x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: אגח א של יורו טרייד נדלן

אגח א של יורו טרייד נדלן

לאלון ברוך בואך לאתר החדש. אני מאחל לך הצלחה וחג שמח.

אודה באם תסכים לתת הערכת מצב קצרה לגבי אגח א של יורו טרייד
    הדוח השנתי שלהם התפרסם היום בבוקר עיון בו עשוי להניב תובנות
    מעודכנות.

בתודה מראש

black

Re: אגח א של יורו טרייד נדלן

דבר ראשון שלום,

החלטתי להגיב לראשונה על נייר זה בגלל ההכרות שלי עם הנייר.

למי שעקב אחרי באתרי והגיע לכאן כבר יודע את דעתי על נייר זה.

אז כך -

העניין הראשוני שלי בנייר זה עלה ב-7.2.2010 לאחר פרסום ההודעה על רצון החברה לבצע רכישה חוזרת של הנייר (רכישה עצמית של החוב) בסכום מקסימלי של 15 מיליון.

בהודעה על הרכישה (או נכון יותר רצון לרכוש) צויין כי מקור הכסף לא ידוע. לפיכך נדרשה בדיקה נוספת ביכולת החברה לפרוע את החוב בסופו של דבר.

לאחר עיון ראשוני בהודעות עבר היה ניתן לראות בבירור כי החברה כבר רכשה בעבר מהנייר בשוק והוציא חלק מהחוב מהמחזור בשוק בקניות עקביות בחודש דצמבר של שנה שעברה.

כמו כן, לחברה לא היה בעיה לפרוע את תשלום הריבית שבוצעה רק מספר ימים קודם לכן.

על פי הנתונים שהיו קיימים אז, המשכתי לפרט למה השקעה בטווח הזמן הקצר כדאית עבור נייר זה, כאשר ציינתי רף של 75 אגורות לאגרת ורף יציאה עליון של 80 אגורות לאגרת (מחיר הקנייה שלי היה 60.4).

תוך זמן קצר מחיר האגרת אכן גירד את הרף התחתון של המחיר הנקוב ואז מגמת השוק השתנתה. כאשר המחיר ירד לאיזור 70 אגורות אני מכרתי את הנייר. חשוב להבין כי כל המהלך שקרה בנייר בעקבות ההודעה קרה בסופו של דבר ללא התערבות ורכישה נוספת של החברה ולכן שחרור וחזרה למחיר הקודם היה צפוי.

עד כה היסטוריה, כעת באו נראה מה אכן אומר לנו הדוח:

הדוח עצמו אינו משקף מצב טוב או שיפור לחברה למרות שגם דבר זה לא היה בגדר הפתעה. החברה נכנסה להון עצמי שלילי לאחר שרשמה ירידת ערך של מספר נכסים, צמצום קופת המזומנים של החברה בעקבות תשלום ריביות והפסד קרנות הון.

אך חשוב להבין כי בניגוד למניות חלום וחברות שבנויות על פוטנציאל עסקי מאחורי החברה קיימים נכסים אמיתיים. כמו כן יחס החוב לאג"ח קטן בסדר גודל מהאשראי הבנקאי שניתן לחברה ומול חוב האג"ח קיימות אחזקות בשיעבוד ממדרגה ראשונה.

לפיכך השקעה במחיר הנוכחי אומנם מהווה סיכון, אך תשלום כולשהו מובטח גם במקרה הגרוע של פרוק החברה.

מה הצפי האישי - בטווח הקצר ובגלל מגמת שוק יתכן כי מחיר האג"ח של החברה ימשיך לרדת עוד קצת (וזאת בתלות באי יציאה של הודעה שלילית על חדלות פרעון). בטווח הבינוני (מספר חודשים) לדעתי האישית, ניתן יהיה לראות את הנייר במחיר גבוה יותר ממחירו הנוכחי, אך הדבר תלוי בעיקר בביצוע רכישה חוזרת של החוב ע"י החברה (חשוב להבין כי לחברה יש אינטרס שהמחיר הנוכחי יהיה נמוך ככל הניתן).

בטווח הארוך יותר (שנה קדימה) יגיע מועד תשלום. מועד תשלום זה למרות שאינו מובטח ותלוי בשינויים (ולכן דורש מעקב צמוד) הינו בסבירות גבוה שכן הצפי הוא כי החברה תמשיך לעמוד ביחסים הפיננסיים על מול האשראי הבנקאי שלה. עם נסתכל שנתיים קדימה כבר יכולה להיות בעיה שכן במידה ולא ינתן אשראי בנקאי או הערכה על האשראי הקיים, החברה תצטרך לפרוע יותר מ-200 מיליון ש"ח ללא תזרים מזומנים צפוי, היא תוכל לעשות זאת רק מול מימוש נכסים, אך כמו שנאמר הדבר צפוי לקרות רק ב-2012.

כמו כן החברה הגישה תשקיף להנפקה - הרחבה של הסדרה הנוכחית, הנפקה של סדרות חוב נוספות ועוד... כלומר החברה מתכוונת לגייס כסף. במידה ואכן הדבר יצא לפועל, מדובר באיתות חיובי נוסף. כמו כן אחד הסעיפים מגביל את החברה בביצוע הדבר ברכישה חוזרת של לפחות מחצית מאגרות החוב של סדרה א' במחיר מלא, האם יכול להיות שהחברה רוכשת כעת כחלק מאסטרטגיה ארוכה יותר? אין מספיק מידע בשביל לענות על שאלה זו בוודאות...

