האם קניית קרנות נאמנות של אגח להמרה טובה כהשקעה לשנה הקרובה .? ישנן קרנות אגח להמרה שכבר עשו מעל 13 אחוז . ואם תוכל גם לנתח את מנורה 5106489 ואת כלל אגח 5107453 ואת מגדל5131255 כולם אגח המרה בתודה אליש
האם קניית קרנות נאמנות של אגח להמרה טובה כהשקעה לשנה הקרובה .? ישנן קרנות אגח להמרה שכבר עשו מעל 13 אחוז . ואם תוכל גם לנתח את מנורה 5106489 ואת כלל אגח 5107453 ואת מגדל5131255 כולם אגח המרה בתודה אליש
אליש שלום רב ,
אני אתייחס ממש בקצרה לחלק מהקרנות שציינת ואבהיר מס' נקודות לפני שתשקיע ,
מנורה מבטחים(!) בונד פלטניום מס' נייר 5106489 - אני מתייחס אליה קודם כדי שלא תטעה ותחשוב שזאת קרן שמשקיעה את מרבית נכסיה באגח להמרה!!!!
הקרן הינה קרן חדשה יחסית ממרץ 2009 שאכן מתחילת השנה עשתה כ 14% , הקרן משקיעה את מרבית נכסיה באגחים קונצרניים תוך הכרות עם החברות המושקעות שם כדוגמת ( צרפתי ,סקיילקס , בזק, פרטנר,אלעזרא ניסן , אלבר ,ביג ,מישורים ועוד..) לקרן פיזור רחב של אגחים ( כמרבית הקרנות ) הקרן הינה דינמית כלומר יש מי שמנהל אותה ונותן לה תשומת לב אישית..
מגדל אגח להמרה מס' נייר 5131255 - כאן סוף סוף הגעת לקרן שמשקיעה באגחים להמרה !!
הקרן מנוהלת טוב וזה יאמר לזכותה תוך ניהול דינמי ונכון של מנהל הקרן , הקרן עשתה מתחילת השנה כ 13% . עיקר האחזקות הינם בחברות כמו מישורים ,אורכית , אלביט הדמיה ועד לא מזמן טאואר
עכשיו בכלליות האם האגח להמרה הינו אפיק טוב להשקעה ומכאן תסיק גם על הקרנות - שוק האגח להמרה בארץ הינו תחוםן צר מאוד ולא קיימות יותר מדי אפשרויות למשחק כי כמות האגחים "הנורמליים " הינה מצומצמת ,בנוסף לחלק מהקרנות אסור להיות על פי התשקיף עם מניות וגם אסור להן להחזיק אגחים שבמסלול המנייתי ( מותר חלק קטן /מוגבל מסך הנכסים ) ולכן נוצר מצב שהם עשו תשואה מדהימה מתחילת שנה באגחים שפשוט טסו למעלה והמקרה הבולט ביותר היא חברת טאואר שפשוט לא עצרה וכיום רוב הקרנות כבר נפתרו מאגחים ג' ו-ה' של החברה וקצרו רווחי הון כבירים והם פשוט ממתינים שהמרווחים ייפתחו שוב על מנת להשקיע עוד פעם.
ה"טריק" כביכול שהחברות עושות הוא שהם מחפשים חברות ממש יציבות שהתשואה עדיין מספקת ובמקביל הולכים ו"מסתכנים" בחברות שלכאורה נראות מסוכנות והתשואה שם מתגמלת ( טאואר , אלעזרא , סינרגי ,אאורה , טאו , ) עם תשואות דו ספרתיות בכדי להשיג את התשואה העודפת.
לסיכום ,
אישית אני חושב שמה שראית בקרנות הללו בחודשיים האחרונים לא יהיה בזמן הקרוב !!
וזה נכון שיותר קל להשקיע בקרן ולא לשבור את הראש בבחירה פרטנית אבל בתחום האגח להמרה אני חושב שעדיף לעשות את הבחירות לבד.
כמובן שאני מעריך את עבודתם של מנהלי הקרנות השונים וברור לך שאין לי העדפה לבית השקעות כלשהוא .
בכל מקרה זאת סתם זווית ראייתי על הנושא ואין לראות זאת כהמלצה כלשהיא.
אם משהו לא ברור תשאל שוב ..
בברכה והצלחה , לברון
היי לברון, כמה זה חסר פה בפורום......
האם תוכל לתת מספר דוגמאות לאגחים כאלו "שהקרנות מחפשות"... אבל פחות באור הזרקורים
בתודה מראש
tamim שלום רב ,
תאיר את פניי ..מה חסר פה ?
בדיוק מה שעשית פה זה מה שחסר.
סקירות ספציפיות של ניירות מענינים
אגחים שהתשואה בהם עדיין סבירה לצד סיכון סביר (חפש את הסקירות של רם על בן יאיר טאגור וטאואר הרבה אנשים פה נהנו מהסקירות הן כספית והן לימודית)
תודה על כל התרומה שלך
בידיוק...
עד לא מזמן זה היה הפורום הכי פרודוקטיבי, מבחינתי.
מאד נהנית לקרוא את החלפת המידע בפורום ולצערי זה נעלם יחד עם מספר חברים לא מבוטל מכל מיני פורומים באתר.
אני בכל אופן אשמח מאד עם למישהו יש ידע וזמן להחזיר את הפורום לחיים...
לברון...
גם אני מצטרף לבקשות. אולי תשקול לנהל את הפורום?
ינון
הבעייה העיקרית היא פשוט שהיום יש מעט מאוד "ניירות מעניינים" בשוק האג"ח, פה ושם ניתן אולי למצוא איזו הזדמנות אבל הסיכון עלה והתשואה הפוטנציאלית ירדה.פורסם במקור על ידי leayael
תודה רבה לכל החברים על הפרגון אך באמת אני חושב שבאמת ובתמים כולם תורמים ככל יכולתם להחייאת הפורום מחדש וכל עזרה היא מבורכת , אני ככולכם גם למד פה הרבה ותודה לכם על כך.
ועוד הערה מאוד חשובה : סקירות כמו שרם נתן הינם בגדר עילוי אמיתי ואני בספק אם יהיה מישהו איכותי כמוהו שיוכל להפרות אותנו כמוהו ולתרום לנו ככ הרבה איכות וידע..
אבל הלוואי ואני אתבדה ומישהו .. :roll:
כדרך אגב מישהו יודע משהו על הכנס שאמור להיות ? אשמח לפרטים..
ערב טוב , לברון