x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: בעיה באורמת

בעיה באורמת

אבקש ניתוח לאורמת והמלצה להמשך....
    נקנתה בשער 3000 ממוצע, 2500 י"ח כרגע מופסד 2200 שקל+-

מכוון ששברה את 3000, ונכון לעכשיו גם 2950 אני בהתלבטות האם למכור???

תודה מראש יובל.

Re: בעיה באורמת

ציטוט פורסם במקור על ידי yuval566marom
    אבקש ניתוח לאורמת והמלצה להמשך....
    נקנתה בשער 3000 ממוצע, 2500 י"ח כרגע מופסד 2200 שקל+-

מכוון ששברה את 3000, ונכון לעכשיו גם 2950 אני בהתלבטות האם למכור???

תודה מראש יובל.
    לפני שאתייחס למניה בהיבט הטכני, אני רוצה לרשום מספר נקודות חשובות שהן קריטיות למידת ההצלחה במסחר:

א. הרווח מהשקעה במניה נעשה עוד לפני שנכנסים אליה. לפני הכניסה הינך חייב לדעת להגדיר שלושה נתונים: 1) מה היא נקודת הכניסה 2) מה היא נקודת היציאה בהפסד 3) מה ההיא נקודת לקיחת הרווח או מה היא אסטרטגית היציאה.

ב. ההחלטה אם לצאת או להישאר במניה חייבת להתקבל על ידי שאלת השאלה הבסיסית: האם התנאי/סיבה שבגללו נכנסתי למניה ממשיך להתקיים ? אם התשובה היא כן, ממשיכים להחזיק, אם התשובה היא לא, יוצאים מההחזקה. כלל זה תקף לכל שיטות המסחר והכלים השונים פנדו' וטכני. מכיוון שאני מנתח טכני, קל לי יותר לדעת אם התנאי מתקיים מכיוון שקיבלתי את ההחלטה לרכוש מכיוון שהתרחש משהו בגרף. רמת קטיעת ההפסד היא זו שעונה לי על השאלה האם התנאים ממשיכים להתקיים.

ההתלבטות אם למכור או להמשיך להחזיק מוטלת רק עליך, שאל את עצמך אם התנאי שבגללו בחרת לרכוש את המניה ממשיך להתקיים.

ברשותך, אתייחס כעת לגרף המניה.

ניתן לראות כי במשך תקופה ארוכה המניה נעה בתוך תחום דשדוש רחב. בחודשי המסחר האחרונים בתוך תבנית הדשדוש, המגמה המשנית הוגדרה כמגמת ירידה וזאת כתוצאה מרצף של רמות שיא ושפל יורדים.

שבירת התחתית של תחום הדשדוש 29.8 השקלים בהחלט מהווה סימן שלילי. המגמה המשנית היורדת תמשיך להתקיים כל עוד המניה נסחרת מתחת לרמת השיא האחרונה 30.9~ השקלים.

מצורף גרף למטה, ניתן ללחוץ להגדלה
    מנהל פורום ניתוח טכני

תודה רבה.

רק לשם הבהרה אני נכנסתי לאורמת בחלק התחתון של תחום הדישדוש...

תודה אביאל על הסקירה הרהוטה.
    שאלה: היכן אני יכול לקרוא סקירה פונדמנט' על אורמת על מנת להחליט האם כדאי להחזיק אותה לטווח ארוך או לחתוך עכשיו?

חפש בצט עם שחקן
    הוא אמר להפטר מאורמת
    אני נפטרתי מזמן ולא מצטער

לאה/יעל שלום,
    אם כל הכבוד ל"לשחקן" ויש אכן הרבה על השקעתו באתר... זה עדיין לא שיקול לגבי קניה או מכירה של מניה "שחקן אמר מזמן למכור את המניה".
    "שחקן" אכן מביע את דעתו על מספר לא קטן של מניות וכמו כל בן אנוש לפעמים צדק ולפעמים לא.
    כל אחד צריך וחייב לשקול את היטב מה לעשות ולקבל החלטה לפי ראות עיניו בלבד.
    כל אחד חייב לגלות בגרות ולהיות אחראי על מעשיו ולא להסתמך על המלצה כזו או אחרת של כל פעיל כזה או אחר בשוק ההון או בשוק של "דיבורים" בלבד.
    ג"נ- לא מחזיק כרגע את המניה {בעבר כן}.
    בהצלחה

התבקש ניתוח פונדמנטלי של המניה. למיטב ידיעתי שחקן אומר את דעתו מהפן הזה בלבד, כאשר שחקן הביע את דעתו על אורמת הוא נימק אותה (תעשה חיפוש) נהכיוון הפונדמנטלי. לכן דעתו של שחקן טובה לפחות כדעתו של כל אנליסט אחר.

קצת מהכיוון הפיננסי והבסיסי :
    החברה אורמת תעשיות הנשלטת ע"י משפחת ברוניצקי, עוסקת בהפקה וניצול אנרגיה גיאוטרמית לצורך הפקת חשמל בנוסף, היא מחזיקה במספר תחנות כח לאספקת החשמל המופק באזורים בהם ניתן להפיק אנרגיה גיאוטרמית האמצעים הקיימים.
    מבחינת יחסים פיננסיים קצת קשה להוציא מידע איכותי שכן המכפילים ההסטוריים אינם משקפים את הצרה אליה נקלעה החברה (בסה"כ הם אינם משקפים מניה יקרה).
    מעבר לכך מהיכרות אישית שלי עם החברה (התחום בה היא עוסקת קרוב מאוד לתחום התמחותי) אני יכול להבטיח שבסה"כ מדובר בחברה מבריקה עם יכולות נדירות מבחינה מקצועית וכן יעילה מאוד על אף האופי המשפחתי לכאורה שמציגה.

שנת 2009 האירה פנים לחברה והיא הראתה שיפור כמעט בכל מימד, כאשר תזרים קבוע מאספקת החשמל מתחנות הכח שבתפעולה מבטיח לה הכנסה בטוחה ביותר ובלתי תלויה.
    אף על פי כן לא השכילו בעלי העניין להעביר ולו מעט מההצלחה לציבור מחזיקי המניות.
    הצרה הראשונה הגיעה מהכיוון החשבונאי.מאחר החברה עוסקת בתחום הפקת האנרגיה ממימד פחות נפוץ (לעומת אנרגיה פחמית, סולארית או מטורבינות רוח ) אזי האופן בו צריכים היו להתבצע מספר קטן אך קריטי של רישומים חשבונאיים היו נתונים לכאורה לשיקול דעתה אך גם לאישור הרגולטור. חברת הבת אורמת טכנולוגיות לעומת זאת ביצעה את אותם רישומים באופן שלא התקבל ע"י אותו רגולטור והדבר גרר שינוי רישומים חשבונאיים לאחר פרסום הדוח דבר שבא לידי ביטוי מחד ירידה בתוצאות לכאורה (מבחינת תיעוד חשבונאי) ומאידך ואולי חמור מכך להצגתה כחברה המוסרת דיווחים רבעוניים בעלי אי סדירות. הגדילה לעשות החברה וביצעה טעויות מגוון דומה פעם נוספת.
    צרה שניה התווספה כאשר הודיעה החברה שנתקלת בקשיים בעמידה בלוחות הזמנים במספר פרויקטים כשהעיקרי בהם בחוף המערבי.
    לבסוף, בצעד מעורר כבוד מבחינת שקיפות הודיעה המנכ"ל יהודית ברוניצקי על צפי לשנה חלשה יותר ב-2010, ושלחה את המניה לשנה החדשה עם סנטימנט שלילי ביותר כשהיא מוסיפה וטוענת שהחברה מתאימה להשקעה לטווח הארוך.
    דעתי האישית שמדובר בחברה עם עתיד מזהיר אך לא מתאימה כרגע כהשקעה מאחר ויש חלופות עדיפות בהרבה גם מתחום האנרגיה הירוקה אם אחד מעוניין כ"כ להשקיע בה.
    מעבר לכך בגלל שמדובר בסופו של דבר בחברה מתחום האנרגיה היא מושפעת מאוד מההתרחשויות בתחום, ממלאי הנפט ועד מזג האוויר ולכן לא תהווה לעולם עוגן השקעתי בטוח.
    יהיה ניתן לשוב ולהשקיע בה רק בכפוף לסנטימנט חיובי כשזה יתקבל.

בסה"כ אשמח להוסיף אם אדרש, יש הרבה מידע וקצרה היריעה.

רצ"ב טבלת נתונים פיננסיים.

avr- תודה רבה על העדכון,למי שלא מכיר את החברה.
    דבר נוסף שהשפיע על התנהגות המניה בתקופה האחרונה היה מאבק שליטה בין המשפחה לבין כצמן מגזית שהפעיל "קצת" מניפולציות על המניה. כמו כן המניה הינה "דואלית" {ora} ונסחרת גם בארה"ב.
    לאה/יעל- שלא תבין אותי לא נכון, אין לי שום בעיה עם ההמלצות של "שחקן" {הוא המליץ למכור לא בגלל הסביבה העיסקית אלא דווקא בגלל מאבק השליטה עם כצמן והתנהלות המשפחה...}, כל מה שאני מנסה לומר זה שהמלצה למכור בגלל ש"שחקן" המליץ, זה לא שונה מכל המלצה מכל אנליסט אחר בשוק.
    אין לי שום כוונה להיכנס ולהערוך "רשימת מכולת" עם כל מה ש"שחקן" המליץ ועלה לעומת מה לא,רק מחדד את הנקודה הספציפית ,מבחינתי כמובן, שלא לוקח את המלצותיו בעיניים עצומות.

בהצלחה

תמים, ראשית כל המניה אינה דואלית. "אורמת טכנולוגיות" ו"אורמת תעשיות" אינן חברה דואלית אלא בת ואם. זה כמובן חשוב לדעת שכן השפעת הדואליות על מערכת קבלת ההחלטות מבחינת המשקיע מהותית ביותר.
    שנית, קשה לומר שהיה מדובר במאבק שליטה כמו שציינת בעצמך אלא רק מניפולציה של חיים כצמן ודורי סגל באמצעות גזית אינק שהחלה ביוני 2007 ברכישה אגרסיבית של 12% מהמניות ביום אחד והמשיך עד לאחזקות של כ-20% וזוכה בתגובה חזקה ממשפחת ברוניצקי שמחזיקה בחברה יותר מ-40 שנה כאשר האחרונים רכשו גם הם כמות נכבדה של מניות והגיעו בעצמם לאחזקות של כ- 35%. הענין נחתם לבסוף במרץ 2009 יחד עם ירידה של כ-50% אחוז בשווי החברה במהלך 2008 והפסד אדיר של כ-600 מיליון ש"ח לגזית אינק שהחלה להיפטר מאחזוקתיה.
    נכון הדבר שייתכן וההתנהלות של משפחת ברוניצקי גזל ממנה משאבים לא מעטים, אולם בכל מקרה הייתי גוזר מהאירוע דווקא השפעה מינורית שכן עוד בשיא ההתנהלות ההדדית בדוחות שהתפרסמו בשלהי 2008 הציגה החברה רווחי הון גבוהים וכן רווח נקי גבוה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות