x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 25

נושא: לנדמארק

לנדמארק

מה דעתך לגבי האג"ח שווה את הסיכון ?

Re: לנדמארק

כהשקעה ספקולטיבית יכול להניב רווח.

חשוב לזכור כי החברה נמצאת בתהליך פירוק, ההון העצמי הרשום שלה שלילי, כאשר ינסו למכור את הנכסים הם יהיו שווים אפילו פחות ועדיין הנייר נסחר לפי יחס של אחד לעשר (בעשירית המחיר) ולכן יכול להכיל פוטנציאל לרווח.

ובכל זאת, בעת הזו, כאשר יש כל כך הרבה הזדמנויות לעשות רווח על השקעות שבטיבם הינם השקעות עם סיכון נמוך, הייתי ממליץ להתמקד במשהו קצת יותר בטוח.

נניח שניתן לעשות באג"ח הזה 100-200% רווח ותהליך קבלת הכסף יהיה שנה עד שלוש שנים, כאשר הסיכון הוא להפסיד 50% או אולי אף את הכל.

האם לא כדאי את הכסף בהשקעה שתניב עשר - עשרים או אפילו יותר בטווח של חצי שנה עד שנה?

או לחלופין לשים במשהו קצת יותר ספקולטיבי אך הרבה יותר בטוח בעל פוטנציאל רוח של 30-50% בחצי שנה?

בכל מקרה במידה ותחליט להיכנס להשקעה זו לא תמומלץ לשים נתח גדול מהתיק. נגיד שתשים 5% מהתיק אז תעשה רווח שאינו גדול ביחס לתיק ועדיין תצטרך להתעסק ולעקוב אחרי הנייר...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון, תוכל לתת רשימה של אגחים של 20-30% שאתה רואה בהן סיכוי עולה על סיכון?
    תודה, רון

ציטוט פורסם במקור על ידי hron
    אלון, תוכל לתת רשימה של אגחים של 20-30% שאתה רואה בהן סיכוי עולה על סיכון?
    תודה, רון
    אולי אחרי החג, אבל אני לא מאמין ברשימות כאילו, במיוחד כאשר מדובר על ניירות מסוג זה - בגלל שהשינוי בהם יכול להיות גדול ומהיר ולכן הרלונטיות שלהם קצרת מועד.

הבעיה היא כי יש הרבה אנשים שלא מבינים זאת ונופלים בעקבות כך והדבר שאני הכי לא רוצה שיקרה זה שמישהו יפסיד כסף בגלל שהוא לא מבין בדיוק למה הוא נכנס, זה סותר את כל המטרה שלי בהשקעת הזמן בניסון ללמד ולהרחיב את הידע הפיננסי של הקוראים שלי...
    אלון פיאדה

אלון,
    יופי של תשובה בנושא הלמה לא לתת רשימת ניירות כאלה...
    לדעתי.

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה

חשוב לזכור כי החברה נמצאת בתהליך פירוק, ההון העצמי הרשום שלה שלילי, כאשר ינסו למכור את הנכסים הם יהיו שווים אפילו פחות ועדיין הנייר נסחר לפי יחס של אחד לעשר (בעשירית המחיר) ולכן יכול להכיל פוטנציאל לרווח.

ובכל זאת, בעת הזו, כאשר יש כל כך הרבה הזדמנויות לעשות רווח על השקעות שבטיבם הינם השקעות עם סיכון נמוך, הייתי ממליץ להתמקד במשהו קצת יותר בטוח.

נניח שניתן לעשות באג"ח הזה 100-200% רווח ותהליך קבלת הכסף יהיה שנה עד שלוש שנים, כאשר הסיכון הוא להפסיד 50% או אולי אף את הכל.

האם לא כדאי את הכסף בהשקעה שתניב עשר - עשרים או אפילו יותר בטווח של חצי שנה עד שנה?

או לחלופין לשים במשהו קצת יותר ספקולטיבי אך הרבה יותר בטוח בעל פוטנציאל רוח של 30-50% בחצי שנה?