לסיכום, כמו שאמרתי - אני החזקתי את הנייר ומכרתי אותו. אני מאמין, על פי הנתונים הקיימים, כי מי שמחזיק בנייר בערכו הנוכחי יוכל לממשו במחיר גבוה יותר, אך עלול בטווח הקצר לראות אותו במחיר נמוך יותר (מה שיכול להוות נקודת כניסה טובה יותר). אני מתכנן לא להיכנס לנייר כרגע ולחכות להתייצבות של המחיר. במידה והחברה תתחיל לרכוש את הנייר, זה יכול להיות איתות חיובי לרכוש אותו.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

לאלון.

מודה לך על ההסבר.חג שמח.

black

אולי קשור לפסיכולוגיה של שוק ההון אבל חזרתי עכשיו מהבנק והיועץ המליץ לי בחום להפטר מיורוטרייד אגח (מופסד 20%).
    מאידך אני קורא את התשובה של אלון ומכורח העובדה שיש עוד כמעט שנה עד לתשלום הקרן+קופון ועל כן אין כל כך סיבה לבצע פעולות בנייר.
    הירידות בתקופה האחרונה אינן נעימות אך אם זאת האצבע שהייתה קלה על הדק הקנייה קשה על הדק המכירה (בסופו של דבר כישראלי, לא רוצה לצאת פרייאר ולראות את הנייר עולה בדיוק כשמכרתי אותו)
    אשמח להדרכה למשקיע המבולבל.

תודה, רון

ציטוט פורסם במקור על ידי hron
    אולי קשור לפסיכולוגיה של שוק ההון אבל חזרתי עכשיו מהבנק והיועץ המליץ לי בחום להפטר מיורוטרייד אגח (מופסד 20%).
    מאידך אני קורא את התשובה של אלון ומכורח העובדה שיש עוד כמעט שנה עד לתשלום הקרן+קופון ועל כן אין כל כך סיבה לבצע פעולות בנייר.
    הירידות בתקופה האחרונה אינן נעימות אך אם זאת האצבע שהייתה קלה על הדק הקנייה קשה על הדק המכירה (בסופו של דבר כישראלי, לא רוצה לצאת פרייאר ולראות את הנייר עולה בדיוק כשמכרתי אותו)
    אשמח להדרכה למשקיע המבולבל.

תודה, רון

שלום רון,

מה היה ההסבר שלו לגבי הצורך למכור, האם יציאה בלבד, או "מימוש ההפסד" וכניסה בשלב מאוחר יותר?

כמו כן מה ההסבר שלו לגבי טווח הזמן ליציאה? או התייחסות לאסטרטגית ההשקעה והתאמת הנייר לתיק?

משקיע רציונלי ורציני לא קונה ומוכר על סמך ביצוע השבוע האחרון אלא על סמך אסטרטגית השקעה אישית.

כמו כן אתה מדבר על הפסד, האם הקנייה בוצעה לאחרונה? או בעבר הרחוק? אם בוצעה לאחרונה - מה היה המניע שלה ולמה נכנסת דווקא באותו זמן? (האם בהמלצת אותו יועץ?)

למה אני שואל את כל השאלות הללו? דבר ראשון כי אני מאמין בשכר לימוד של השוק. אם הפסדת - לפחות תלמד מכך!

כמו שכתבתי למעלה. העליות האחרונות היו בעקבות הודעת החברה על רכישה חוזרת של החוב. בפועל לא בוצעה והעליות נגרמו בגלל רכישות של משקיעים כמוני וכמוך שרצו להנות מרכישות עתידיות שהחברה תבצע. כאשר היא לא פעלה, המשקיעים החלו למשוך את כספם חזרה (חלקם ברווח) וזה מה שגרם לירידות.

אני לא טוען כי מצב החברה טוב, אך שוב בגלל שהתשלום רחוק באופן יחסי יש לנייר זמן להתאושש. בסופו של דבר אני מאין כי בטווח הקצר הוא עוד יכול לרדת מעט, אך אתה צריך להחליט מה הוא כיוון השוק לדעתך... למעלה או למטה בטווח של כ-8-9 חודשים מעכשיו...

אני לא נביא ולא חוזה. לעומת זאת אני פסימי בימים אילו וצופה ירידות בטווח הקצר, אך במקביל מאמין כי ההתאוששות תבוא מהר אף יותר הפעם, כך שמי שמשקיע לזמן ארוך, לא בעל לב חלש ופחות פעיל יכול להשאר בשוק. כן הייתי מצפה כי במידה ואכן יהיו ירידות, המשקיע הממוצע לא ידע לנצל זאת הפעם, בניגוד לפעמים קודמות.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה אלון. אנסה לשמור על נחישות. כמוך כמוני, רכשתי לאחר שהחברה הודיעה על רכישה עצמית. אולי עוד תצליח לעשות זאת ובמחירים נוחים לה כך שסך החוב יוכל לרדת דרמטית (רכישה בחצי מחיר)
    תודה, רון

אני אישית הפעלתי TP ומחכה להתייצבות כדי לקנות שוב (או לפחת לחשוב יותר בכיוון).

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות