שלום לכל המגיבים,
במקרה אני עוסק בתיווך נדל"ן ועל כן אשמח להגיב.
ראשית, אני לא קורא לעצמי מתווך אלא יועץ נדל"ן ותכף תבינו למה.
(חשוב לציין שהתחום הזה די פרוץ ויש המון "מתווכים" שבאמת לא שווים אפילו 0.0001 %)
במידה ומתווך עובד בצורה נכונה, מקצועית ואמינה אני חושב שמגיעה לו עמלה של 2% ואפילו יותר (בארה"ב משלמים גם 6 ו-7 %).
-מתווך אמור לפעול לטובת הלקוח שלו בכל מצב (דבר שלא קורה לרוב)
- מתווך מתחייב לעשות 2 פעולות שיווק לפחות מתוך 7 קיימות (עפ"י חוק)
- עפ"י השיטה של החברה בה אני עובד (רימקס):
-אנחנו מתחייבים ל-7 פעולות
- אנחנו מלווים את המוכר בבלעדיות.
- אנחנו מייעצים בכל הנושאים מסביב ולא רק מביאים קונים
- אנחנו מנהלים את המו"מ בצורה מסודרת ויוצרים התמחרות על הנכס דבר שמעלה את ערך בסופו של דבר את מחיר הנכס.
- אנחנו עוזרים לקונה להחליט ולהגיע לעסקה (דוגמא: לקוח שלנו היה צריך משכנתא והיו חסרים לו 2 אחוז מההון העצמי הנדרש הבנק סירב למשכנתא. אנחנו עובדים עם הבנק ולכן לאחר טלפון אחד קטן ופשוט של מתווך הנדל"ן אושרה המשכנתא! הקונה מאושר ולמוכר לא התפוצצה העסקה, הבית נמכר!)
- אנחנו בודקים מי האדם שבה לראות את הדירה והאם יש לו יכולות אמתיות לשלם הדברים בכדי לא להגיע למצב של פיצוץ מו"מ ועוגמת נפש. כמו כן מונע "טיילת" בבית המוכר.
- אנחנו מבצעים רישום מסודר של כל המבקרים כך שאפשר לחזור אליהם במידה ומו"מ התפוצץ ורוצים להעלות שוב את הדירה לאוויר.
- כפי שנאמר לעיל אנחנו מבצעים קמפיין שיווק אגרסיבי (לא אפרט מחוסר מקום) שחושף את הדירה באופן האפקטיבי ביותר ומונע "שריפת נכס" (לא אפרט מחוסר מקום מי שרוצה אני אשמח)
- - ממליצים לצאת לשוק עם המחיר הראלי של הדירה בניגוד להרבה מתווכים שאומרים נצא בגבוהה ואז יש מקום לרדת דבר שגורם בסופו של תהליך למחיר נמוך יותר.
- כן, יש הבדל בין שיווק של דירה במיליון ש"ח לשיווק של דירה ב-5 מיליון ש"ח. מכירת דירה יקרה לוקחת המון זמן כי האנשים שמסוגלים לקנות אותה הם מעטים ועל כן העמלה נגזרת ממחיר הדירה (למשל בבאר שבע מעיפים דירות כי הם זולות ובהרצליה פיתוח מספר העסקאות נמוך).
בקיצור יש לי עוד הרבה מה להוסיף אבל תדעו שיש יועצי נדל"ן (מתווכים) ששווים את הכסף אך יש כאלה שאני ממליץ להתרחק מהם גם אם הם מבטיחים קונה כבר בטלפון הראשון (לפני שהם ראו את הדירה ובכלל לא יודעים למי ולמה היא מתאימה).
טיפ אחרון: אם אתם מוכרים את הדירה זה הסדר המומלץ מהטוב אל הפחות טוב:
1. לעבוד בבלעדיות עם סוכן תותח (רואים את זה כבר בפגישה הראשונה)
2. לעבוד לבד! לגמרי! בלי שום מתווך
3. הכי גרוע זה לעבוד בהסכמה (כלומר עם הרבה מתווכים שמראים את הדירה שלכם) ודרך אגב בארה"ב, בירת הגנת הצרכן, אוסרים על עבודה בהסכמה, יש רק בלעדיות. כנראה שהם מבינים למה. ושוב החסרון היחיד של בלעדיות זה שנפלתם על סוכן גרוע. אחרת זה מעולה.