x

עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
מציג תוצאות 21 עד 25 מתוך 25

נושא: לנדמארק

Re: לנדמארק

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani
    הי אלון
    כמו שנאמר ערך האגח עודכן בעקבות קופון שבסופו של דבר כנראה לא ישולם. ההנחה היא שתשלום זה יבוא לידי ביטוי בהסדר עתידי (אם יהיה כזה). שאלתי היא אם אמכור את האגח לפני ההסדר, האם אהיה זכאי לתשלום כלשהו בהסדר זה? כמו כן קופון זה הכיל בתוכו גם תשלום קרן. איך זה נכנס למשוואה זו?
    שלום gimani,

אם יש לך גישה לחשבון שלך באינטרנט תוכל לראות כי בתיק ההשקעות שלך צריכות להופיע שתי שורות. אחת סחירה ואחת לא.

השורה הסחירה היא יתרת ההשקעה שלך (בקיזוז הניירות שיפדו). חלק זה סחיר ואם תמכור אותו אתה מוציא את ההשקעה שלך מהחברה בחלק זה בלבד.

השורה הלא סחירה היא הפדיון שהיה צריך להיות מבוצע ולא בוצע והוא עומד לזכותך (כל עוד לא תבקש מהבנק למחוק אותו "כי הוא מפריע לך" - תתפלא יש אנשים כאלה).

כלומר אם וכאשר יהיה הסדר - חייבת להיות התייחסות לחלק זה של החוב. אז אתה תיהיה זכאי על פי ההחלטה שתתקבל שם.

לרוב חלק זה מקבל עדיפות על החלק שסחיר (שכן החלק הלא סחיר הוא חוב שכבר היה צריך להפדות והחלק הסחיר הוא חוב עתידי).

הדוגמה האחרונה שדומה למקרה זה היא הדוגמה של אג"ח פולישק שהגיע לסיום תהליך ההסדר בימים אילו. החלק הלא סחיר נפדה בחלקו בתשלום מזומן וחלקו הומר לאג"ח חדש בתנאים שנקבעו, בעוד החלק הסחיר הומר כולו (כלומר ללא פדיון מזומן) לאג"ח הסחיר החדש.

אני מקווה שהדבר מובן...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

שאלה לאלון:

בנושא התשלום והפדיון של האיגרת:

על פי הבנתי ה"ריבית " לא נכללת בני"ע החדש אלא רק החלק בפידיון שהיה אמור להיפדות.

כלומר אם היום הנייר של לנדמארק חוזר להיסחר : מה יהיה שווי המשקל החדש שלו בהנחה שיש לקחת בחשבון גם את הני"ע החדש שנקרא "לנדמארק אגח חש"? האם זה משנה בכלל?

שאלה נוספת:
    האם לדעתך הייתה זו הזמדנות לקנות את לנדמארק אגח א לפני תום המסחר במחיר של 5 אג'?

לגבי שאלתך הראשונה - זה תלוי במסגרת ההסדר ולא משהו כללי שניתן תמיד לומר אותו לגבי כול אג"ח.

לגבי שאלתך השנייה, אני מאמין כי במחיר נמוך כמו זה אכן מדובר בהזדמנות ואני נוהג להשכיב כמה אלפים כל פעם שיש לי הזדמנות לכך (בהתחשב ביחס החוב לאג"ח לעומת החובות האחרים ולהון העצמי [השלילי] של החברה).

במקרה הזה לא הצלחתי לתפוס את הנייר ביומו האחרון.

אך חשוב לציין כי דווקא השקעה מסוג זה אני רואה כהשקעה ספקולטיבית שכן אינך יודע מה באמת יהיה הערך הסופי של הנייר (אם בכלל) ואינך יודע מה משך ההשקעה הצפוי (יכול לקחת שנים).

הסטטיסטיקה אומרת כי לרוב תצא ברווח וגם במבט כולל יהיה בכך רווח (אך בהשקעה בודדת אתה יכול להפסיד את מלוא הסכום). בנקודה הסופית מדבור בסוג של הימור, הימור טוב אם מתחשבים בנתוני עבר, אך הימור...
    אלון פיאדה

שלום אלון
    אם אפשר דעתך על הסדר החוב שהתקבל בין מחזיקי האגח לבעל השליטה בחברה.
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... echMusafHP
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

בסך הכל מדובר בהסדר טוב ביחס למחיר הקנייה של הנייר בשוק בשנה שלפני הוצאתו בהמסחר ויציאה להסדר.

אך מה הטעם להסתכל על נייר שאין ביכולתנו להנות מימנו?!?

אם המטרה להסתכל על מסגרות הסדר בשביל לבדוק כדאיות עתידית אז יש לדעת כמה דברים:

(1) לא כל הסדר הוא טוב, יש הסדרים שגם במחיר שוק רגע לפני הפסקת המסחר - לא מחזירים את ההשקעה.

(2) בממוצע הסדר חוב מחזיר למשקיע כ- 40 אגורות לשקל, אך טווח של 20 עד 30 אגורות להסדרים בחברות "בעלות נכסים" נחשב טוב (יש הסדרים שנובעים לא בגלל חוסר בנכסים אלא בגלל תזרים מזומנים והם מטים את הממוצע).

(3) יש לקחת בחשבון כי הסדר יכול לקחת זמן רב וכי יש לו עליות עקיפות על הסכום שמתקבל בסופו של דבר - אם בכלל. זמן שווה תשואה וחוסר נזילות שווה תשואה - ולכן מי שנכנס במטרה להנות מהסדר צריך לקחת בחשבון את הזמן שהכסף שלו ישכב ואת הצורך שלו בנזילות.

(4) אני אישית אוהב הסדרים (או נכון יותר הודעות על יציאה להסדרים) מסיבות רבות, אך בעיקר כאשר אני לא בנייר - כך נוצרת הזדמנות להיכנס אליו...
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות