דבר ראשון נציין כי מדובר בהשקעה סולידית ביותר במונחים של השוק הנוכחי.

סדרות החוב של החברה לא משלמים קרן עד 2017 וגם אז הפריסה יחסית נוחה ובסכומים קטנים לסדר גודל של החברה. לפיכך הייתי אומר כי אין סכנה לתשלום עד לפחות שנה זו (2017) ולא רק בשנתיים הקרובות וכנראה גם מעבר לכך.

כמו כן מצב הדוחות של החברה אומנם יכול להיות טוב יותר אך בהחלט לא רע ונראה כי החברה מתייצבת (למרות שלא נכנסתי לעומק הקורה ואין לי הכרות מעמיקה עם החברה קודם לכן).

אם המטרה היא להשכיב סכום גדול לטווח זמן ניירות אילו יכולים להיות אופציה, כמו כן אם המטרה לנצל לזמן מוגבל/קצר כחלופה להפקדה של הכסף - יכול לשמש למטרה זו, אך יש לקחת בחשבון כי אחוז הריבית יחסית נמוך ולכן אם יצוץ לו משברון בעת שיהיה צורך בכסף יכול לגרום להפסד (לזמן קצר).

יחס מחיר השוק לקופון הריבית (שנקבע לפי מחיר הפארי) נוטה לטובת הנייר הלא צמוד, מה גם ששם יש אפשרות לרווח הון קטן נוסף. אך הדבר נכון רק זמן קצר ותלוי בגובה המדדים בזמן ההשקעה.

שוב - אם המטרה היא להשקעה לזמן ארוך, הייתי הולך על האג"ח הצמוד, אולי מפצל בין השניים. אם המטרה היא לזמן קצר (מספר חודשים) הייתי הולך על האג"ח שלא צמוד (כמובן שאז הייתי אישית מעדיף להשקיע בהשקעות בעלות תשואה גדולה יותר ואם אפשרות לרווח הון גדול יותר, חלופה זו טובה במידה ויש ייעוד לכסף, ככגון רכישת דירה, והמטרה היא הקטנת הסיכון ככל הניתן ועדיין ראה הערה למעלה).

ושיהיה חג שני שמח,