שלום אלון
יופי של פעילות מחודשת ישר כח
אלדן טק 2160067
תשלום קרן וריבית נידחה לא ברור לי מצב האגח סידרה קטנה ולחברה מספיק נכסים למימוש \ הלואה
אשמח לעוד אינפו
אלון
שלום אלון
יופי של פעילות מחודשת ישר כח
אלדן טק 2160067
תשלום קרן וריבית נידחה לא ברור לי מצב האגח סידרה קטנה ולחברה מספיק נכסים למימוש \ הלואה
אשמח לעוד אינפו
אלון
היי,
לא נראה כי תיהיה בעיה לחברה לעמוד בכלל החובות שלה. לחברה הון עצמי של מעל ל-50 מליון ש"ח מה שאומר יחס הון למאזן של כמעט שליש (33%) ולמרות שהחברה ביצעה מחיקות ב-2008 הרווח הגולמי שלה היה חיובי כמו כן החברה רשמה רווח נקי בשנת 2009.
הדחייה נועדה לאפשר לחברה להגיע להסדר בנוגע לאשראי הבנקאי שלה. במידה ותהיה בעיה בתשלום הועמדו בטחונות בצורת מניות שהחברה מחזיקה, לראייה מחיר השוק של הנייר.
נייר מסוג זה יכול לשמש כחנייה טובה של כסף זמין בהעדר חלופות, אך שוב הייתי ממליץ לפזר על מספר ניירות דומים (שכן אני רואה כי הסחירות שלו נמוכה).
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
שלום אלון ובהצלחה,
למה הנתונים הפיננסים על החברה בלאומי טרייד שונים
מאלה המפורסמים באתר הבורסה.
בלאומי ההון העצמי הוא 24מיליון בלבד
לעיתים לוקח להם זמן למשוך את הנתונים, כמו כן תוכל לראות הבדלים בין אתרים שונים (גלובס, ביזפורטל, לאומי טרייד...). חלק מההבדלים נובעים מכך שישנם גם שדות מחושבים וכל אחד מחשב טיפה שונה.
בכל מקרה של סתירה - עדיף להאמין למה שמופיע באתר הבורסה. כמות הטעויות שם קטן יותר והנתונים נמצאים תחת פיקוח ומתוקנים מהר יותר.
אלון פיאדה
פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
אלון, במידה ותהיה בעיה בתשלום
[quote=אליעזרבןיהודה]פורסם במקור על ידי "אלון פיאדה":3exe3pll
אלון, במידה ותהיה בעיה בתשלום[/quote:3exe3pll]
תודה תיקנתי, אבל שים לב לביקורת שקיבלת בנושא מצד גולשים באתר, אני שמח לקבל תיקונים אבל אשמח לקבל אותם בהודעה אישית (חשוב לציין נושא הדיו ומיקום התגובהן או אפילו לקשור אותם להודעה)...
אלון פיאדה
פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
טעות חמורה, אתה טועה ומטעה.
החברה אכן ניסתה להגדיל אשראי ולעמוד בתשלום במרץ קרא את הודעת החברה במאיה שפורסמה ביום 08/02/10 אך נכשלה בנסיונה והבנק סרב ולכן החברה פרסמה הודעה ביום 18/03/10 ממש בדקה ה90 מכיוון שזה היה כבר יום הקום שלא תוכל לשלם. הדחייה נעשתה לאור כשלון החברה בהגעה להסדר אשראי ולא נכון לכתוב שהדחייה נעשתה על מנת להגיע להסדר אשראי עם הבנק, לחברה אין כסף לשלם את החוב!!!. כעת החברה תנסה להגיע להסדר עם מחזיקי האג"ח. לכתוב שלחברה אין בעיה לעמוד בתשלום כי יש לה הון עצמי חיובי זה מוזר ביותר, בכדי לעמוד בתשלום חברה צריכה מזומן ולא הון עצמי עובדה שהתשלום לא בוצע במועד ואין בטחון שישולם אחרי דחייה נוכחית.
אלון, תקרא את הודעות החברה לפני שאתה עונה, אתה מכשיל את הקוראים ללא כוונת זדון אך זה ממש לא מקצועי. גם קריאת הדו"ח הכספי לא תזיק לך ולכתוב תשובה של - לא נראה לי כי תהיה בעיה לחברה לעמוד בכלל החובות שלה כשבה בעת כבר ידוע שיש בעיית תשלום זה לא לעניין.
כאשר ההון העצמי של חברה חיובי וגבוה ביחס לחוב ואפילו טוב מכך ביחס למחיר השוק של החוב, סבירות החזר החוב (עמידה בחובות - לא תשלום זה או אחר, בדיוק כמו שנכתב) - גבוהה!
במקרה זה יש בטחונות נוספים מול החוב בעדיפות ראשונה, כך שאפילו במקרה של פירוק החזר החוב (לא התשלום) נמצא בסבירות אפילו גבוהה עוד יותר.
השקפת העולם שלנו ונקודת המוצא שלנו אינה זהה - אני ואתה יכולים להבין זאת בכלל ההתכתבויות באתר - אנו פשוט מאמינים בדברים שונים!
אני לדוגמה חושב שיציאה להסדר זה דבר טוב, מרבית השוק יכול לא להסכים איתי. אני חושב שפריסת חוב בתנאים מעודפים זה דבר טוב, מרבית השוק לא מסכים איתי. אני חושב כי סיכון נמצא במשקיע ולא בהשקעה, מרבית השוק אינו מסכים איתי.
אבל במקרה זה לפחות נראה שהשוק מסכים דווקא איתי - שוב, לראייה מחיר השוק של החוב...
אלון פיאדה