בכל מקרה במידה ותחליט להיכנס להשקעה זו לא תמומלץ לשים נתח גדול מהתיק. נגיד שתשים 5% מהתיק אז תעשה רווח שאינו גדול ביחס לתיק ועדיין תצטרך להתעסק ולעקוב אחרי הנייר...
    אלון שלום,
    אני רוצה להתייחס לתגובתך ולהתחיל דווקא מהסוף..ראשית אני חייב לחלוק עליך בנוגע להערה האחרונה שלך. אחרי כל נייר שאני מחזיק אני חייב לעקוב, ולהתעסק איתו, ולנתח אותו כמעט בכל נק' זמן. אז זה בטח לא שיקול אם להיכנס לנייר.
    לגבי החלופה שציינת על ניירות עם תשואות של 20%-50%, גם הם מאוד ספקולטיביים, וגם בהם שום דבר אינו בטוח, או הרבה יותר בטוח. אפילו דלק נדלן של תשובה, עם 16% תשואה כיום אינו בטוח. הבטוח היחיד זה אולי פק"ם בבנק. אבל זה לא מה שמעניין אותנו כאן בפורום...
    לגבי זה שהחברה בקשיים טוב זה ברור, ובגלל זה קיים סיכוי אדיר מול סיכון גדול. הון עצמי שלילי לא אומר שבהכרח החברה תתפרק, ואם שנה שעברה הינו בוחרים רק אגחים שיש להם הון עצמי חיובי, אז על הרבה מאוד אגחים שהיום נותנים תושאה נמוכה מ-10% ושנה שעברה נתנו תשואה מעל 50% היינו מוותרים.
    אני אישית קראתי את ההסדר המוצע ע"י החברה. במידה והוא יאושר, מדובר שם על קבלת אגח בע.נ. של כ-44 אג' עבור מחזיקי אגח א'. כיום האגח נסחר סביב 11-12.5 אג'. 44 אג' לא כוללים כמובן את המניות שהחברה מציעה בנוסף וזה פחות מעניין מבחינתי. האם ההסדר יאושר? אני לא נביא אבל האינטרס של הצדדים, שהוא כן יאושר אחרת כולם מפסידים והרבה יותר ממה שההסדר מציע. יש כאן - לדעתי לפחות - הזדמנות גדולה מאוד, ומי שיש לו סבלנות ואורך רוח (כחצי שנה בערך), יעשה הרבה מאוד כסף על הנייר זה.

גילוי נאות: אני כמובן נמצא בנייר הזה משער 11.3 (כ-4% מהתיק שלי). ומבין לבד שאיפה שיש סיכון גדול יש סיכוי עוד יותר גדול. ככה זה עובד ולא רק בנייר הספציפי הזה . וכמו שנכנסתי בזמנו לבוימלגרין, לדלק נדלן ועוד אגח שהיו במחירים מצחיקים, כך גם פה.

רונן

שלום רונן,

זו בדיוק הייתה הנקודה שלי, אני חושב שנדרש מעקב עבור כל נייר, אבל אני לא חושב שנייר זה שווה את המעקב בייחס לניירות אחרים עם אותה תשואה, כי אני מאין שהסיכון בו גדול יותר מהמקבילים אליו.

יכול להיות שבסופו של דבר אכן הוא יניב רווח גדול ואני אשמח עבורך, אבל אני חושב שיש השקעות טובות יותר ביחס סיכון/סיכוי ובתכולה של ההשקעה.

דבר נוסף - אנו לא נמצאים במצב שהיינו בו לפני שנה-שנה וחצי ולכן זה לא רלוונטי כלל.

כמו כן אני מאמין, ועוד תשמעו את המוטו הזה הרבה - כי יש להתאים את ההשקעה למשקיע ולא להפך! והשקעה כזו לדעתי לא מתאימה לרוב האנשים בגלל רמת ידע והבנה של השוק ודרכי פעולתו.

אבל כל הכבוד לך - אתה מפגין ידע, הלך רוח והבנה של המצב ולכן מאוד יכו ללהיות כי השקעה כזו אכן מתאימה לך...
    אלון פיאדה

היי רונן
    אני מחזיקה באג"ח (סידרה א'). יש אפשרות ליצור איתך קשר למייל עם שאלות הנוגעות לאג"ח ולהסדר?

ציטוט פורסם במקור על ידי RYADB
    ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה

אלון שלום,
    אני רוצה להתייחס לתגובתך ולהתחיל דווקא מהסוף..ראשית אני חייב לחלוק עליך בנוגע להערה האחרונה שלך. אחרי כל נייר שאני מחזיק אני חייב לעקוב, ולהתעסק איתו, ולנתח אותו כמעט בכל נק' זמן. אז זה בטח לא שיקול אם להיכנס לנייר.
    לגבי החלופה שציינת על ניירות עם תשואות של 20%-50%, גם הם מאוד ספקולטיביים, וגם בהם שום דבר אינו בטוח, או הרבה יותר בטוח. אפילו דלק נדלן של תשובה, עם 16% תשואה כיום אינו בטוח. הבטוח היחיד זה אולי פק"ם בבנק. אבל זה לא מה שמעניין אותנו כאן בפורום...
    לגבי זה שהחברה בקשיים טוב זה ברור, ובגלל זה קיים סיכוי אדיר מול סיכון גדול. הון עצמי שלילי לא אומר שבהכרח החברה תתפרק, ואם שנה שעברה הינו בוחרים רק אגחים שיש להם הון עצמי חיובי, אז על הרבה מאוד אגחים שהיום נותנים תושאה נמוכה מ-10% ושנה שעברה נתנו תשואה מעל 50% היינו מוותרים.
    אני אישית קראתי את ההסדר המוצע ע"י החברה. במידה והוא יאושר, מדובר שם על קבלת אגח בע.נ. של כ-44 אג' עבור מחזיקי אגח א'. כיום האגח נסחר סביב 11-12.5 אג'. 44 אג' לא כוללים כמובן את המניות שהחברה מציעה בנוסף וזה פחות מעניין מבחינתי. האם ההסדר יאושר? אני לא נביא אבל האינטרס של הצדדים, שהוא כן יאושר אחרת כולם מפסידים והרבה יותר ממה שההסדר מציע. יש כאן - לדעתי לפחות - הזדמנות גדולה מאוד, ומי שיש לו סבלנות ואורך רוח (כחצי שנה בערך), יעשה הרבה מאוד כסף על הנייר זה.

גילוי נאות: אני כמובן נמצא בנייר הזה משער 11.3 (כ-4% מהתיק שלי). ומבין לבד שאיפה שיש סיכון גדול יש סיכוי עוד יותר גדול. ככה זה עובד ולא רק בנייר הספציפי הזה . וכמו שנכנסתי בזמנו לבוימלגרין, לדלק נדלן ועוד אגח שהיו במחירים מצחיקים, כך גם פה.

רונן

רונן,
    אני לא איתך בהערכה כי שווי האגח הוא כ 44 אג' משווי ההסדר.
    האגח אכן יהיה בשווי אותו נקבת במידה והחברה תעמוד בהתחייבויתיה.
    ובמה זה כרוך?
    זה כרוך בכך שהקרקעות אותן קנתה בתקופת הגאות אכן יבשילו, ויוכלו להניב תזרים.
    אך לפני כן יש צורך כי כלכלות אירופה יעמדו על רגליהן והבנקים יריגשו מספיק בטוחים כדי לתת מימן לאוכלוסיה ולחברות הנדלן בפרט. נכון שיש בטחונות אך הערכות השווי של הנכסים בארהב דמיונים ומנופחים..

אלון,
    מרבית החוב המוחץ של לנדמארק הוא לאגחים. כלומר ברגע שחצי מאיגרות החוב הופכת למנויות אחרי תספורת רצינית, ההון של לנדמארק הוא חיובי. הנעלם הוא מה שווי הקרקעות שנמצאות בקבינימט ברומניה ובעוד כל מיני חורים...

אין לי התעלם מההתנהגות המושחתת של בעל השליטה, נמרוד טבי.

ג.נ- מחזיק משאר 10 ומאמין כי יכול להיות אפסייד בטווח הארוך ל שווי של 20 אג'.

danakar שלום,
    ההערכה שלי לגבי שווי האגח מתבססת רק על מתווה ההסדר כפי שפורסם במאיה ב-25.3.10.
    בסעיף 33.1.1 סעיף ט. יש פירוט של התחשיב שהחברה ביצעה על מה שיקבלו מחזיקי אגח א' וממנו נגזר שווי של כ-41 אג' (ולא 44 כפי שכתבתי בטעות), רק על החלפת אגח א בסידה החדשה. בנוסף יש גם מניות שמקבלים מחזיקי האגח (56% ממניות החברה). את שווי המניות לא בדקתי כלל, כי אני לא יודע מה הן שוות. (עד שלא יהיה הסדר ועד שלא יעמדו בחוב הן שוות 0) ולכן אני מתייחס רק לאגח שיתקבל.
    לא בטוח שבמהלך המסחר הרגיל באגח מחירן יגיע ל41 אך קרוב לכך (30-36) יגיע, ושוב רק במידה וההסדר יאושר ע"י מחזיקי האגח וע"י ביהמ"ש, ותמיד קיימת אפשרות שהכל יתפוצץ ונפסיד כמעט הכל...צריך הרבה אורך רוח להשקעות כאלה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות