x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: רווחי הון באג"חים ה"כבדים", יש על מה לדבר?

רווחי הון באג"חים ה"כבדים", יש על מה לדבר?

אני אתחיל בזה שהרעיון מתגלגל לי בראש בימים האחרונים לאור העובדה שהתשובה הדי
    מקובלת לשאלה היא לא.
    אני חושב שלאור העובדה שעדין יש זרימת כסף בעיקר לקרנות המתמחות באג"חים, כשאני משער
    שזה בעיקר לכאלה שעובדות על אגחים מדורגים (כי כולם רוצים להרויח כמה שיותר, אבל להיות סולידי, משמע כרגע אגחים בדירוג גבוה, לפחות עד שתימצא דרך אחרת "להעריך אגחים).
    לדעתי עדין אפשר לעשות רווחי הון נחמדים באג"חים המדורגים בעלי המחמ הארוך,
    הקרנות צריכות לקנות, את האגחים שנותנים 1-2% ומטה ברור שהם לא יבואו רווחי הון משמעותיים, אין מה לעשות, יש גבול כמה אפשר לעלות במצב הזה, לעומת זאת באגחים המדורגים שנותנים 4-5% ואפילו טיפה יותר בעלי המחמ הארוך עדין אפשר לעשות רווחי הון, כי כל ירידה של אחוז בתשואה משמע עליה של כמה אחוזים טובים בשער האגח.

למשל:
    דלק אגח יח - מדורג A1, נותן כמעט 5%, עשה 9% מתחילת השנה.
    דלק אגח יג - מדורג A1, נותן כמעט 4% וקצת, עשה 6% וקצת מתחילת השנה.
    לדעתי האגחים יתקרבו לאיטם לכיוון ה4% ואפילו טיפה מתחת שזה אומר עוד כמה אחוזים טובים למעלה במחיר,, האגחים של קב דלק שבמחמ קצר יותר כבר שם, ולקב דלק של את פרת המזומנים דלק רכב וכן גז... הרבה גז, שיעזור להם לשלם.
    גזית גלוב אגח ד, מדורג A1, נותן כמעט 5%, עשה כמעט 10% מתחילת השנה, לאור כל הכתבות החיוביות על החברה אני משער שהתשואה גם באגח הזה תצומצם.
    קרדן NV, אגח ב', מדורג A-, נותן כמעט 6%, עשה כמעט 8% מתחילת השנה.
    קרדן NV, אגח א', מדורג A-, נותן 5% וקצת, עשה 5% מתחילת השנה.
    גם קרדן NV הוכיחה עמידות יפה במשבר וצמצום בתשואה יתן כמה אחוזים טובים בשער האג"ח.

ויש כמובן את האגחים של כלכלית (בעיקר ו בעל המחמ הארוך), שמדורגים A- ועלו יפה, ועדין נשאר להם יותר בשר (אפשר לראות מתי הם עלו בפורום אגח כדי להבין כמה זמן כבר מדברים עליהם).

כמובן שיש עוד כמה כאלה, הבאתי רק מספר דוגמאות.

לא ממליץ, מזכיר שאם יבוא מימוש כמובן שהאגחים האלה יכולים גם לרדת, ומחזיק חלק מאלה
    שהעליתי ועוד כמה אחרים.

ועוד דבר, האגחים האלה כבדים, הם לא ניתנים לתזוזה ע"י פורום כזה אור אחר, ככה שמי שחושב לקנות סביר שיוכל לקנות בשער קרוב מאד לשער הנוכחי, בניגוד למניות רבות שעולות פה, האגחים הללו לא מושפעים מהכתוב עליהם בפורום כזה או אחר (ושכל אחד יקח את המידע הזה לאן שהוא רוצה).

ושוב, זאת רק דעתי, ואני ממליץ לחשוב לפני שעושים כל פעולה.

Re: רווחי הון באג"חים ה"כבדים", יש על מה לדבר?

הכוונה בטווח הקצר.
    בטווח הארוך הפסדי הון על האגחים הארוכים בהחלט באים בחשבון ביותר.

נשמע מעניין!!!
    תודה ששיתפת.

לפי דעתי האישית,
    איחרת את המועד...ההזדמנות לקנות בזול הייתה בשיא המשבר,
    כלומר , בתחילת 2009 , מאז ועד היום מחירי האג"ח נסקו לשיאים ,
    יד ביד עם מחירי המניות .
    בשיא המשבר היית יכול לקנות אג"ח הכוללים בטחונות , במחירי רצפה עקב הפאניקה והרצון העז של המוסדיים למכור בכל מחיר.

את אפריקה היית יכול לקנות ל20 אגורות ואף פחות,
    אך נכון להיום מחירי האג"ח הינם בשיא , והעצה השקיבלתי מאנשים הבקיאים בתחום היא לשבת על הגדר,
    כי המימוש יגיע , ואם תשים לב טוב טוב , אג"חים רבים נסחרים מעל הערך הברוטו פארי שלהם , דהיינו , מעל מחירם המתואם.

יחד עם זאת,
    לדעתי אג"ח שכן כדאי לשים לב אליו הוא נתנאל גרופ , שהונפק לפני מספר שבועות - אג"ח בעל שעבוד של מגרש , ונותן תשואה יפה מעל ממשלתי 817.

רק תזהרו ממר פישר, שעלול לסגור את החגיגה בכל חודש. (העלאת ריבית של 0.25% באג"ח במח"מ של 4 שנים = 2% הפסד מיידי וייתכן שיותר עקב ציפיות להעלאה נוספת).
    העניין שכולם בטוחים שהריבית תעלה, אבל רוצים לעשות משהו עם הכסף בנתיים. ולכן לדעתי למהלכים עשוי להיות שינוי גדול מהערך הריאלי שלהם, העלאת ריבית, עלולה להתבטא באופן כפול (כי יצפו שיעלה שוב חודש אחרי זה.)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות