא צריכה להיות תוכלת חיובית של השקעה (וארי בכל מקרה הבחירה בהשקעה צריכה להיות בעלת תוכלת חיובית מלחתחילה) ולכן ביצוע של השקעה על סך אלפים בודדים בחודש באופן מצטבר אינה נותנת עדיפות על השקעה של סכום גדול מלחתחילה, אם כבר ההפך הוא הנכון.

כניסה של סכומים קטנים מגבילה את המשקיע ואת האפשרויות העומדות בפניו. בנוסף אפשרות זו מורידה את הנזילות של המשקיע לאפס בתחילת הדרך.

האפקט הפסיכולוגי - אני מסוגל להבין את העקרון שעומד מאחוריו, אבל שוב אין בו רציונל - אם כבר עבור חלק מהאנשים (ואני בתוכם) מדובר על חוסר הגיון מוחלט. אני הסביר - כסף זה כסף זה כסף! הוא שלך, לא חשוב מה מקורו וכיצד הוא נרכש. ההגיון שלי אומר כי דווקא ההפוך הוא הנכון שכן ההשקעה החודשית מבוצעת מתוך "כסף חדש" שעבורו עבדנו בחודש שעבר (ההרגשה של החסכון בתשלום המשכנתא תעלם מהר מאוד, זה הפסיכולוגיה אומרת לנו) בעוד השקעה של "כסף ישן" או "כסף מרווחים בבורסה" קלה יותר (שוב בהיבט הפסיכולוגי, לפי ידיעתי) מזו של "כסף חדש" ולכן קור הרוח ויכולת "הספיגה להספד" גדלה.

דמי כיס:

אני רוצה להציג צד אחר:

הלכה למעשה, אתה כרגע משחק עם הבית שלך. זה בדיוק כאילו היה לך בית משלך, ולקחת הלוואה כדי לשחק בשוק ההון. מה שאומר שאתה צריך ללכת על השקעה מאד סולידית. שאם לא כן יש כאן חוסר אחריות מסויים. אז כמה כבר תרוויח? 400 ש"ח בחודש? זה שווה לך את המשחק על הבית?
    אני שוב מפנה לדעתי האישית כי לא מדובר על לקיחת הלוואה (הכותרת שנבחרה יכולה להטעות). כמו כן השקעה סולידית יכולה להניב רווח של 3-5% על התיק בקלות אם היא מבוצעת נכון ובמקביל להיות צמודת מדד. אם ניקח את הגבול הנמוך מדובר על רווח של כ- 1000 ש"ח בחודש על הסכום המדובר. סכום זה מקביל, אפילו לאחר הנחת עליית ריבית הפריים לממדים של טרום המשבר, ליותר מרבע מסך המשכנתא כולה! כך שלחלופין ניתן לשאול את השאלה האם רבע בית זה משהו זניח?

מעבר לכך לא נכון להגיד כי מדובר על משחק על הבית! בהשקעה סולידית גם אם ניקח הפסד כולל של רבע מהתיק - עדיין לא מדובר במחיקת כלל התיק, כמו כן אני מניח כי המשכנתא אינה בערכו של הבית והיתה השקעה נוספת בעת הקנייה שלו.

כיסוי המשכנתא לפיכך יכול להיות שקול גם להשקעה (סולידית ככל שתיהיה) בנייר בודד! באם היית שם את כל הכסף שלך בהשקעה בודדת? האם זוהי לא חוסר אחריות גם כן?

חשוב לי להדגיש - כי נקודת המוצא היא הנחה כי תשלום המשכנתא ממקורות אישית בתזרים מזומנים נוכחי עקבי אינה מהווה מכשול לשואל השאלה המקורית!

ofirsome1

אני הפנה אותך לאפשרויות שדיברתי אליהם למעלה. סגנון ההשקעה צריך להיות ברור לך מכל אחד מהן, גם אם לא מדובר על ניירות ספציפיים. במידה ואתה לא מבין הרבה בשוק ההון הייתי מתחיל באפשרות שלישית, במידה ויש לך ניסיון בהשקעות עם הבנה של למה ביצעת אותם בעבר הייתי הולך על האפשרות הרביעית וגם אז משקיע מעט בקבלת ייעוץ איכותי וממוקד יותר לצרכים שלך (פשוט בלתי אפשרי לדעת את האפיק הטוב ביותר עבורך ללא נבירה בנתונים אישיים והבנה של הצרכים האישיים שלך כמשקיע).

לשם דוגמה - מה קורה עוד שנתיים? מה הצרכים שלך בנזילות? כמה תשואה אתה רוצה וכמה אתה מוכן לסכן?

הרבה מהפרמטרים הלא ידועים הם דווקא מהצד שלך ולא מהצד הטכני של ההשקעה, אני אחזור ואומר - יש להתאים את ההשקעה למשקיע ולא להפך.

אני לא נכנס להשקעות עם תוכלת הנמוכה מעשרים אחוז ופוטנציאל רווח של 30% לפחות, אני לרוב יוצא מהשקעות כאשר התוכלת שלהם יורדת מעשרה אחוזי תשואה. האם סגנון השקעה כזה מתאים לך?

סביר להניח שלא! הוא לא מתאים למרבית המשקיעים.

האם היית שוקל להיכנס לנייר עם 20%-50%-100% תשואה שנתית? האם אתה מסוגל להשקיע זמן (תוך כדאי הבנה) למעקב וניתוח של הניירות בתיק שלך? האם אתה מסוגל להעביר פקודות קנייה/מכירה במהלך יום המסחר והאם אתה מבצע (או מסוגל לבצע) מעקב על בסיס קבוע של מחירי השוק של הניירות שלך?

