x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: אפשר חו"ד לגבי הנפקת נתנאל גרופ אג"ח ג היום?

אפשר חו"ד לגבי הנפקת נתנאל גרופ אג"ח ג היום?

אטרקטיבי ?

Re: אפשר חו"ד לגבי הנפקת נתנאל גרופ אג"ח ג היום?

itay23 בוקר אור ,
    לגביי האם האגח אטרקטיבי או לא רק אתה יכול לענות לעצמך על השאלה , אבל אתן לך סקירה קצרה ונתונים שאולי תוכל לגבש את דעתך יותר טוב
    מעט על החברה - נתנאל גרופ היא חברת נדל"ן שעוסקת בייזום למגורים בארץ וכן בהקמת מרכזים מסחריים.לחברה קיים פרויקט אחד בשלבי הקמה ו12 בשלבי תכנון, מתוך הפרוייקטים ה"ל צפויים לחברה שיעורי רווחיות גבוהים מאוד וזאת עקב עלויות קרקע זולות והשגתן מאנשים ושותפויות שנקלעו לקשיים והשגת הקרקעות במחירי "מציאה " .
    חשוב להדגיש כי לחברה קיימת תלות בפרוייקטים כי כאמור רובם בשלבי תכנון וייזום!!!
    עוד נקודת אור שניתן למצוא בחברה היא בנתונים הפיננסים שלה כאשר היא מציגה יחס הון למאזן של 26% כאשר היא ללא ספק ברף העליון ביחס לענף שהממוצעים נעים שם בין 10%-20% .
    כעת לדברים ( שליליים ) שאתה בתור משקיע צריך להסתכל ולהחליט :
    כאמור הפרוייקטים הינםן בשלבי תכנון וייזום ולכן החברה תראה תזרים מזמונים מפרוייקטים אלו רק בעוד מספר שנים דבר שעלול להקשות עליה בפרעונות שוטפים לאגחים הקיימים כבר .
    כעת לאגח שמונפק ( סדרה ג' ) ישנם שעבודים - כלומר יהיה חשבון "עודפים" שבו יופקדו 25 מיליון ש"ח מתמורת ההנפקה ( כאשר החברה תוכל להחליף שעבוד זה כנגד שעבוד ראשון מדרגה ראשונה על חשבון העודפים מפרויקט חולון שהרווח בגינו נאמד ב54.4 מיליון ש"ח .) אבל וחשוב לשים לב לנקודה שאני רושם כעת ...שבמידה והחברה אכן תקלע לקשיים ותיע להסדר כזה או אחר עם הסדרות האחרות הדבר יכול לגרום לכשלון / ביטול /דחייה למועד חדש ובלתי ידוע של הקמת הפרוקיטים לטובת מחזיקי הסדרה החדשה וכנל לגביי חשבון העודפים שרשמתי מעלה שמשמש למעשה כבטוחה לאגח.
    מקווה ששפכתי אור לגביי החברה כלפיי שאר השקיעים וגם כלפייך , בנוסף אני רוצה לציין שאני לא מחזיק בנייר המדובר ואין לראות בדבריי כהמלצה אלא כעל זווית ראייה נוספת לקבלת החלטות שכל אחד צריך לקחת עבור עצמו ...
    במידה ותצטרך עזרה נוספת אתה מוזמן לשאול על עוד הנפקות או סתם דברים שאינך מבין ואשתדל לענות ( אם אני בכלל יידע משהו )
    בברכה ובהצלחה , לברון

תודה רבה רבה על הניתוח המעמיק
    באותה הזדמנות מה דעתך על האג"ח החדש של שלמה החזקות ?

תפתח שרשור חדש ואני אשתדל לענות בהקדם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות