x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שאלה של מתחיל

שאלה של מתחיל

עד היום לא החזקתי אג"חים, בחודשים האחרונים התחלתי להוריד את אחוז המניות שאני מחזיק ואני רוצה להשקיע חלק מההון שלי באג"ח.
    אני מבין מה זה אג"ח ומכיר את הדירוגים אבל אין לי מושג ירוק איך בוחרים אג"ח, על איזה פרמטרים מסתכלים ומאיזה אתרים ניתן לקבל את המידע.

איך מתחילים והאם אפשר לקבל כמה אג"חים מומלצים?

אני מצטער אם נשאלו שאלות דומות, אני לא מצאתי תשובות בפורום.

Re: שאלה של מתחיל

שאלה מורכבת. השאלה היא כמה סיכון אתה מוכן לקחת ומה התשואה שנתית שאתה מצפה לקבל.

נגזרת של שתי השאלות הנ"ל ובנוסף להערכת שוק יובילו לסוג האג"ח שתבחר -מדינה/ קונצרני; מה סוג ההצמדה (מדד, שקלי, דולר, לא צמוד); מח"מ - משך החיים של האג"ח (ככל שארוך יותר רגיש יותר לתנודות בריבית/ מדד/ שער חליפין וכד).

בנוגע לאתר בו ניתן לראות את הנתונים, אני ממליץ על גלובס שכן הוא מפרט גם את התשלומים העתידיים ומאוד נוח למשתמש

zerez שלום וברוך הבא ,
    אני שמח שהחלטת להוסיף מכשיר נפלא כמו האגח לתיק השקעות שלך ( הגיע הזמן !!! ), איני יודע שאת רמת הסיכון שקיימת לך בתיק אך אני קורא בין השורות שהיה לך תיק מנייתי ( לתשומת ליבך אפיק האגח הקונצרני התנהג בשנה האחרונה בתנודתיות שלא היתה "מביישת" שום מנייה !! , וכך גם התשואות ורווחי ההון שנצברו ) וכיום אתה מחפש להוריד את הסיכון אז כמו שחברי gsk אמר ובצדק גמור ( לפי דעתי ) אתה צריך יותר לכוון את שאיפותך ורצונותיך ועלייך להיות יותר ממוקד ביחס לבחירה ( שוב תקרא היטב מה ש gsk כתב ותנסה לענות לעצמך על כל אותן שאלות !! ) ,בנוסף תשאל את עצמך לאיזה סקטור אתה מעוניין להיות חשוף ובאיזה אחוז מהתיק אתה מחפש "הרפתקאה" ובאיזה אחוז אתה מחפש "עוגן"
    הערה קטנה רק לדברי gsk בקשר לאגחים הארוכים שמושפעים יותר מעליית הריבית אז לרוב הייתי מסכים עם אמירה זו , וזהו למעשה פתרון בית ספר או פתרון שכתוב בספר או מה שהיסטורית קורה , אבל....השנה הזאת הינה שונה מבדרך כלל ואסור להתייחס למשפט הזה כעל ווטו ויש לבחון כל מקרה לגופו , וייתכן שבחלק מהמקרים עדיף להיות דווקא בארוכים.

ולסיום zerez הדרך הכי טובה לנסות היא לקפוץ למים ולקחת את ההחלטות שלך בעצמך ותמיד יהיה שכר לימוד ( אז תנסה למזער נזקים , ותתחיל בקטן ) ולגביי המלצות אז אנו לא עוסקים פה בהמלצות אלא אנו מפרים את דעתו האחד של השני ואם יש לך אגח ספציפי שאתה מתלבט ומישהו מחברי הפורום יודע משהו לגביו אז אני מאמין שהוא ישמח להאיר את תשומת ליבנו לגביו..
    בכל מקרה אני מאחל לך בהלחה
    בברכה , לברון

תודה לכולם על התשובות.
    אני עדיין מחזיק בערך 30% מניות ומתכוון להעלות את החשיפה לכ 40%.
    אני מחפש אפיק השקעה נוסף, ברמת סיכון לא גבוהה שיניב תשואה של כמה אחוזים בשנה. הבנתי שאג"ח מדינה לא מניב הרבה מעבר לריבית שניתן לקבל על פק"מ (האם זה נכון?) ולכן הוא פחות מעניין אותי. עד כמה שהבנתי אג"חים קונצרניים הם יחסית בטוחים ומניבים תשואה גבוהה יותר מאשר ריבית בנקאית.

אני אסתכל באתר של גלובס ואתיעץ שוב.

תודה,

ארז

אני אישית אוהב את האתר של לאומי באג"חים

http://trade.bankleumi.co.il/trade/net/ ... Agah&pt=2&

לפי דעתי יש בו את כול המידע והוא נוח.

טוב, אז הסתכלתי על כמה אג"חים ואלו השלוש ששמתי עליהן עין.
    כור אגח ח
    גזית גלוב אגח י
    דלק ישראל אגח א

אשמח לקבל חוות דעת על האגח"ים האלה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות