x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 19

נושא: פטרוכימים ב וג

פטרוכימים ב וג

שלום אלון,

אשמח אם תחווה דעה לגבי השניים הללו.מחמים דומים,קופונים סה"כ דומים,מחיר לעומת פארי כנ"ל.אחד צמוד השני לא.

האם כדאי להכנס אליהם ?

קראתי בכלכליסט,כמדומני,נתונים מדאיגים משהו על פטרוכימים.אם כי הכותב לא ייחס סכנה לעמידה בתשלומי השנה ו2011.

מה דעתך?

Re: פטרוכימים ב וג

דבר ראשון נציין כי מדובר בהשקעה סולידית ביותר במונחים של השוק הנוכחי.

סדרות החוב של החברה לא משלמים קרן עד 2017 וגם אז הפריסה יחסית נוחה ובסכומים קטנים לסדר גודל של החברה. לפיכך הייתי אומר כי אין סכנה לתשלום עד לפחות שנה זו (2017) ולא רק בשנתיים הקרובות וכנראה גם מעבר לכך.

כמו כן מצב הדוחות של החברה אומנם יכול להיות טוב יותר אך בהחלט לא רע ונראה כי החברה מתייצבת (למרות שלא נכנסתי לעומק הקורה ואין לי הכרות מעמיקה עם החברה קודם לכן).

אם המטרה היא להשכיב סכום גדול לטווח זמן ניירות אילו יכולים להיות אופציה, כמו כן אם המטרה לנצל לזמן מוגבל/קצר כחלופה להפקדה של הכסף - יכול לשמש למטרה זו, אך יש לקחת בחשבון כי אחוז הריבית יחסית נמוך ולכן אם יצוץ לו משברון בעת שיהיה צורך בכסף יכול לגרום להפסד (לזמן קצר).

יחס מחיר השוק לקופון הריבית (שנקבע לפי מחיר הפארי) נוטה לטובת הנייר הלא צמוד, מה גם ששם יש אפשרות לרווח הון קטן נוסף. אך הדבר נכון רק זמן קצר ותלוי בגובה המדדים בזמן ההשקעה.

שוב - אם המטרה היא להשקעה לזמן ארוך, הייתי הולך על האג"ח הצמוד, אולי מפצל בין השניים. אם המטרה היא לזמן קצר (מספר חודשים) הייתי הולך על האג"ח שלא צמוד (כמובן שאז הייתי אישית מעדיף להשקיע בהשקעות בעלות תשואה גדולה יותר ואם אפשרות לרווח הון גדול יותר, חלופה זו טובה במידה ויש ייעוד לכסף, ככגון רכישת דירה, והמטרה היא הקטנת הסיכון ככל הניתן ועדיין ראה הערה למעלה).

ושיהיה חג שני שמח,
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה אלון.אני מחזיקה בשני הניירות בסכום לא גדול (כ10% מהתיק ביחד),וקצת נבהלתי מהרכישה.עקב הכתבה,וגם עקב התנדנדות מחיר הניירות בשבועות האחרונים.

המטרה של הכסף(הסכום בכללותו) היא רכישת דירה,אך בטווח לא ממש מוגדר.עד 5 שנים,אני מקווה. הרעיון הוא הגדלת ההון כדי להגיע למסוגלות לנטילת משכנתא לדירה שאני חפצה בקנייתה.

כך שהמטרה מוגדרת מחד,ואמורפית טיפה מאידך...

הרגעת את חששותיי.

מה שחשוב לעשות זה לעקוב לאורך זמן אחר שינויים אפשריים והודעות חברה.

בעקבות ההודעות האחרונות ראינו ירידה בניירות אילו, אני רוצה לומר כי הירידה תיהיה זמנית, אך בסופו של דבר מדובר בניחוש. הניירות נסחרים היום בכ-10% תשואה, אני לא יודע באיזו תשואה את קנית את הניירות אך בתשואה זו מדובר בהשקעה שלדעתי הינה טובה ובהנחה כי מדובר להשקעה לאורך זמן.

כבר כעת אני יכול לומר לך כי בתשלום שמתוכנן בשנה הבאה (2011) עם הנתונים של היום (כלומר בהנחה שלא יהיו שינויים מרחיקי לכת) ייתכנו ירידות בעקבות חששות (באותה שנה החברה צריכה לפרוע 160 מיליון ש"ח). אני מאמין כי היא תפרע את החוב, אך אם מועד היציאה קרוב לאותו תאריך יש לשקול יציאה מוקדמת יותר מנייר זה.

