היי אלון,
אני מחזיקה באגח של לנדמארק מסדרה א משער 10.5
תוכל לעדכן לגבי האגח?הבנתי שהחברה בתהליכי הסדר, לאן פניו מועדות?
האם בשלב הזה אתה ממליץ לצאת מן האגח או להישאר?
תודה, נטלי
היי אלון,
אני מחזיקה באגח של לנדמארק מסדרה א משער 10.5
תוכל לעדכן לגבי האגח?הבנתי שהחברה בתהליכי הסדר, לאן פניו מועדות?
האם בשלב הזה אתה ממליץ לצאת מן האגח או להישאר?
תודה, נטלי
לנדמרק אג"ח א' או לנדמרק אג"ח 3?
אני הניח כי מדובר על לנדמרק אג"ח א (זה שלא להמרה)...
ובכל מקרה, כמו שכתבתי בעבר, יש להבין למה נכנסים באג"ח מסוג זה.
החברה הינה יכולה לעמוד בהתחייבויות, אך כאשר קונים חוב בעשירית המחיר מעוניינים בהסדר ולא בתשלום כולל...
לכן יש לקחת בחשבון את סיכון אובדן ערך (למרות שבסבירות גבוה ניתן לקבל משהו מהחברה גם בתהליך של פירוק), אבל יותר מזה יש לקחת בחשבון את עניין הזמן!
נניח שניתן לעשות 100% ממחיר נוכחי, אבל זה ייקח 3-5 שנים לראות את הכסף, האם זה שווה לך?
כמו כן יש לקחת בחשבון ירידה בערך הרשום לפני מימוש וכניסה לאי סחירות...
נייר שיורד כמעט 6% ביום כזה - אומר דרשני...
מה שאני אומר זה שאם מדובר להשקעה בנתח קטן ומכניסים בשביל לשכוח (נשמע משונה אבל אני לדוגמה עשיתי את זה עם אופק נדלן, רגע לפני כניסה לאי סחירות)- אז כן, לא לגעת...
אבל אם עוסקים בזה באופן קבוע ומבצעים מעקבים במטרה לתזמן את השוק - ועוד עושים את זה על נייר בודד (כלומר לא על מספר ניירות מאותו הסוג) , או בנתח גדול מהתיק, אז אני אישית חושב שזה לא השקעה שמתאימה למשקיע.
יכול להיות שמחר יעלה ל-12 האם אז תממשי?
אם כן אז למה לא לשים בניירות בטוחים קצת יותר ולעשות את זה באותו טווח זמן? לדוגמה אתמול דיברתי על הירידות בכור והרחבת ההשקעה שלי בחברה (דוגמה אחת משלוש - ניתן למצוא בתמליל של הצאט), היום עושה 10%. שתי הדוגמאות הנוספות 3% ו-5%... כלומר הפער היומי הממוצע ביננו הוא 10% (5 ירידה ו-5 עלייה), אז למה להמתין לנייר בודד שיעלה לרווח של 20% בשביל למכור ולסבול כול הדרך כולל הסיכון שנחתך בחצי ונברח?!?
אם נחליט להמתין ל-40?
דובר על כך שהנייר שווה 40 פלוס, כלומר רווח של 300%, אני לא בדקתי את המספרים, אך נראה לי לא ראלי, ובכל זאת נניח שאכן נכון, שוב חוזרים לשאלה האם את מוכנה להמתין זה יכול לקחת חודש, זה יכול לקחת חצי שנה וזה יכול לא לקרות לעולם. בדרך יכול להיות שהנייר יבקר ב- 5 ויכול להיות שאנו נמצאים בתחיתי הסופית שלו? האם הסכום שיש לך על הנייר מעותי? האם את תזדקקי לו בטווח הזמן הקצר-בינוני?
כיצד את מרגישה לגבי צורת חשיבה של - ההשקעה עבורך נמחקה?!? האם את יכולה לחיות עם מחשבה כי ההשקעה שלך שווה כרגע אפס ואת ממתינה עד לסיום הפרשה (אני מוצא לנכון לחשוב כך כאשר אני מכניס את הכסף שלי להשקעות מסוג זה - ואני נוהג מראש במחשבה כי השקעה זו בטלה ואולי חלק יחזור והתממש).
ברגע שתחליטי מה הרצון שלך מהנייר, אני חושב שהתשובה ברורה...
לגבי לאיפה החברה הולכת, אף אחד לא ממש יכול לדעת, הנייר יהיה שווה משהו בסופו של דבר. גם אם הנכסים לא יחזרו והפרויקטים לא יצאו לפועל , מרבית החוב (כ-שלוש רביעים מימנו) הוא מול מחזיקי האג"ח , החברה יכולה לשרת מחצית מהחוב הכללי לפי ערכים נכוחיים, בקיזוז הוצאות מימוש ומחירים נמוכים מהספרים (מה שסביר להניח במקרה של פירוק) סביר להניח כי הערך הסופי יהיה גבוה (ואני מדבר על 100%) מערך נוכחי. כמו כן יכול להיות מצב של התאששות או הסדר ואז אולי אף יותר...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
היי אלון,
מה ההסבר לכך השאגח של החברה (אג"ח א) שינה ביום חמישי את שערו מ9 ל1.49?
החברה לא הגיע להסדר ולפי העיסקעות שהתבצעו באותו היום אני לא מבינה את שינוי השער.
אשמח להסבר, תודה
תיקון טכני,
בסוף החודש צריך להיות תשלום...
בהחלטה מיום חמישי שבה נתבקשה האספה לאשר דחייה של התשלום הוחלט כי לא לאשר את הדחייה ולכן מבוצע תיקון טכני של מחיר השוק בהתאם לריבית הצבורה שצריכה להיות משולמת בסוף החודש.
ראה החלטה 3 במסמך הבא:
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=548942
האם זה אומר כי ישולם? לדעתי לחברה אין את הכסף לתשלום, אך בכל מקרה אין הרבה מה לעשות בנידון עבור מי שמחזיק בנייר.
אם יש לך חשבון גישה ברשת תוכלי לראות כי כעת מופיעות לך שתי שורות - אחת סחירה ואחת לא.
השורה הלא סחירה היא של התשלום המיועד. גם אם לא יבוצע בפועל יכנס למסגרת כל הסדר שיהיה בנוגע לנייר. בנתיים מדובר בשורה "לא פעילה".
אלון פיאדה
היי אלון,
האם זה אומר שבמידה והתשלום לא יבוצע, אז שער האגח יתוקן כלפי מעלה?
תודה, אסף.
לא,
לאחר שמנגנון הבורסה עושה את החישוב והתיקון הטכני מבוצע לא מבוצע תיקון חוזר.
השורה לתשלום פשוט נשארת כפי שהיא עד לביצוע הסדר כולשהו, כפי שכתבתי:
"...השורה הלא סחירה היא של התשלום המיועד. גם אם לא יבוצע בפועל יכנס למסגרת כל הסדר שיהיה בנוגע לנייר. בנתיים מדובר בשורה "לא פעילה"..."
אלון פיאדה
הי אלון
היום עלה האגח ב 168% במחזור ענק. למעט כינוס אסיפת אגח לא ראיתי פירסום משמעותי.
מה זה אומר על תשלום הריבית הקרוב. אם תשלום זה מבוצע אני ברווח של 100% ואם לא אז אני בהפסד של 50% (אשמח אם תעזור לי להבין האם אני שמח או עצוב).
כמו כן האם במקרה של הסדר תהיה עדיפות לאלו שהחזיקו באגח לפני עידכון המחירים לעומת אלו שרכשו אותו לאחר מכן?
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
אנחנו מדברים על אותו הנייר ?!?
נכון שעלה 168% היום, אבל מדובר על שתי עסקעות שבוצעו בסגירה בסך כולל של 9.4 אלף שקל. לא הייתי מגדיר את זה מחזור ענק...
המחיר ששולם הוא 4 אגורות לנייר (כאשר מחיר הפתיחה היה 1.49 אגורות) לכן אולי ניתן לחשוב כי מדובר במחזור גדול של ניירות - 234,310, אך בסופו של דבר מדובר על פחות מעשרת אלפים שקל שהעבירו ידיים...
מה זה אומר לגבי התשלום הקרוב - כלום... זה אומר שמישהו היה מוכן להכנס בשביל הסיכוי שיהיה איזה תשלום או מסגרת הסדר שתיתן יותר מ-4 אגורות על חוב של קצת יותר מ-100.
כמו כן החברה כן הוציא הודעה היום, כמה שצר לי לבשר זאת לך, על כך שבגלל חוב של 22 אלף ש"ח, ביטוח לאומי הוציא אליהם עיקול...
ראה הודעה במאיה:
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=549898
כמו שאמרתי בתחילה, הנייר יראה עוד מחירים נמוכים יותר ותקופה של אי סחירות לפני שניתן יהיה לראות מימנו משהו, אם בכלל...
לגבי שאלתך השנייה:
כלל הנושים שווים ולכן לא, מה כן יכול להיות. במסגרת הסדר יכול להיות כי יוחלט על תשלום מזומן כולשהו עבור החלק הלא סחיר והיתרה בהמרה לחוב חדש בעוד מי שמחזיק בנייר עצמו יקבל רק המרה (ראה דוגמת פולישק, כאשר ההשוואה במצבים כמובן אינה זהה!).כמו כן האם במקרה של הסדר תהיה עדיפות לאלו שהחזיקו באגח לפני עידכון המחירים לעומת אלו שרכשו אותו לאחר מכן?
בנקודה הסופית - לא הייתי בונה על זה...
אלון פיאדה
טעות שלי
הסתכלתי בעמודה הלא נכונה, מחזור אפסי.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
הי אלון
כמו שנאמר ערך האגח עודכן בעקבות קופון שבסופו של דבר כנראה לא ישולם. ההנחה היא שתשלום זה יבוא לידי ביטוי בהסדר עתידי (אם יהיה כזה). שאלתי היא אם אמכור את האגח לפני ההסדר, האם אהיה זכאי לתשלום כלשהו בהסדר זה? כמו כן קופון זה הכיל בתוכו גם תשלום קרן. איך זה נכנס למשוואה זו?