מעוניין בחוות דעת על האג"ח ועל ההודעה במאיה
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=526091
מחזיק ושוקל לחזק
תודה מראש שגיב
מעוניין בחוות דעת על האג"ח ועל ההודעה במאיה
http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=526091
מחזיק ושוקל לחזק
תודה מראש שגיב
לדעתי, רק מחזק את הדיעות החיוביות לגבי הסדר האג"ח http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=7054שפורסמו באתר זה.
חג שמח
איתי
האם לא היה אמור להיות פדיון 20% מהקרן ועוד ריבית 2.9%
משולמים ב 31/03/2010 ?
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
יום האקס נדחה ל-27/4/2010. יום התשלום ל- 6/5/2010 .
אסיפת מחזיקי אג"ח ב אישרה את הדחיה.
ראה הודעה במאיה.
שים לב שהבנקים לא משחררים חלק מהתשלום(7.8 מיליון)שאמור להיות משולם בתאריך לעיל.
יתכן שזו הסיבה לחולשה באג"ח זה בשבוע האחרון.
איתי
תודה איתי
בהודעה במאיה דובר על איזו הלוואה , לא שמתי לב להודעה על דחיה.
כנראה פיספסתי.
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
אלון שלום
האם תוכל לחוות דעתך על אג"ח זה מנקודת מבטך.
אג"ח בסיכון
תשואה ברוטו כ 30%
מח"מ שנתיים
סחירות נמוכה
האם שווה קניה/חיזוק או שכדאי להיפטר ממנו בשלב זה.
בסה"כ עשה דרך יפה מתחילת השנה.
תודה
אני אישית פספסתי את הכניסה לנייר זה במחיר של 40 ואז ברח לי...
אני מאמין כי תשלום נוכחי (שהיה צריך להיות מבוצע) וכנראה גם תשלום הבא (שנה הבאה) ישולמו בסופו של דבר (דגש על בסופו של דבר, בשווה ערך - מה שלא מעמיד סיכון רב למשקיע שמחזיק בנייר למחיר שוק נוכחי).
מעבר לכך קשה כרגע לדעת והכל תלוי ביכולת החברה להתאושש. כרגע ההון העצמי של החברה נשחק במהירות, ויש סכנה לאי עמידה בהתניות פיננסיות, מה שיכול להיות הקש שישבור את גב הגמל.
מבוצעים פעולות מעודדות (כגון תוכנית התייעלות) אך אינני מכיר לעומק את תחום הפעילו ויכולות החברה בשביל לנתח נייר זה לעומקו.
האם להחזיק?
הירידה האחרונה היתה צפוייה שכן אנשים שנוקטים בפעולות מסחר כמו אילו שאני מבצע, נכנסים להשקעה מהן זאת בסמוך למועד תשלום (כאשר מחיר השוק רחוק ממחיר הפארי ויש פדיון חלקי של הקרן) במטרה להנות מעליית הערך לקראת התשלום ו/או מהתשלום עצמו ואז יוצאים מהנייר - גם במחיר של הפסד (ביחס למחיר שוק ביום שלפני התאריך הקובע).
אם הייתי מחזיק בנייר בשלב זה (אני לא מחזיק) לא הייתי מוכר אותו כי כאשר יבוצע התשלום (או תצא הודעה על כך) סביר להניח כי מחירו בשוק יעלה.
האם הייתי מרחיב את ההשקעה?
תלוי בשתי דברים -
(1) האם ההשקעה כרגע נמוכה באופן יחסי לתיק ובאופן יחסי לסחירות בשוק?
כמו שנאמר הנייר אינו בעל סחירות גבוהה ולכן אם מדובר על השקעה גדולה ייתכן קושי לממש אותה במחיר השוק במידה ויהיה צורך בכסף.
(2) האם מטרת ההשקעה לטווח ארוך או לטווח קצר. אם יש לך אמונה אישית ביכולת החברה (ושוב נדרש ניתוח מעמי'ק יותר של פעילותה) והמטרה היא בהשקעה לטווח ארוך (שנה ויותר מכך) ללא קשר לעלייה או חלילה ירידה במחיר הנייר, קיבוע הריבית הנוכחית יכולה לשרת את המשקיע. אם המטרה היא להשקעה לטווח קצר - אני מתקשה להאמין כי יחס הסיכוי/סיכון יהיה כדאי במקרה זה.
האם הייתי נכנס להשקעה זו?
בניגוד למה שרבים אומרים אני רואה פעולת כניסה להשקעה מעט שונה מאחרים וללא תלות ישירה בנכונות הרחבה שלהשקעה (ולכן אני מפריד בין השניים).
אני חושב כי כניסה לטווח קצר אינה תשרת בצורה טובה את המשקיע וכניסה לטווח ארוך (למרות שאני רואה פוטנציאל רב בנייר) לדעתי האישית אינה כדאית בשלב זה שכן אני מאמין כי נראה את הנייר במחיר טוב יותר בהמשך השנה. בנוסף אני מעדיף לשלם מחיר שוק גבוה יותר בשביל לשמור אתכספי מחוץ להשקעה (או בהשקעה מניבה אחרת) ולהיכנס בסמיכות יחסית למועדי תשלום בפועל...
אך זו האסטרטגייה שלי והיא אינה מתאימה לכל משקיע.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה אלון על תשובתך, ועל סבלנותך בכלל
לענות על כל השאלות.