x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: אלון פיאדה - בהצלחה

אלון פיאדה - בהצלחה

אלון שלום!

בהצלחה בפורום החדש,

EREZ.1

Re: אלון פיאדה - בהצלחה

לאלון שלום ומועדים לשמחה.

אשמח לשמוע את דעתך על האג"חים של דלק נדלן,בעיקר לגבי התשלום הצפוי ב מאי הקרוב.
    האם ישולם במלואו,או שמא יהיה הסדר.

ציטוט פורסם במקור על ידי ds1928
    לאלון שלום ומועדים לשמחה.

אשמח לשמוע את דעתך על האג"חים של דלק נדלן,בעיקר לגבי התשלום הצפוי ב מאי הקרוב.
    האם ישולם במלואו,או שמא יהיה הסדר.

שלום וחג שמח,

תודה לכל המאחלים, אני מקווה שהעמוד בצפיות שלכם.

אתם תקראו אותי אותי אומר זאת עוד מספר פעמים, כאשר מדברים על נייר ספציפי מומלץ לציין את מספרו או לפחות לתת את שמו המלא.

לדלק נדל"ן יש שני אג"חים המשלמים קרן במאי.

נתחיל מהכללי - אני מאמין כי לא תיהיה בעיה בתשלומים הקרובים. מעבר לכך הרבה תלוי ביכולת הגיוס של החברה (ונראה כי תשובה מדבר על גיוס והזרמת כספים נוספים לחברה כבר זמן רב).

דלק נדל"ן אג"ח ג'

צריך לשלם מחצית מהקרן במאי, נסחר אומנם בתשואה גבוה (נטו של כמעט 15%), אך אם מחיר של 108 לעומת מחיר פארי נטו של 114.7

דלק נדל"ן אג"ח ד'

נתונים די דומים אך צריך לשלם רק שליש קרן בסוף חודש מאי , תשואה של כ- 14%, מחיר 104.6 לעומת מחיר פארי נטו של 114.7

כלומר

אני מאמין כי מי שמחזיק לטווח ארוך יהנה מתשואה יפה, כמו כן השקעה בניירות אילו יכולה להיות טובה לבעלי ממון רב שרוצים להשקיב את הכסף לזמן ארוך, אך בגלל הנתונים הנ"ל יש לקחת בחשבון כי (ובגלל): לאחר ביצוע התשלום הריבית על הניירות הנ"ל תרד (בגלל ההפרש בין מחיר השוק למחיר הפארי) ייתכן כי מחירם יירד מעט.

במקביל הציין כי אני נוטה יותר לכיוון הפסימי בימים אילו ולכן ניירות שמתקרבים למחיר הפארי שלהם נחשבות עבורי לניירות פחות אטרקטיביים. במידה ולקראת התשלום מחיר הניירות יעלה ויגיע כפסיעה ממחיר הפארי - אני אישית הייתי מוכר, כרגע אנו עדיין לא שם...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

שלום אלון,

מצטרפת לאיחולים.ברוך בואך והרבה בהצלחה.

אפרופו דלק נדלן,אגח עם מרחק רב יחסית מהפארי,אגח כה שלהם,מה דעתך לגביו?

מח"מ יחסית קצר,קופון "שמן".האם כדאי,להכנס,בעת הזאת או בכלל?

תודה.

ציטוט פורסם במקור על ידי שם במה
    שלום אלון,

מצטרפת לאיחולים.ברוך בואך והרבה בהצלחה.

אפרופו דלק נדלן,אגח עם מרחק רב יחסית מהפארי,אגח כה שלהם,מה דעתך לגביו?

מח"מ יחסית קצר,קופון "שמן".האם כדאי,להכנס,בעת הזאת או בכלל?

תודה.

לא מאמין כי שכחתי לציין את האג"ח הזה, תודה...

כמובן דלק נדל"ן אגח כה. מדובר בנייר מעט ארוך יותר במונחי פדיון מהשתיים האחרים ולכן נושא בתוכו סיכון מעט גבוה יותר. התשלום הקרוב בסדרות האחרות קרוב בעוד התשלום הראשון בסדרה זו מתוכנן לחודש תשיעי 2011, לפיכך הוא בעל תשואה גבוה יותר (המתקרבת ל18% נטו).

היתרון הברור של הנייר הוא בכך שמחיר סדרה זה נמוך יותר (בגלל התשואה הגבוה ופרק הזמן הארוך מחיר השוק שלו נמוך מהסדרות האחרות) ועומד על 83 אגורות לנייר. מה שמאפשר לעשות רווח הון מהיר ללא המתנה לתשלום בפועל במידה והחברה אכן תעמוד בכל ההתחיבויות שלה.

כמה דברים שיש לקחת בחשבון -

דבר ראשון זהו אגח שקלי ולכן אינו צמוד למדד אך מנגד נושא מס נמוך יותר,

דבר שני, בגלל שהתשלום בו רחוק יותר הוא נושא סיכון רב יותר, כלומר - בעוד השקעה בסדרות האחרות היום תניב תשלום קרוב ובכך בעצם מהווה משיכה של חלק מההשקעה (לחיוב ושלילה) השקעה בסדרה זו (שלא למטרת רווח הון בלבד) מסכנת את כל הסכום לתקופה ארוכה יותר, מצב החברה מחייב הזרמת הון נוסף, במידה והדבר לא יבוצע החברה תצטרך ללכת להסדר.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות