חשוב להדגיש שמדובר בחברות עם שווי שוק קטן אך לא קטן מדי כאלה שיכולות לנהל את הסיכונים שלהן נכון, שכן חברה עם מוצר אחד ובלי יותר מדי כסף בקופה לא יכולה לשרוד לאורך זמן.
הכלי העיקרי ששימש אותי לבחירת מניות עפ"י ניתוח פיננסי שלהן הוא הערכת שווי באמצעות היוון תזרים נקי לאחר הוצאות מימון, כלומר שימוש במחיר הון המשקף את הסיכון התפעולי ולאחר מכן הפחתת עודף התחייבויות פיננסיות, לקבלת שווי מניה של החברה שאנחנו בוחנים רכישתה.

אחרי כל הממבו-ג'מבו אלה הן שני הביומדיות שלי (חברות "שלב ראשון-שני") :


מזור - מפתחת, מייצרת ומשווקת מכשור רפואי לניתוחים מבוססי טכנולוגיה ייחודית (בעיקר לתחום עמוד השדרה). המוצרים של החברה נמצאים בשלב בשלות ושנת 2010 אמורה להיות תחילת שיווקם. בחרתי בה מאחר ומדובר בחברה מוכרת בקהילה הרפואית עם מוניטין וניסיון, כאשר שנת 2010 תהיה שנת מבחן בו החברה שפעלה עד כה בעיקר בשוק האירופאי אמורה לחדור לשוק האמריקאי להביא עמה חוזים ולקבל אישור FDA למוצר ספציפי.
עפ"י מודל היוון תזרימי מזומנים שאותו הזכרתי מדובר בשיעור היוון של כ-20-25%, מדובר בסיכון גבוה ובעצם זה מה שהיינו מצפים ואפילו רוצים מחברת ביומד בכדי להבטיח סיכוי לתשואה גבוהה.
שער כניסה שלי -1100.
יעד - 1550.
סטופ לוס שלי - 1000.


ביוליין - המעסיקה כ-45 עובדים, יש לחברה בקופת המזומנים כ-20 מיליון דולר והיא נסחרת לפי שווי שוק של כ-500 מיליון שקל. דרך הפעולה של החברה היא רכישת זכויות על מולקולות ממכוני מחקר אקדמיים או מחברות סטארט-אפ בשלבים מוקדמים של הליך הרישוי או בשלב הפרה-קליני. בעזרת המולקולות האלה מפתחת החברה תרופות ומעבירה אותן את הליך הרישוי הקליני, שבודק את היעילות והבטיחות של המולקולה. הדבר חוסך משמעותית בעלויות המו"פ ולכן עוזר לה להישאר עם הראש מעל המים.
מקור ההכנסות של ביוליין הוא מתן רישיונות משנה לייצור תרופות לחברות הגדולות, בהן חברת טבע המחזיקה בכ-10% מהחברה. התרופה המובילה של החברה מיועדת לטיפול בסכיזופרניה.
כאן באמצעות השימוש במודל של היוון תזרימי ולאחר ניתוח מקיף של הענף בו פועלת החברה ושל יתרונותיה וחולשותיה היחסיים של החברה, בונים תחזית להתפתחות מכירות החברה בעתיד. צפי צמיחה ריאלית גבוה יחסית למכירות ב-5-10 שנים הקרובות, עשוי להצדיק שווי גבוה מהותית מהשווי במקרה בו הצמיחה השנתית הצפויה הריאלית הינה של אחוזים בודדים בלבד.
את צפי מכירות עתידי זה גזרתי משלושה פרמטרים עיקריים : מגמת צמיחת הענף והסגמנטים בהם פועלת החברה, הערכה וצפי לגבי מעמדה התחרותי של החברה בענף ולבסוף היכולת של החברה לצמוח מעבר לשיעורי צמיחת הענף (הגדלת פלחי השוק).
השווי המסתמן של החברה מגיע לכ-150מיליון דולר. ( תחזית אופטימית מדברת על : גודל השוק הצפוי של המולקולה, שלפי הפרסומים מגיע לכ-15 מיליארד דולר, כולל התרופות המתחרות. במידה שהמוצר יגיע לנתח של 20%-30% מהשוק, המשמעות היא מכירות בהיקף של 3.5 מיליארד דולר)

שער כניסה שלי - 420.
יעד ראשוני - 560.
סטופ לוס שלי - 400.



הייתי זורק למתכון גם את קמהדע וכלל ביוטכנולוגיה ככאלה הצפויות לגל עליות נוסף, עבור כל אחת קיימות סיבות למכביר שיצדיקו גל כזה (אך קצרה היריעה מעבר לכך שמדובר בחברות המייצגות שווי שוק גבוה באופן ניכר ולכן לא מתאימות לפרופיל).

כמובן שכ"א יעשה את החושבים שלו באיזה שער ראוי להיכנס ומתי לקטוע הפסד, כמו כל מתכון חשוב המרכיב הסודי של כל אחד...


הערה - מדובר בדעתי האישית ולא המלצה