המלצה אישית שלי - השקעה לפחות חלק מהכסף בהרחבת הידע הפיננסי האישי שלך, דבר זה ישרת אותך לאורך שנים, גם לאחר שתכסה את המשכנתא. כמו כן המשך להעמיק ולחקור גם באופן אישי בתחום הפיננסי כלכלי, זמן שווה לכסף - זו לא רק סיסמה...

בסופו של דבר כמו שנאמר - ר קאתה יכול לקבוע מה אפיק ההשקעה שתבחר ורק אתה יכול לענות על השאלות האילו ולכן אין טעם למנות ניירות מסויימים או תחום/סגנון של נייר. בחר את החלופה המתאימה לך, ואם חסר לך ידע השלם אותו או העזר במישהו שיש בידו את הידע הזה. וההתיעצות הזו צריכה להעשות באופן אישי.

מקווה שזה עונה על כל השאלות, אשמח להעמיק בדיון, נושא האוריינות הפיננסית והניהול הפיננסי האישי קרובים לליבי (כפי שניתן לראות).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אופיר
    נהג בחכמה ועשה חסד עם משפחתך, חסל את המשכנתא וחסל סדר.
    אתה משחק עם כספי דירתך, כפי שכתב דמי כיס, והנסיון להציג זאת ככסף שבידך ולא כספי דירתך הוא תמוה בעיני. אין זה כסף פנוי שמקומו בבורסה.
    ההמלצה להשקיע באג"ח סולידי וההצדקה שכסף זה הוא נזיל יפה לזמנים אחרים, בעת הזו המלצה ברוח זו כפי שניתנה לך מסוכנת ביותר ויש שיאמרו שגויה ואנמק מדוע.
    התשואה הקיימת באג"ח סולידי נמוכה שכן הריביות נמוכות ,ידוע לכל שאנו בתקופה של העלאות ריבית שמשמעותן עליית תשואות האג"ח, משמע: ירידת מחירו.
    רמז לעומד להתרחש בעת הקרובה תוכל לקבל בהתבוננות בנתוני המסחר של היום, ירידות של מרבית האג"חים הסולידיים ושל סלי התל בונד מראים את המגמה הקרובה.
    ועל כל אלה הוסף את העמלות, הביטוחים למשכנתא ושאר מיני הוצאות וחסדים לבנקים וכל זאת לשם מה? לאפשרות האופטימית של רווח בסך מאות בודדות של שקלים או לאפשרות הפסימית (ויש שיאמרו הריאלית) של הפסד במיוחד בתקופה הקרובה.
    בקריאת שאלתך אעיז להניח שידיעותיך בתחום ההשקעות לא רבה ומעקב צמוד וביצוע שינויים הנובעים ממשתני השוק לא מתאימים לך.
    שמור על בריאותך ועל שלוותך ושלוותם של בני ביתך וחסל את המשכנתא, אין זה כספך.
    חסוך מדי חודש את סכום ההחזר ששילמת בעבור המשכנתא ובבוא היום יהא בידך כסף פנוי שכולו שלך ואותו תפנה להשקעה המתאימה לך.
    כמובן שההחלטה בידך.

חברים יקרים השקעתם הרבה מאמץ (במיוחד אלון) בתשובותיכם. תודה.
    אשיב על הסוגיות בתקווה שאסיר דאגה מלבכם ואקבל עצה עניינית לגבי האסטרטגיה שכדאי לנקוט.

* בשנים 2003-2006 היה לי תיק השקעות מגוון בסדר גודל של כ500K בשיאו.
    התיק היה מורכב ממניות, קרנות נאמנות ואופציות כיסוי, בשיטת "קנה והחזק".
    בתחילת 2006 כ-150K מתוכו היו רווחי הון שנצברו במשך 3 שנים והתפוגגו במפולת באותה שנה תוך מס' שבועות, במזל קרן ההשקעה שלי לא נפגעה. למדתי שאחרי כל עליה תבוא ירידה חדה יותר.

* אנחנו חוסכים כ-15K בחודש (לאחר תשלום המשכנתא, רכבים וכל שאר ההוצאות).

* כמובן שתשלום פרמיה של 300 ש"ח עבור השארת נזילות בידי היא כרגע האסטרטגיה המועדפת עליי (לא משנה מה ריבית הפריים כי אני מקבל פק"מ במרווח קבוע מהפריים)

* מפולת 2006 השאירה אותי עם חששות מספיק גדולים שגרמו לי לפספס את הזדמנויות שיא המשבר עם סכום מכובד בעו"ש, כי ריבית הפק"מ היתה בדיחה. לא פחדתי מאינפלציה כי חוב המשכנתא שלי לא צמוד.

* אין לי צורך בנזילות. אני מייעד את הכסף לדירה נוספת.

* מה שהיה נגמר, וכנראה לא יחזור.

עכשיו לשאלתי - האם כדאי לי להמתין לעליית הריבית על מנת לרכוש אג"ח במחיר זול יותר או שכדאי לצאת לרכישה כבר עכשיו. איזה אג"ח כדאי לרכוש. במה להתמקד?
    המפולת של 2006 ובטח של 2008 הבהירו לי שכל רגע עלולה לבוא הנפילה ואני לא רוצה להיות זה שנתקע אחרון עם הסחורה הפגומה.

תודה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות