בקש לניתוח מניית MPEL ו STP?
בקש לניתוח מניית MPEL ו STP?
MPEL מתחילה לקבל צורה והיום הגיעה למצב של איתות קניה שפל/סיכון (איתות קניה המוגדר על ידי כקניה עם סיכון ולכן יש לרכוש רק חלק מההשקעה המיועדת למניה)
שער האיתות 4.385 (השער הנמוך של היום)
יעד לאזור 8$ כאשר פריצה של $8 = חיזוק הפוזיציה.
STP - מדשדשת = אין מה לחפש בה. נקודת כניסה מעל $21.40
בהצלחה
ג'קי
איתותי שפל/סיכון והתנהגות מחזורי מסחר
נלמדים בקורס לניתוח טכני המתקיימים בת"א ובחיפה.
פרטים בפורום "קורסים והשכלה"
יש לי שאלה נוספת ודוגמה לכך ניתן לראות במ MPEL , כל פעם שאני שם סטופ לוס אוטומטי במניות בארה"ב קורה שהרבה פעמים המנייה שוברת את הסטופ לוס ואז הוא נתפס ואני בחוץ אבל באותו יום או למחרת המניה מתקנת וממשיכה לעלות. דוגמה לכך ניתן לראות ב MPEL חשבתיששבירה של 4.39 תגרור את המניה למטה אבל המניה הגיע עד 4.39 אני עפתי החוצה ואמניה תיקנה בסוף היום ל 4.80. שמתי לב ביחוד בארה"ב שכל פעם מכיע איזה גל שמנער את כל הסטופים ורק אחריו המניה ממשיכה לעלות כרגיל כמו במקרה של MPELת הבעיה שאתה אף פעם לא יודע האם גל הירידות הוא סתם תיקון טכני שמנער את פקודות הסטופ או שזה התחלת שינוי מגמה וירירדה במניה.
היי שאול,
לא יודע כיצד הגעת למסקנה של 4.39 ששם זאת דווקא הנקודה הכי טוב לקניה. לא פלא שזרקו אותך בסטופלוס כי המניה הגיעה עד לרמת התמיכה 4.385 ומשם זינקה למעלה בדיוק כפי שהייתה צריכה לעשות.
חשוב מאד לדעת היכן למקם סטופ וזאת כדי שלא ינערו אותך. בארה"ב התופעה הזאת נקראת Shake off או ניעור ומכיוון שסטופ היא הוראת בורסה ניתן לראות היכן ממקומים סטופים ולפי זה לגלח אותם בתוך מטרה לקחת את המניות בזול ואז להמריא מעלה.
בכל אופן עדיין לא מאוחר לחזור אליה וזאת במידה ותחזור סמוך לשער 4.4.
חג שמח
ג'קי
אני מסתכל בגרף נרות של YAHOO וביום 22.3.10 הנמוך היה 4.43 שזה היה אחרי תיקון טכני של המניה בתוך אחד מגלי העליות של המניה ולכן עם הנמוך בגל זה ישבר לאחר תיקון המניה אמורה להתדרדר אהל זה לא מה שקרה בפועל. לכן עשיתי סטופ מתחת למספר העגול שזה 3.40 , ולכן עשיתי סטופ של 3.39 ועדיין עפתי החוצה.
אשמח לדעת איפוא טעיתי.
בכל מקרה נכנסתי שוב למניה היום בשער קצת יותר גבו 3.7 כי קשה לתפוס בשער נמוך מה גם שאני לא כל היום מול המחשב, אני אחכה להמשך עליות. הסטופ שלי עכשיו הוא בנמוך בגל עליות קודם שעמד ביום 15.3.2010 על 3.30 לכן הסטופ שלי הוא 3.28 האם אני טועה?
הסתכלת לא נכון ולפעמים מה שרואים בטווח של חודש זה לא מה שרואים בטווח של שלושה חודשים או חצי שנה. רמת 4.35 היא הרמה החשובה של המניה ולכן הסטופלוס שלך צריך להיות לפחות 2% מתחת לרמה זו כדי להבטיח במינימום שלא יקרה לך מצב של Shake Off.
גקי שלום
רציתי לשאול אם גם בארץ הסטופ לוס גלוי לכולם כהוראה בורסאית או שהוא גלוי רק לאותה חברה דרכה אני סוחר
תודה
אייל
אין בארץ הוראה בורסאית כסטופלוס ולכן כל תוכנות המסחר שמאפשרות ביצוע פעולה כזאת שומרות את הפקודה על השרתים שלהם ולא שרתי הבורסה ורק כאשר מתרחש הטריגר הפקודה נשלחת לבורסה כפקודת מכירה רגילה.
צריך להבדיל בין שני סוגי מסחר הקיימים בארץ:
1. תוכנה שיושבת על המחשב שלכם ומתוכנתת לבצע סטופלוס (בדרך כלל תיכנות עצמאי על מערכות כגון FMR דרך TaskBar) כך שהפקודות הסטופלוס ממתינות במחשב שלכם. סגירה של התוכנה או המחשב שלכם תבטל את הפקודה או לא תאפשר את ביצועה.
2. תוכנת מסחר אינטרנטית עם רשיון מהבורסה כגון TradeOne, דוכיפת או גאון ששם הפקודה שלכם יושבת על שרתי החברה ולא על המחשב שלכם.
עד לפני כשנתיים רק המקצוענים ובעלי הממון יכלו להרשות לעצמם לפתח פקודות מתקדמות ובכך יצרו יתרון משמעותי על פני יתר המשקיעים.
כולי תקווה שבעוד שנתיים נוכל לסחור בישראל כמו שסוחרים באמריקה כבר שנים לא מעטות.
חג שמח
ג'קי