x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: אנגל משאבים

אנגל משאבים

היי אלון
    לאור השתלשות הענינים באגח זה,התחרות בין הצעות רכישה של אלוביץ וטאגור וצו הקפאת ההליכים העומד על הפרק בקרוב, עתיד פרעונו של האגח אינו ברור.
    אני סופגת כרגע את כל הירידות שהיו לאחרונה ומתקשה להחליט כיצד לנהוג.
    אודה לך מאוד אם תוכל להביע דיעה בענין.
    אנג'ל משאבים ה' 7710130
    בברכה
    דנה

Re: אנגל משאבים

היי דנה,

כאשר סוחרים בשוק ההון חשוב להבין את הסיכונים וחשוב לקחת בחשבון שלא תמיד יוצאים ברווח.

ברור לכל שהעתיד של נייר זה לוט בערפל ובסופו של דבר הוא לא ישולם במועדו אלא במסגרת הסדר. סביר להניח כי תיהיה תספורת מסוג כולשהו במסגרת אותו הסדר, מה יהיה התשלום הסופי וכיצד הוא יבוצע (סכום, תאריכים, פריסה...) אינם ידועים כרגע - לפיכך מדובר בהשקעה שיש בה מידה של ספקולציה.

אני מאמין כי אין להסתכל על העבר, זה לא משנה בכמה קנית, אם את ברווח או הפסד בנייר. אני עצמי מושקע בנייר של אנגל יורו אג"ח ג', מספר 8180077, שמצבו ביחס לנייר עליו את מדבר גרוע יותר (עניין של עדיפויות בתשלום) והדבר אכן מתבטה במחיר הנייר ותשואתו.

כאשר נכנסים לנייר שידוע כי הולך להסדר (ולצורך העניין גם אם נכנסת לנייר טרום המשבר, הבחינה שלך היום אם לצאת או להישאר מקבילה להחלטת כניסה) צריך להיות סבלנים ומוכנים לספוג הפסד.

מה אני מאמין (ולא מדובר על הבטחה או המלצה מכל סוג שהוא):

אני מאמין כי בסיומו של דבר גם הנייר שאליו את מדבר וגם הנייר שאני מחזיק בו יהיו שווים יותר מהערך הנוכחי שלהם. הסבירות להפסד-רווח בניירות אילו שווה, פוטנציאל הרווח-הפסד בנייר גדול, אך אני מאמין כי התוכלת שלהם חיובית.

שיקולים נוספים שיש לקחת בחשבון:

(1) זמן ההשקעה הרצוי - למרות שחלק גדול מתהליך האישור כבר מאחורנו, זה לא יקרה מחר בבוקר והדרך עדיין ארוכה - ולכן השקעה מסוג זה צריכה להיות בחלק קטן יחסית מהתיק ובידיעה כי משכיבים את הכסף לזמן ארוך.

(2) החלופות שעומדות לפנינו? החלופות הם אולי החלק החשוב ביותר בהשקעה נכונה. כמו שציינתי למעלה לא מדובר על ההיסטוריה של הנייר וזה אינו משנה מה מחיר הקנייה וכמה את מופסדת אליו, אלא מה החלופות שלך להשקעה. האם את יכולה להעביר את הכסף להשקעה טובה יותר והאם אין מקורות מימון אחרים שיכולים לשמש אותך לכניסה להשקעה טובה יותר כאשר זו תצוץ שהתוכלת שלהם נמוכה יותר?

(3) הלך רוח! מהם סוגי ההשקעה שאת מעוניינת בהם? האם את מסוגלת להתמודד עם השקעה מסוג זה? זה בסדר גמור אם לא... אך הבעיה של מרבית האנשים היא כי הם מתחתנים עם הכשלונות שלהם ומגרשים את ההצלחות. לפעמיים עדיף לחתוך הפסד ונדרש הלך רוח מסויים בשביל לנצל גל עליות במלואו.
    אם את מסוג האנשים שנלחץ ושמושך את הרווח מהר מדי, אני מאמיןכי עדיף לך לחתוך את ההפסד כעת ולהעביר אותו להשקעה יותר סולידית - אני תמיד אומר - יש להתאים את ההשקעה למשקיע ולא להפך...

לסיכום - אני לא יגיד לך מה לעשות, אני לא נביא ואינני יודע אם בסופו של דבר הנייר יתקן או לא, אבל אם משהו מכל מה שכתבתי אינו ברור (זה הרבה אני יודע), שאלי ואני הבהיר. אני מאמין כי הדבר החשוב ביותר למשקיע הוא להבין את השקעותיו ולקבל החלטות מחושבות - וזה התהליך שאני מעוניין שתעברי.

אליך להבין את הסיכונים והסיכויים מול ההשקעה ולהחליט אם השקעה זו מתאימה לך. ברגע שתלמדי לעשות את זה בצורה טובה ובהתבסס על ניסיון עבר תוכלי להמשיך ולשפר את ההחלטות הפיננסיות שלך בהמשך הדרך ולעשות זאת בצורה עצמאית. רק אז תלמדי כיצד להשקיע בצורה נבונה ושקולה ולאורך זמן להניב רווחים.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

היי אלון
    אין לי מילים להודות לך על ההשקעה ההסברים התובנות ובכלל על ההתיחסות המעמיקה.
    בענין האגח ברור לי שאחכה ל 7.4 שבו יהיה הדיון על ההקפאה שאולי יפזר מעט את הערפל.
    ושוב תודה
    דנה

לדעתי כדאי הלפעיל SL גם באג"חים, אחרת אפשר להפסיד מהר מאד עשרות אחוזים,
    אפילו באגח חבוט (כמו אנגל משאבים למשל).
    תמיד אפשר להמשיך לעקוב מבחוץ לקנות שוב אם מחליטים שמשהו השתנה.
    זה מה שאני עשיתי עם האגח של אנגל משאבים, ואני עדין עוקב אחריו לכשאולי ישתנה שם משהו.

בהצלחה.

ציטוט פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
    היי דנה,

מה מחיר הקנייה וכמה את מופסדת אליו,

לסיכום - אני לא יגיד לך מה לעשות, אני לא נביא ואינני יודע אם בסופו של דבר הנייר יתקן או לא, אבל אם משהו מכל מה שכתבתי אינו ברור (זה הרבה אני יודע), שאלי ואני הבהיר.

אליך להבין את הסיכונים והסיכויים מול ההשקעה ולהחליט אם השקעה זו מתאימה לך.

אלון,
    אני לא אגיד
    אני אבהיר
    עליך להבין

אליעזר, זו לא פינת הלשון פה.
    תמנע מהערות כאלה הן לא רצויות פה!!!

ציטוט פורסם במקור על ידי דנה388
    אליעזר, זו לא פינת הלשון פה.
    תמנע מהערות כאלה הן לא רצויות פה!!!
    אני חושב ששם המשתמש שהוא בחר צריך לרמוז לך על כוונותיו.

בכל מקרה אני חושב שאולי עדיף היה אם אליעזר היה טורח לשלוח את זה בהודעה פרטית, אך בכל מקרה אני תמיד שמח לקבל תיקונים.

חלק מתהליך הלמידה בכל נושא צריך להיות למידה מטעויות.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות