ציטוט פורסם במקור על ידי שם במה

...
אפרופו פיזור,גם אני סבורה שפיזור גדול מדי עשוי להיות לא לטובה.כרגע אני מחזיקה בכלכלית ה'(כ

20% מהתיק),אלעזרא א (5% מהתיק), הכשרההחז בטוח אגג (10% מהתיק).ופטרוכימים

כאמור. אשמח אם תחווה דעתך על הרכב הניירות.תודה מראש!
היי,

הרשי לי להציג את עמדתי בנושא - אני יוכל להתייחס לנייר ספציפי ולומר את דעתי אליו, אך לא להמליץ האם הוא מתאים לתיק מסויים מאותה הסיבה שאנני יוכל להתייחס לפירוט של כלל הניירות בתיק כולשהו כמכלול ולהגיד האם זהו תיק טוב או לא...

הסיבה לזה נעוצה בכך שיש להתאים את ההשקעה למשקיע ולא להפך... קראת אותי אומר את זה כבר מספר פעמים נכון

נייר, פיזור, תיק וסיכון הם משהו מעוד אינדבדואליים - ומשתנים ממשקיע למשקיע בגלל: יחסו להשקעה, יכולת הספיגה שלו, הסיכון/תשואה שהוא מעוניין לקחת, הידע שלו על מול כל נייר ויכולתו לעקוב אחריו ועוד גורמים רבים שלשם ידיעתם יש צורך להכיר את המשקיע אישית.

מעבר לכך גם אם היינו יושבים ומרכיבים תיק ביחד שמתאים לפרופיל המשקיע שלך - לא הייתי רוצה להעלות אותו בפומבי שכן הדבר עלול לגרום לאשנים אחרים (שפרופיל השקעה זה אינו מתאים להם) לחקות את התיק ובכך אנו, יחד, נכשיל אותם...

אני מאמין כי יתייחסתי לכלל בשלב כולשהו לכלל הניירות שציינת (כמו כן זה לא יוצא 100% אז אני מניח שיש בתיק ניירות נוספים).

דעה אישית:

כפי שכתבתי בעבר וכפי שציינתי בצאט ביום חמישי, אני מאמין כי השקעה באגחים בתשואה הנמוכה מ-3% בזמן זה (גם אם הם צמודים למדד) - אינה השקעה טובה עבורי, אך יכולה להיות הגיונית למי שמעוניין לסגור את הכסף לתקופה ארוכה ולחכות לפדיון.

ככל שהמח"מ של הנייר ארוך יותר, כך ההכללה נכונה יותר...