כמו כן אמרת כי ההשקעה בחברה זו ביחס לתיק הינה רק 10% - פיזור מסוג זה טוב להשקעה מהסוג אותה את מתארת, מה שחשוב לזכור הוא כי פיזור רב מדי אינו תמיד טוב...

תדעגי כי יש ביכולתך לעקוב אחרי התפתחויות בכלל הניירות שאת מושקעת בהם. הדבר נכון שבעתיים כאשר משקיעים בניירות שנחשבים כ"בטוחים"...

השקפת העולם שלי אומרת כי ניירות בטוחים מסוג זה הם המסוכנים ביותר בעיתות משבר ואני מאמין כי יהיה משבר נוסף עוד לפני סוף שנת 2012...
    אלון פיאדה

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
    למרות שלא נכנסתי לעומק הקורה ואין לי הכרות מעמיקה עם החברה קודם לכן.

אלון,
    לקורה אין עומק, לקורה יש עובי.
    אתה יכול להכנס לעומק הבריכה או לעובי הקורה.

אליעזר שלום

באמת נהדר שאתה מנסה לתקן שגיאות כתיב, אבל מה לעשות
    אצלנו באתר לא מתקנים לאנשים שגיאות כתיב ממאה סיבות
    שציינתי כבר כאן אין ספור פעמים.

קבל בהבנה ואתה יכול לתקן אדם בפרטי

מקווה שהנקודה הובנה!!!!!

[quote=אליעזרבןיהודה]
    ציטוט פורסם במקור על ידי "אלון פיאדה":ojt2csyz
    למרות שלא נכנסתי לעומק הקורה ואין לי הכרות מעמיקה עם החברה קודם לכן.

אלון,
    לקורה אין עומק, לקורה יש עובי.
    אתה יכול להכנס לעומק הבריכה או לעובי הקורה.[/quote:ojt2csyz]

לקורה יש גם עומק, או שהיא היתה דו מימדית והכוונה היא דווקא למימד השלישי שכן - נכנסתי לפירוט כולשהו ולא נפנפתי את השאלה...
    אלון פיאדה

אלון שלום
    פטרוכמים מחזיקה כ- 17% מבז"ן
    אין סיכוי שהם לא ישלמו

ציטוט פורסם במקור על ידי RONB
    אלון שלום
    פטרוכמים מחזיקה כ- 17% מבז"ן
    אין סיכוי שהם לא ישלמו
    לכן אמרתי כי מדובר בהשקעה סולידית, אני לא חושב כי החברה לא תעמוד בהתחיבויות שלה, אבל אף פעם אל תגיד - אף פעם.

תמיד יכול להיות מקרי קיצון או שינויים שיגרמו לבעיות. כמו כן בכל השקעה צריך גם לקחת בחשבון גם יציאה מההשקעה ובהחלט יכול להיות כי יציאה מהשקעה זו בהמשך הדרך יכול להיווצר מצב כי ביחס להשקעה במחיר הנוכחי יגרם הפסד למשקיע.

במיוחד בנייר זה שפרעון הקרן בו ארוך, כלל ההשקעה נושאת ריבית יחסית נמוכה, והפסד לזמן קצר (כפי שתואר) בעת שהכסף צריך לשרת עבור רכישת דירה בעיתוי לא ידוע יכול להיות בעייתי בהשקעה גדולה מאחוז התיק (וזה לא המקרה כאן).

מעבר לכך זה שהחברה מחזיקה במניות של חברה אחרת לא אומר כלום. מה יחס ההון העצמי שלה? מה יחס ההשקעה בבז"ן מהסך הכולל של תיק הנכסים של החברה? מה יחס החוב של החברה? ומה תזרים המזומנים הצפוי שלה מההשקעות ויכולת מימושם? - הם ועוד רבים אחרים הם שאלות שיש לתת אליהם תשובה בשביל לדעת אם "אין סיכוי שהם לא ישלמו" ולא רק אחזקה במניות של חברה מסויימת. ותשובות לשאלות אילו אין בידי שכן כפי שאמרתי - אני לא בקי בפרטי החברה, אך מאמין כי מדובר בהשקעה סולידית על פי הנתונים היבשים.
    אלון פיאדה

מניות בזן משמשות בטוחה לפחות בחלק מהאגחים של החברה...
    לא זוכר באיזה כמות בדיוק ואילו אגחים בדיוק.
    אבל זה בהחלט מקטין את הסיכון.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות