x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: פטרו גרופ אגח א

פטרו גרופ אגח א

שלום לכם,

אשמח לשמוע את דעתכם המנומקת על האג"ח הנ"ל וכדאיות הקניה שלו .אפילו למטרת אחזקה עד ת.ריבית קרוב (אפריל) או פרעון קרן קרוב (אוקטובר 20%).

הדבר היחידי שאני יודעת הוא שהחברה עמדה להמכר לחברת דלקים אוסטרלית לאחרונה.לא יודעת

מה המשמעות של זה על מבוססות משלם האג"ח..

אשמח לניתוח האג"ח.רב תודות!

Re: פטרו גרופ אגח א

ניסיון נוסף.לברון,קורדל,אחרים,מה תוכלו לספר על האג"ח הנ"ל?

ניסיתי לחפש חומר עכדני עליו כאן באתר ולא ממש מצאתי. מישהו כתב שהיא "יצא מרשימת המסוכנים" אצלו.תוכלו אולי לפרט? מסוכן- למה? ומה השתנה לטובה?

תודה למי שימצא ענין להתייחס.

הצעת הרכישה של פטרו גרופ ע"י יונייטד פטרוליום האוסטרלית ירדה כרגע מהפרק (הודעה במאיה מיום חמישי).
    אני מניחה שזה הופך את האג"ח ליותר מסוכנת, מה גם שהקבוצה כולה (כולל מטיס המחזיקה) מסובכת בחובות ובשעבודים מסוגים שונים.
    בתקופה הנוכחית נערכות אסיפות תקופתיות עם מחזיקי האג"חים במטרה להגיע להסדר. לא ברור לאן זה יוביל.
    שורה תחתונה- אגח זבל בסיכון גבוה.

ציטוט פורסם במקור על ידי שם במה
    שלום לכם,

אשמח לשמוע את דעתכם המנומקת על האג"ח הנ"ל וכדאיות הקניה שלו .אפילו למטרת אחזקה עד ת.ריבית קרוב (אפריל) או פרעון קרן קרוב (אוקטובר 20%).

הדבר היחידי שאני יודעת הוא שהחברה עמדה להמכר לחברת דלקים אוסטרלית לאחרונה.לא יודעת

מה המשמעות של זה על מבוססות משלם האג"ח..

אשמח לניתוח האג"ח.רב תודות!

תודה רבה על האינפורמציה!

שם במה ערב טוב ,
    קודם כל הייתי מאוד שמח אם תפני אותי לאדם האופטימי שאמר שהאגח הנל יצא מרשימת המסוכנים , כי מאוד הייתי שמח לשמוע את שיקוליו.
    אני חושב שדבר ראשון צריך להיזהר במינוחים ולהבדיל בין אגח שיצא מרישמת המסוכנים ( ויש כאלה ) לבין אגח שהפיצוי בו ( אולי ) מחפה על הסיכון שיש בו אבל עדיין כמובן שקיים סיכון !!
    אז כמובן שאי אפשר לדבר על האגח הזה מבלי לצרף את מטיס לסיפר כי הרי חברת מטיס מחזיקה בפטרוגרופ..
    אני אתייחס אליהם ביחד ואנסה להעביר את זווית ראייתי וכמובן אין לראות זאת כהמלצה ( ובטוח כפי שאתם יודעים יהיו כאלה שיחשבו בשונה אליי , וזה מצויין !! )
    מתחילים...
    אז כפי שרשמתי כבר מעלה חברת מטיס מחזיקה בחלק נכבד מחברת פטרוגרופ ( 74% ) , לאחרונה חברת מטיס עושה ניסיונות אמיתיים על מנת לשפר את תזרים המזומנים שלה ועל מנת לעשות "ניקוי אורוות " , אך מצד שני עדיין קיימים דברים "שחורים" שעולים כנגדה וצפים כל פעם מחדש אם זה ישירות אל החברה או באם זה כלפיי הבעלים ( הראל,ברזילי ) לחברה הון עצמי של כ 187 מיליון ש"ח והחברה נמצאת בהפסדים.
    לא מזמן נחתם הסכם למכירת אחזקותיה בחברת יפנאוטו בתמורה ל 80 מיליון ש"ח ובנוסף היא תקבל חזרה כ 31 % ממניות מטיס שהיו "רדומות" עסה זו יכולה לתת רוח גבית לחברה מכמה סיבות שבראשם כמובן הקטע הכלכלי וסיבה נוספת ( אם כל הצער בעניין , ושלא יתפרש כאילו יש לי משהו נגד האדון זאבי ) היא סיום היחסים של החברה עם מר זאבי..
    מטיס כאמור מחזיקה בפטרוגרופ וכיצד היא הגיעה להיות בעלת השליטה ? היא עשתה את רוב מהלך "ההשתלטות", "הרכישות" דרך עסקאות מחוץ לבורסא דרך חברת אמריס - חברת אמריס היתה בפשיטת רגל ואז נוצר מצב שלא היה לאגחים שלהם ביקוש והחברה ניצלה את ה"תפר" הזה ורכשה כמות גדולה של האגחים + מניות+ מניות ואגחים שהיו להם טרם פשיטת הרגל כאשר היופי בסיפור הוא שהיה שיעבוד של מניות חברת פטרוגרופ וכך נוצרה השליטה בחברה.
    אז נכון להיום מטיס נסחרת סביב 90אג' כאשר ב1.4 היא אמורה להחזיר קופון של 3.25%+מדד וגם פידיון יחסי של הקרן כלומר ב 1.4 היא צריכה להחזיר בערך 20 נקודות.
    עד היום כמו שאמרתי הבעלים עושים מאמצים לעמוד בהתחייבויות, אבל כיום ישנה בעייה אמיתית מבחינת התזרים,וגם שמענו לאחרונה על כך שבנק לאומי הטיל על בבעלים ברזילי צו עיקול זמני בסך 15.6 מיליון ש"ח , בנוסף לברזילי גם יש סיפור פתוח עם בנק מזרחי בקיצור העסק לא הכי פשוט לגבי מטיס ולכן לגביי החברה הזאת קיימת לחלוטין אפשרות שהנושא יסתדר ומי שישקיע עכשיו יקצור תשואה של 20% שנתית אבל אני חושב שאי אפשר לקרוא לזה חסר סיכון !!! ובמקרה הזה אני חושב שהסיכון גובר על הסיכוי..
    וזה מעביר אותנו לפטרגרופ...
    פטרוגרופ מתעסקת בתחנות תדלוק בארהב וחנויות הנוחות שקיימות שם , העסק הזה בתקופות ( לא של מיתון ) הוא עסק קטלני ורווחי ביותר והאמריקאים מוציאים שם המון כסף!! לחברה הון עצמי של כ 108 מיליון שח והפסד נמוך יחסית ( ממש לא נורא , אפילו נסבל ).
    בזמנו הראל מבעלי מטיס הכניס את היד לכיס ושילם לבעלי האגח ( אמרתי כבר פעמיים שהבעלים מראים כוונות אמיתיות לעמוד בהתחייבות ) ,
    וכפי שכבר ראינו המו"מ לריכשת החברה ( ולמעשה הוצאת העגלה מהבוץ) הגיע למבוי סתום ולא נראה כי תהיה התקדמות כרגע עם קבוצת הרוכשים הנוכחית אבל הסכומים שעליו דוברו ברכישה הינם גבוהים משמעותית מההשקעה דבר שמראה לנו שאולי יש תוכן בחברה הזאת וכי היא פוטניצאלית!
    לפיכך פטרו עם תשואה כיום סביב 19% + מדד עדיין בגבול שהסיכוי מפצה על הסיכון ( אבל אלה פחות או יותר המחירים הגבוליים ) , כמבון שעדיף לנסות למצוא את האגח במחרים נוחים יותר , אבל מי יודע מה יהיה מחר ? אולי יבוא רוכש חדש והפער ייסגר יותר ??
    גילוי נאות- לא מחזיק בשום נייר שדובר מעלה ובכל מקרה אני מקווה שסהסקירה הזאת עזרה לך במקצת כדי לדעת היכן ובמה את משקיעה את כספך ומי מול מי בכל המעגל הזה..
    כמובן שאין לראות את דבריי כהמלצה אלא סתם כעל זווית ראייתי על החברות ועל הסיפור שמאחוריהן , אני בטוח (שוב)שיש כאלו שסוברים אחרת ואני מכבד זאת .
    במידה ומשהו לא מובן לך תשאלי ואשתדל לענות ( אם אני בכלל אדע משהו )
    בברכה וערב מקסים , לברון

תודה לברון ושאפו על ההשקעה שבפריסת התמונה.נתת לי רקע נרחב למחשבה.

מתוך דבריך עולה לי שאלה עקרונית (ומעניינת רבים כאן,נדמה לי): מהו הסולם שלך,מבחינת

פיצוי/סיכון,אם נדבר אחוזית? מדבריך עולה שלתמונת מצב כשל פטרוגרופ היית מצפה ליותר מ

19% תשואה..

אשמח אם תוכל לנסח איזה מן סולם-לברון ( שלוקח סיכון+מח"מ לעומת התשואה המתאימה(לך,כמובן..).

לילה מצוין שיהיה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות