חודש אפריל עומד בפתח. זהו חודש של 5 שבועות, בדומה לחודש ינואר שאותו עשינו עם שחקן.
דרך הפעולה שלי החודש, היא לפתוח את השוקת העיקרית, כשלושה שבועות לפקיעה. אז כבר אפשר לראות כיוונים כלשהם. כמובן שאם יקרה משהו יוצא דופן עד אז, וסטיות התקן יעלו באופן משמעותי, אפשר יהיה לקפוץ על העגלה ולפתוח קודם. אבל כרגע אני צופה דישדוש מדושדש.
מכיוון שסתם חבל לתת לכסף לשכב שבועיים ולא לעבוד, אני חושב שהדבר הנכון זה לפתוח שוקת סופר רחבה זמנית לא מוגנת, באזור האופציות הזולות מאד מאד. פחות מ 50 ש"ח האופציה. אלו יצליחו להישחק גם בשבועיים הללו. ומה שיתנו, יתנו. גם 80 ש"ח לשוקת זה כסף. ואם עושים כמה עשרות פעמים, זה יוצא מתנה נחמדה. מה שחשוב, זה באמת להתרחק. ולזכור הייטב שזו למעשה לא השוקת אלא רק ה"בקרוב".
תבלינים:
מכיוון שסטיות התקן סופר נמוכות, וגם הטתא חסרת משמעות בשבועיים הקרובים (לפחות באופציות שקרובות לסטרייק), אפשר לתבלן עם קניה של אוכף על הסטרייק.
קניה של אוכף על הסטרייק, מזכירה לי קצת את השעשועון "החוליה החלשה". וזאת למה? בשעשועון הזה, מצטבר סכום כסף הולך ועולה עם כל תשובה נכונה. אבל עם תשובה לא נכונה מפסידים את הסכום שהצטבר. על מנת לממש את הכסף הזה צריך לצעוק "בנק" ואז הסכום שהצטבר עד אז נכנס לבנק. אבל אז מתחילים את הצבירה שוב מהסכומים הנמוכים.
כך גם קניית אוכף. קונים אותו ומקווים שהמדד יזוז. אם הוא באמת זז, אפשר לעשות שני דברים:
-לצעוק "בנק" שזה אומר למכור את האוכף, לקחת את הרווח ולפתוח אוכף חדש על הסטרייק החדש. היתרון - ממשים את הרווח. חיסרון - עם פתיחת האוכף צריך המדד לתפוס מרחק עד שמתחילים להצטבר רווחים. בהתחלה הגרף סופר שטוח, ועל כל 20 שקל שמרווחים בצד אחד, מפסידים בצד השני.
-לחכות עוד ולקוות שהמדד ימשיך באותו הכיוון. אבל מהמרים על הרווח שהצטבר עד עכשיו. כי המדד יכול להחליף כיוון.
את עלות השחיקה הקטנה של האוכף, במידה והמדד עומד במקום, אפשר לממן על ידי זה שהוא מאפשר מכירה של עוד די הרבה אופציות זולות ורחוקות מאד. אם קונים אוכף על הסטרייק, הוא נותן בעצם תקציב של 20,000 ש"ח ביטחונות במרחק 200 נקודות מכל צד. בסכום הזה אפשר למכור 5 אופציות לצד, שיכניסו נניח 400 ש"ח. שזה די מכסה את שחיקת האוכף הזה שקנינו, ומאפשר לנו להמשיך להנות מהמשחק.
אין מה לצפות לרווחי ענק. על תזוזה של 30 נקודות אפשר לעשות אולי 500 ש"ח. ואם סטיות התקן יעלו, אז בכלל תהיה שימחה. אז מה רע?