שלום
ברצוני לדעת האם קרנות נאמנות המתמחות באגח קונצרני מושפעות לרעה מרבית שסטנלי העלה?
תודה
שלום
ברצוני לדעת האם קרנות נאמנות המתמחות באגח קונצרני מושפעות לרעה מרבית שסטנלי העלה?
תודה
שלום ריקי,
באופן ישיר לא, אך באופן עקיף כן. (וגם בזה יש התנייה, לא חשבת שזה יהיה פשוט כל כך...)
מה זאת אומרת?
העלאת הריבית בפני עצמה אינה משפיע על מחיר הקרן בשום אופן, אך לעליית הריבית יש השפעה עקיפה על מחיר כל הניירות בשוק (בעיקר נושאי הריבית) שכן ככל שהריבית בשוק גבוהה יותר התשואה הנדרשת מכל נייר (ובהתאם לסיכון שלו) צריכה לגדול.
ניקח דוגמה: בו נגיד כי הריבית במשק עומדת על 1% ואג"ח של חברה חסרת סיכון (או אג"ח מדינה) הצמוד למדד נסחר ב-1% (חסר סיכון ולכן לא צריך לשאת פרמיית סיכון). מה יקרה כאשר הריבית במשק תעלה?
במידה והריבית במשק תעלה ל-1.25% סביר להניח כי כעת ה"דרישה" מאותו נייר תעמוד על 1.25%, נכון?
בשביל שהריבית תעלה מחיר האג"ח צריך לרדת. כאשר מחיר האג"ח יורש ובגלל שהעלאת הריבית צריכה להשפיעה על כלל הניירות נושאי הריבית בשוק, מחיר הקרן (שמשקף את עיקף הנכסים - שנפגע בעקבות העלאת הריבית) צריך לרדת.
כמובן שהדבר נכון גם כאשר מדובר על ניירות בעלי סיכון. במקרה זה יש פרמיית סיכון על הנייר ולמרות שהריבית על אותו נייר גבוהה יותר, ה"דרישה" מהתשואה גם עבורו תגדל באופן יחסי.
ומה בדבר ההתניות שהוזכרו בהתחלה?
חשוב לזכור כי למרות שכולם מדברים על שוק משוכלל, השוק לא תמיד מתנהג כמו בתאוריה ויש עוד הרבה גורמים שיש לקחת בחשבון אפילו אם היה מתנהג כך.
דבר ראשון - עליית הריבית (והמשך העלייה שלה בחצי שנה-שנה הקרובה) הייתה תהליך צפוי! לפיכך ניתן לטעון (למרות שלא ניתן לדעת בוודאות) כי הדבר כבר מתומחר בצורה כולשהי בפנים.
דבר שני - יש תלות גדולה מאוד בסוג הקרן שאליה מדובר. אחוז וסגנון ההשקעה של כל קרן שונה אחת מהשנייה. קרנות גדולות וסולדיות מוגבלות בהשקעה באפיק אחד ולכן כאשר מדובר על קרן שאינה ייעודית (נגיד קרן שמשקיע באג"חים של נדל"ן) יש משככים. השקעה במספר אפיקים יכולה לגרום לכך שהעלאת הריבית לא תורגש, לדוגמה אם חלק מהכסף של אותה קרן מושקע בצמוד לריבית...
דבר שלישי - העלאת הריבית יכולה להעלם כאשר מדובר על שוק תנודתי ובעל מגמה (כמו שוק האג"ח הקונצרני שאנו נמצאים בו היום). תנודתיות השוק בפני עצמו חשובה יותר (לפחות לדעתי) בימים אילו יותר מאשר העלאת הריבית שבוצעה ע"י הנגיד סטנלי.
לסיכום רק הציין כי למרות חשיבות עליית הריבית והשפעתה על השוק, אני חושב שעדיף יותר להתמקד על כיוון השוק בכללותו ולא להבהל משינויים מינוריים לכאן או לכאן...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
אלון
אני מודה לך מאוד שהסכלת לשתף אותנו בידיעותיך ,עצם נוכחותך והסבריך המקיפים והמורכבים מציבים ברמה גבוה את האתר.
תודה
פורסם במקור על ידי ריקי81
תודה רבה ריקי, אני פה בשבילכם, אני מאמין גדול בהעברה ושיתוף ידע ומידע ומקווה להמשיך באותה הדרך עוד זמן רב...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.